Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sonbahar yağmurunun ıslattığı daracık sokaklarda ilerliyorduk. 1) “İlerlemek” sözcüğü, aşağıdakilerin hangisinde bu cümledeki anlamıyla kullanılmıştır?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sonbahar yağmurunun ıslattığı daracık sokaklarda ilerliyorduk. 1) “İlerlemek” sözcüğü, aşağıdakilerin hangisinde bu cümledeki anlamıyla kullanılmıştır?"— Sunum transkripti:

1

2 Sonbahar yağmurunun ıslattığı daracık sokaklarda ilerliyorduk. 1) “İlerlemek” sözcüğü, aşağıdakilerin hangisinde bu cümledeki anlamıyla kullanılmıştır? A) Aramızdaki dostluk hayli ilerledi. B) Zaman ilerledikçe sıkılmaya başladık. C) Arabamız, şehre doğru ilerliyordu. D) Yaşlı adamın hastalığı ilerledi.

3 CEVAP : C

4 2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “nokta” yanlış kullanılmıştır? A) Film bugün saat 17.30’da mı başlayacak? B) Doç. Dr. Serkan Gür mü konuşma yapacak? C) Kardeşim tarihinde dünyaya geldi. D) 21.Aralık.2014 Pazar günü gezi mi var?

5 CEVAP : D

6 3)5/A sınıfındaki 42 öğrencinin 24’ü erkektir. Okul mevcudu 5/A sınıfındaki kız öğrenci sayısının 107 katıdır. Buna göre, okul mevcudu kaçtır?

7 CEVAP : 1926

8 4) sayısındaki 3 rakamlarının basamak değerleri toplamı kaçtır? A) B) C) D)

9 CEVAP : C

10 5 ) Resimlere göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Merve does her homework in the afternoon. B) Asya has breakfast in the morning. C) Özgür watches TV in the evening. D) Burak gets dressed after breakfast.

11 CEVAP : D

12 6) Aşağıdakilerden hangisi resimlerde verilmemiştir? A)bank B) library C) fire station D) bakery

13 CEVAP : B

14 7-) Tarihi varlıklarımızdan olan İshak Paşa Sarayı hangi ilimizdedir? A- Kars B- İstanbul C- Ağrı D- Hatay

15 CEVAP : C

16 8-) Oluşumunda insan emeği bulunmayan, doğada kendiliğinden var olan ve gezilip görülebilecek nitelikte olan yerlere ne ad verilir?

17 CEVAP : Doğal Varlık

18 9) Aç kalmama ve vücudun daha zinde olmasını sağlamak için kuru üzüm,bal ve reçel gibi besinlerin yenmesi önerilir. Bu durumun nedeni,aşağıdakilerden hangisidir ? A)Enerji ihtiyacını daha hızlı karşılamak B) Oksijen ihtiyacını daha hızlı karşılamak C) Vitamin ihtiyacını daha hızlı karşılamak D) Su ihtiyacını daha hızlı karşılamak

19 CEVAP : A

20 10) Can, sindirim ve boşaltım sistemlerinin yapı ve organlarını yazarak hata yapıyor. Can’ın yaptığı yandaki gruplandırmada hangi iki yapı ya da organın yeri değiştirilirse gruplandırma doğru olur? A)1 ile d B) 5 ile a C) 4 ile b D) 6 ile c

21 CEVAP : B

22 11-) Camide imamın namaz kılarken cemaatin önünde durduğu, kıble tarafındaki duvarın ortasında bulunan, oyuk, girintili yere ne ad verilir?

23 CEVAP : Mihrap

24 12-) İslam dinine göre Allah’ın insanlara yapılmasını kesin olarak emrettiği şeylere ne ad verilir?

25 CEVAP : Farz

26 13-) Dünyanın en büyük hayvanı hangisidir? A)Mavi Balina B)B) Fil C) Büyük Beyaz Köpek Balığı D) Gergedan

27 CEVAP : A

28 14) İlçemiz Biga’nın aşağıdaki denizlerden hangisine kıyısı vardır? A- Ege Denizi B- Akdeniz C- Karadeniz D- Marmara Denizi

29 CEVAP : D

30 15-) “Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla (başlarım)” ifadesi neyin Türkçe karşılığıdır?

31 CEVAP : Bismillahirrahmanirrahim (Besmele)

32 Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde zıt anlamlı sözcükler birlikte kullanılmamıştır? A) Aç gezmekten ise tok ölmek iyidir. B) Açılan solar, ağlayan güler. C) Dost başa, düşman ayağa bakar. D) At binenin, kılıç kuşananın.

33 CEVAP : D

34 Nuran’ın bir adım uzunluğu 76 cm dir. Nuran evlerinin çevresini 430 adımda dolaştığına göre, evin çevresinin uzunluğu kaç cm dir?

35 CEVAP :

36 Yukarıdaki resim aşağıdakilerden hangisidir? A) Turn left. B) Go straight ahead. C) Next to. D) Turn right.

37 CEVAP : D

38 Birleşmiş Milletlere bağlı, çocuk haklarını korumak ve muhtaç durumdaki çocuklara yardım etmek amacıyla kurulan uluslar arası kuruluşun adı nedir? A- UNICEF B- UNESCO C- Dünya Sağlık Örgütü D- Avrupa Birliği

39 CEVAP : A

40 I. Şeklini değiştirebilir II. Yönünü değiştirebilir II. Hareket ettirebilir Hangisi yada hangilerini kuvvet yapabilir? A) I B) I ve II C) II ve III D) I,II ve III

41 CEVAP : D

42 Allahın subuti sıfatlarından olan Allah’ın her şeyi bilmesine ne denir?

43 CEVAP : İlim


"Sonbahar yağmurunun ıslattığı daracık sokaklarda ilerliyorduk. 1) “İlerlemek” sözcüğü, aşağıdakilerin hangisinde bu cümledeki anlamıyla kullanılmıştır?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları