Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1) Aşağıdaki dizelerde bulunan altı çizili söz­cüklerin hangisinde yapım eki vardır? a)Bir gemi yelken açtı hayal iklimlerine. b)Civarından çığlıkla yorgun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1) Aşağıdaki dizelerde bulunan altı çizili söz­cüklerin hangisinde yapım eki vardır? a)Bir gemi yelken açtı hayal iklimlerine. b)Civarından çığlıkla yorgun."— Sunum transkripti:

1

2 1) Aşağıdaki dizelerde bulunan altı çizili söz­cüklerin hangisinde yapım eki vardır? a)Bir gemi yelken açtı hayal iklimlerine. b)Civarından çığlıkla yorgun martılar kaçtı. c)Rüzgâr sürüklenirken derinlerden derine. d)Zambaklar en ıssız yerlerde açar.

3 CEVAP : B

4 2- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünsüz yumuşamasının örneği vardır? A) Sabahtan beri seni bekliyorum. B) Dünkü sınavda kalemimin ucu kırıldı. C) Evimiz şehrin biraz dışındadır. D) Çocukluktan beri hep dişçi olmak istemişti.

5 CEVAP : B

6 3)Tümler iki açıdan biri, diğerinin 3 katından 10 derece fazladır. Buna göre, küçük açı kaç derecedir?

7 CEVAP : 20

8 4) Bir satıcının elinde 12 litre ve 18 litrelik iki bidon zeytin yağı vardır. Satıcı bidondaki zeytin yağlarını eşit miktarda şişelere dağıtacaktır. Buna göre satıcı kaç litrelik şişe kullanamaz? A)2 B)3 C)6 D)8

9 CEVAP : D

10 5 ) Mary: ……………………………………………………………….? Sam: No,thanks. I am full. A) What type of food is cereal? B) Would you like some pancake? C) Is there any water in the glass? D) What does “polka”mean?

11 CEVAP : B

12 6) “My sister does her homework at seven o’clock ” Yukarıdaki cümlede hangi sorunun cevabı yoktur? A) Who ? B) What time? C) What ? D) How often?

13 CEVAP : D

14 7-) Dört aynı ebattaki kağıda, aşağıdaki ölçekleri kullanarak Türkiye haritasını çizdiğimizde hangi ölçekle çizilen haritanın ayrıntısı diğerlerinden daha fazladır? A- 1/ B- 1/ C- 1/ D- 1/

15 CEVAP : A

16 8-) Türk vatandaşlarının kendileriyle ve kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında yazılı olarak ilgili kurumlara başvurma hakkına ne ad verilir? A- Düşünce Özgürlüğü B- İfade Özgürlüğü C- Dilekçe Hakkı D- Seçme ve Seçilme Hakkı

17 CEVAP : C

18 9) Aşağıdaki organ veya yapılardan hangisi kırmızı kan hücresi olan alyuvar üretemez? A)Karaciğer B) Dalak C) Kalp D) Kırmızı kemik iliği

19 CEVAP : C

20 10) Hücrede yaşamsal faaliyetleri gerçekleştiren yapılara organel denir. Ancak bazı organeller sadece bitki hücrelerinde, bazıları da sadece hayvan hücrelerinde bulunur. Buna göre, papatyanın hücrelerini inceleyen bir gözlemci aşağıdaki yapılardan hangisini bu hücrede gördüğünü söyleyemez? A) RibozomB) Lizozom C) KloroplastD) Sentriyoller

21 CEVAP : D

22 11-) İslam Dinine göre su bulunmadığı zaman toprakla sembolik olarak alınan abdeste ne denir?

23 CEVAP : Teyemmüm

24 12-) Müslümanların kıblesi neresidir?

25 CEVAP : Kabe (MESCİD-İ HARAM)

26 13-) Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki tek insan yapımı eserin adı nedir? A)Mısır Piramitleri B) Çin Seddi C) Eyfel Kulesi D) Özgürlük Heykeli

27 CEVAP : B

28 14-) 2003 Yılında Euro Vizyon Şarkı Yarışmasında Ülkemizi Temsil Eden Ve Yarışmada Birinci Gelen Sanatçımız Kimdir? A) Grup Athena B) Sertap Erener C) Şebnem Paker D) Ajda Pekkan

29 CEVAP : B

30 15-) Atatürk, Askeri Rüştiye öğrencisi olduğu dönemde ‘’Kemal’’ adını hangi ders öğretmeni vermiştir?

31 CEVAP : Matematik Öğretmeni

32 “Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.” atasözünün taşıdığı anlam aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? A) Deneyim B) Tutumluluk C) Cesaret D) Eşitlik

33 CEVAP : A

34 Hilal, bilgisayarını açabilmek için kardeşinin koyduğu şifreyi bulmak zorundadır. Kardeşine şifreyi sorduğunda altı basamaklı ve 7 8 a 9 4 b şeklindeki şifrenin 3 ve 10 ile tam bölünebilen bir sayı olduğu cevabını almıştır. Buna göre, a + b kaç olabilir? A) 2 B) 4 C) 7 D) 13

35 CEVAP : A

36 Interviewer : ……………………………………………………….? Carol: Yes,I sometimes meet my friends. A) Do you go online everyday? B) When do you meet your friends? C) What do you do at weekends? D) Do you meet your friends?

37 CEVAP : D

38 Atatürk ‘’Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’’ diyerek tarihle ilgili kurumun kuruluşuna öncülük etmiştir?

39 CEVAP : Türk Tarih Kurumu

40 I. Büyük dolaşımda oksijence fakir kan kalbin sol kulakçığına gelir. II. Küçük dolaşımda kan kalbin sağ karıncığından akciğerlere gider. III. Kan kalpten her zaman karıncıklardan dışarı çıkar. Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) II ve III C) I ve II D) I, II ve III

41 CEVAP : B

42 Namazda ayakta durmaya ne denir?

43 CEVAP : Kıyam


"1) Aşağıdaki dizelerde bulunan altı çizili söz­cüklerin hangisinde yapım eki vardır? a)Bir gemi yelken açtı hayal iklimlerine. b)Civarından çığlıkla yorgun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları