Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
KA219 Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi

2

3 «Following the footprints of the emperors»
(İmparatorların ayak izlerini takip ediyoruz)

4 KOORDİNATÖR: TÜRKİYE PROJE ORTAKLARI ALMANYA- BULGARİSTAN –HIRVATİSTAN-İSPANYA- İTALYA –MAKEDONYA- PORTEKİZ- ROMANYA

5 AVRUPA’NIN HER YERİNDEYİZ

6 PROJENİN TANIMI Proje, Türkiye koordinatörlüğünde 9 ülkenin ortaklığıyla yılları arasında AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ERASMUS+ KA219 Stratejik Okul Ortaklıkları programı kapsamında yürütülecektir. Proje ortakları tarihsel süreçte Roma İmparatorluğu’nun iz bıraktığı ülkeler arasından seçilmiştir.

7 Çalışmalar kapsamında geniş topraklara yayılan Roma İmparatorluğunun günümüz dünyasında bıraktığı izlerden yola çıkılarak sınırların ötesinde ortak bir noktada buluşulması, günümüz Avrupa Birliği sürecine yansımalarının oraya çıkarılması hedeflenmektedir. Mimari yapıtlardan devlet sistemine, kültürel mirastan edebiyata, günlük yaşamdan bilim, siyaset ve spor faaliyetlerine bir çok açıdan çalışmalar yapılarak geçmiş ile bugün arasında bir köprü kurulması amaçlanmıştır.

8 ROMA İMPARATORLUĞU

9 Yapılacak işbirliği ve ziyaretlerle Roma İmparatorluğunun ortak ülkeler üzerinde mimari, kültürel, edebiyat, dil, sosyal yaşam ve inanç bakımından bıraktığı izleri keşfetme imkanı bulunacak, farklılık ve benzerlikler ortaya çıkarılacaktır.

10 Proje yürütülmesi aşamasında kurulacak iletişim sayesinde yabancı dil becerileri, bilgisayar kullanımı, iletişim becerileri ve vatandaşlık bilinci gibi bir çok unsur projenin temelini oluşturacaktır.

11 PROJENİN AMAÇLARI

12 PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK FAALİYETLER
Olimpik oyunlar Android uygulaması 3 boyutlu Roma şehri Mozaik ve kazı çalışmaları Roma dönemi efsaneleri Kısa filmler Tiyatral çalışmalar Roma dönemi kıyafet tasarımı

13 Latince-İngilizce sözlük
Kelime kitapçığı Yazarlar kitapçığı Latince-İngilizce sözlük Broşür Takvim Anket çalışmaları Albüm Çömlek çalışmaları

14 FİKRİ ÇIKTILARIMIZ 1. KELİME KİTAPÇIĞI (Tarih, coğrafya, Bilişim Tek. Edebiyat, spor, mimari, İngilizce) 2. ANDROID UYGULAMASI (Roma dönemine dair harita, önemli yerler, oyun, quiz, vb) 3. MASKOTUN SEYAHATLERİ (Çizgi roman) 4. LATİNCE-İNGİLİZCE SÖZLÜK (50 sözcükten oluşan latince kelime resim ve hikayelerle bağlantılı öğretilecek, her dilden karşılığı yazılacak) 5. ÜNLÜ ROMALI DÜŞÜNÜRLER (Günümüzü aydınlatan yazar ve filozofların tanıtımı)

15 YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLRİ
Dosyalar, broşür ve afişler, panolar, ppt sunumları, web sitesi, herkese açık faaliyetler, atölye çalışmaları, facebook, e-twinning, twinspace, EST veri tabanı, EBA, proje toplantıları, yerel medya, okul dergisi, sergiler, aile katılımları, logo, foto albümleri,seminerler

16 PROJE KÖŞEMİZ

17

18 Bulgaristan

19 İspanya

20 Romanya

21 PROJE AFİŞİMİZ

22


"İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları