Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

John Bradshaw Reclaiming and Championing Your Inner Child.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "John Bradshaw Reclaiming and Championing Your Inner Child."— Sunum transkripti:

1 John Bradshaw Reclaiming and Championing Your Inner Child

2 Merak  Her çocukta içsel merak vardır.  Kendi selfini keşif yolculuğu yapar  Bu bir yaşam enerjisidir.  Dünyanın –yaşamın sırları çocuk meraklarla anlaşılır.  Baskı; Yaşam keşfedilecek değil kaçılacak bir ortam olmaya başlar.

3 İ yimserlik  Keşif iyimserlikle doludur.  Açık ve güven doludur  Utandırılırsa bu güven yok olur.  Manipulasyon başlar.  Kapanma başlar. Samimiyet yok olur.

4 Saflık  Masumiyet  Her şeyle ilgilenir.  Anne Baba sınırları iyi saptamalı..  Ondan yaşından fazlasını beklememeli

5 Ba ğ ımlılık  İhtiyaçları uygun zamanda karşılanmazsa  Bir sonraki gelişme safhasına kaynaksız ulaşır.  Ya kendi içine çekilir  Ya da başkalarına bağımlı yaşar

6 Duygular  Çocuk her şeye güler, kendine de güler.  Humor yaşamsaldır.  Sesli gülme.. Karı gibi gülme..  Susun! Vs.. Evde okulda..  Ağlamak şefkatimizi besler

7 esneklik  Tekrar tekrar denerler  Cesurdurlar  Adaptif davranışlar  Enerji survivala kaydıkça savunmalar gelişir.

8 Özgür oyun  Özgürlük duygusu doğaldır  Emniyette hissedince büyük bir spontanlıkla hareket eder  Oyun; spontanlık + özgürlük  Özgür oyun yerini agresif kazanma dürtüsü almıştır  İmajinasyon oyunun gerekli bir parçasıdır.

9 Özgür oyunu kaybetmek  Yaratıcı olmayan oyunlara kayış  Büyük oyuncakları; bağımlılıklar  Yaşamı özgür ve spontan olmaktan bizi alıkoymuştur.  İnsan olmak oyun dolu olmaktır.  Hayal gücüne saygı.. Keşiflere buluşlara yol açan kapı..

10 e ş sizlik  Bütünlük duygusu; kendisiyle bağlı hissetmesi  Her çocuk mükemmeldir duygusunun karşılığıdır. Bu içsel bir duygudur.  Her çocuk özel, eşsiz ve mükemmeldir.  Doğuştan gelen bu değer duygusu beslenmesi gerekir.

11 spirituellik  Bakıcı bu eşsizlik duygusunu ona yansıtmazsa özel olma duygusu kaybolur.  Çocuklar doğal olarak spiritueldir  Bütünlük = spirituellik  Spiritualite gerçek benliğimizdir.  Spirituel olduğumuz zaman eşsizliğimizle temas halindeyizdir.  Kendimizden daha güçlü bir şeyle bağlantı halidir. Bu çocuklarda doğaldır.

12 Spirituelli ğ in kaybı  Başkalarına bağımlı kılar  İçsel utanç yaratır  İçimizdeki eşsizlik duygusu kaybolur  Ben benim duygusu kaybolur.

13 sevgi  Çocuk sevmeye başlamadan önce sevilmelidir.  Çocuk doğal olarak sevgi ve şefkate eğilimlidir.  Sağlıklı gelişme için koşulsuz sevgiye gereksinimi vardır. Ancak o zaman sevebilir.  Sevilmezse egosentrik olur.gerçek self açığa çıkmaz.  Sevgi açlığı onu asla terk etmez.

14 Her çocuk  1. AB sı sağlıklıdır  2. ona bakma gücü vardır  3. O AB ları için önemlidir  Bunu bilmek ister…  Gözlerinde görecek  Ona zaman ayrıldığını anlayacak ( çocuk insanların sevdiği işlere zaman ayırdığını anlar)

15 Disfonksiyonel aileler  Çocuğa ihtiyaçlarını veremeyen aile  Çocuk ihtiyaçları olduğu dönemde en çok incinir.  Baba gücü ve korumayı temsil eder.  Ondan gelecek aşağılamalar çocukta güçsüzlük yaratır.

16 Cinsel Taciz  Çocuğun erişkin tarafından kendi cinsel arzuları için kullanılmasıdır.  Çocuk önemsenmek için bu arzuyu karşılamak zorunda hisseder.  Büyüdükçe iyi bir cinsel partner olma arzusu içine girer. ( İlgi görmek için)  Fiziksel olmayan tacizler daha çoktur ve gözden kaçar. (duygusal cinsel taciz)

17 Aile sosyal bir sistemdir  Ailenin kendi kuralları vardır.  Aile bireylerin İLİŞKİLERİNİN toplamıdır.  Denge üzerine çalışır. Bir birey dengeyi bozarsa diğer birey bunu karşılamaya çalışır. (alkolik baba-fedakar anne.. Sert anne-yumuşak baba)  Kurallar ve roller; sağlıklı sistemde tartışılabilir-esneklik vardır.. Katı sistemde tartışılamaz. Roller rijitdir.

18 Evlilik dengesi  Denge bozulunca sistemin enerjisi çocuğu bu dengeyi koruma yönünde iter..  Baba duygusal ihtiyaçlarını kızdan karşılar  Erkek annenin küçük koruyucusu olur  Kız ç annenin bakıcısı olur  Erkek ç babnın duygusal karısı olur

19 Çocuklara sağlıksız roller  Evliliğin koruyucusu olmak  A – B nın yalnızlığını giderecek görevler üstlenmek  AB arasında cinsellik kalkmışsa da cinsel arzusu devam eder.  Çocuk AB nın yılışık dokunma ve öpmelerinden rahatsızlık duyar.

20 Tacizin kuralı  Çocuk ailenin bir bireyine diğer bireyden daha önemli hale gelmeye başladığında duygusal cinsel taciz başlamış demektir.  Çünkü birey kendi ihtiyaçları için çocuğu kullanmaktadır.  Kullanmak tacizdir.  Çocuklar ilgi ve bakıma ve yönlendirmeye gereksinimi varken.. Tersi olur..

21 Cinsel taciz = Spirituel taciz  Teşhircilik çok yaygın  Gözetlemecilik  Çocuğun özeli yoktur. Çişini yaparken büyükler banyoya girebilir.  Onu cinsel hayatı konusunda sorguya çekebilirler  Zoraki gereksiz fitiller ve lavmanlar

22 Cinsel sınır yoklu ğ u  Gereksiz uyarılar  Gereksiz sınırlamalar  Çocuğun cinselliği üzerine tartışmalar  Çocuğun yanında sevişmek  Çocuğa bilgi vermemek  Kardeşler arası taciz (keşiften farkı; yaş farkı, yaşıyla uygun olmayan davranış.)

23 Fantastik ba ğ lılık  Sahte olarak bireyin kendisini sevdiğine inanır. Ama sevilmek için sevmesi gerekir.  Çocuk kullanıldığını bilemez  Ama büyüdükçe bu yara içinde kalır.  Cinsel tacizin içsel bilgisi yeteri kadar sevilmediğini düşünmektir.  İlgi çekmek için süperseksuel olmalıdır.

24 Fiziksel taciz  Spirituel yaralanmaya neden olur  Ceza, dayak, itilme kakılma  Bireyle bağı kopar – güven duygusu sarsılır.  Regresyonlar fiziksel tacizlerle doludur..  Bazı çocuklar fiziksel tacizi arar hale gelir.

25 Duygusal taciz  Çocuğun değer kavramını yıkan yaklaşımlar  Bağırma; aptal, salak, sakar, yaramaz..  Katılık - Mükemmellik = derin utanç kaynağı  Kontrol - manipülasyon  Beklenti yaratmak  Duygularını – görüşlerini - arzularını ayıplamak

26 Okulda taciz  Mukayese – yargılanma – yarışma  Arkadaşları önünde utandırılmak  Çocuklar diğer çocuklara acımasızdır  Ağlamak utandırılır  Büyükler çalışkanlık bekler ama çalışkanlar diğerleri tarafından alaya alınır.  Etnik – sosyo ekonomik utanç başlar

27 Dini taciz  Tanrı korkusuyla taciz  Dini görevlerini yerine getirmediği için suçlanma  Kötü olma korkusu (doğallıkla dini yasakların çatışması)  Gruptan kopma korkusu

28 Kültürel taciz  Sistemin mükemmellik kavramları  Büyük penis – dik göğüs – sıkı kalça  Gruplar halinde başkasıyla dalga geçmek  Büyükler küçüklerle dalga geçer  Göründüğün gibi olman onaylanmaz  Bizim istediğimiz gibi olmak zorundasın mesajını alır.


"John Bradshaw Reclaiming and Championing Your Inner Child." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları