Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAIRMIX SAÇ DÖKÜLMESİ VE KEPEĞE KARŞI BİTKİ ÖZLÜ VİTAMİNLİ SAÇ BAKIM ŞAMPUANI NORMAL   MADDELERİN KULLANIM AMAÇLARI Deionized Water Çözücü Sodium.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAIRMIX SAÇ DÖKÜLMESİ VE KEPEĞE KARŞI BİTKİ ÖZLÜ VİTAMİNLİ SAÇ BAKIM ŞAMPUANI NORMAL   MADDELERİN KULLANIM AMAÇLARI Deionized Water Çözücü Sodium."— Sunum transkripti:

1 HAIRMIX SAÇ DÖKÜLMESİ VE KEPEĞE KARŞI BİTKİ ÖZLÜ VİTAMİNLİ SAÇ BAKIM ŞAMPUANI NORMAL   MADDELERİN KULLANIM AMAÇLARI Deionized Water Çözücü Sodium Laureth Sulfate Yüzey aktif hammadde Cocoamido Propyl Betaine Yüzey aktif hammadde Cocomide DEA Yüzey aktif hammadde Sodium Cocoamphoacetate Yüzey aktif hammadde Glyceryl Stearate Emülsiye edici Ceteareth Emülsiye edici Butylene Glikol- Su- PPG-26-Buteth-26 - PEG-40 Hydrogenated castor Oil - Apigenin -Oleanolic Acid -Biotinyl Tripeptide-1 Dökülme önleyici ajan Propylen Glycol Nemlendirici Zinc Pyrition Kepek önleyici D-Panthenol Vitamin Pıroctone Olamıne Kepek önleyici Fragrance Koku verici citric acid Ph düzenleyici Nettle Extraktı Saç bakım ajanı Chammomile Extract Saç bakım ajanı Laurel Extraktı Saç bakım ajanı Allantoin Yara iyileştirici Benzyl Alcohol,Methylchloroisothiazolinone,Methylisothiazolinone Ürün Koruyucu

2 HAIRMIX SAÇ DÖKÜLMESİ VE KEPEĞE KARŞI BİTKİ ÖZLÜ VİTAMİNLİ SAÇ BAKIM ŞAMPUANI YAĞLI   MADDELERİN KULLANIM AMAÇLARI Deionized Water Çözücü Sodium Laureth Sulfate Yüzey aktif hammadde Cocoamido Propyl Betaine Yüzey aktif hammadde Cocomide DEA Yüzey aktif hammadde Sodium Cocoamphoacetate Yüzey aktif hammadde Glyceryl Stearate Emülsiye edici Ceteareth Emülsiye edici Butylene Glikol- Su- PPG-26-Buteth-26 - PEG-40 Hydrogenated castor Oil - Apigenin -Oleanolic Acid -Biotinyl Tripeptide-1 Dökülme önleyici ajan Propylen Glycol Nemlendirici Zinc Pyrition Kepek önleyici Aqua and Niacinamide and Faex and Aesculus ippocastanum and Ammonium glycyrrhizate and Panthenol and Propylene glycol and Zinc gluconate and Caffeine and Biotin Sebum düzenleyici D-Panthenol Vitamin Pıroctone Olamıne Kepek önleyici Fragrance Koku verici citric acid Ph düzenleyici Nettle Extraktı Saç bakım ajanı Chammomile Extract Saç bakım ajanı Laurel Extraktı Saç bakım ajanı Allantoin Yara iyileştirici Benzyl Alcohol,Methylchloroisothiazolinone,Methylisothiazolinone Ürün Koruyucu

3 HAİRMİX Hairmix şampuan saç dökülmesi problemi olan ve saçlarını koruma ihtiyacı duyanlar için geliştirilmiş bitkisel ve içerisin de bulunan aktif maddeler ile saçların dökülmesine karşı etkilidir. Saçların canlı, parlak ve daha hacimli hale gelmesine yardımcı olur. Saç ve saç dersine daha sağlıklı görünüm kazanmasına destek olur.

4 SAÇ DÖKÜLMESİ VE SAÇIN BÜYÜME DÖNGÜSÜ
Saçın büyüme döngüsü belli başlı aşamalardan oluşur: Saçın büyüme periyotları birbirini izleyen döngüsel dönemler halindedir. Saçın büyüme döngüsü anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan 3 fazdan oluşur, aktif büyüme fazının ( anajen faz ) takiben kısa bir gerileme dönemi ( katajen faz ) ve hemen arkasından da dinlenme dönemi ( telojen faz ) görülür. Ömürlerini tamamlamış olan saçlar dökülür ve dökülen saçların yerine, yeni sağlıklı saç çıkar. Bu saç döngüsünün neticesinde günde ortalama 80 – 120 kadar saç telinin dökülmesi normal karşılanmalıdır.

5 Bir saç kökü 6  yıllık süre boyunca hızlı bir büyüme yaşar, ardından 6 aylık bir süre dinlenme evresine geçer, bu sırada saç artık uzamaz. Bundan sonraki evrede ise saç dökülür. Bu sürecin sonunda eski saç telinin yerini yeni bir saç teli alır. İlk evre olan büyüme evresinde saç teli ayda 1 – 1,5 santimetre kadar uzar. Ancak saç telinin bu sağlıklı döngüsü bazen belli başlı sebeplerden ötürü sekteye uğrar: Saç dökülmesinin en yaygın sebepleri yetersiz veya dengesiz beslenme, ilaçların yan etkileri, aşırı stres, hormonal bozukluklar veya bazı hastalık türleridir.

6 Saç telinin hayat döngüsü bozulduğunda kişiler belli miktarda saç dökülmesi yaşar. Ağır bir hastalık, geçirilen bir ameliyat, aşırı duygusal veya stres yüklü ruhsal durumlardan (boşanma, ölüm vs. gibi) belli bir süre sonra aşırı saç dökülmesi olduğu takdirde, kişi bu sefer de bu “saç dökülmesi” sebebiyle strese girer. Negatif düşünceler veya olumsuz duygular, anksiyite veya depresyon aşırı stres hormonu (adrenalin gibi) salgılanmasını tetikler. Bu güçlü hormonlar saç derisini ve saç köklerini besleyen kan akışını azaltırlar. Bu stres halinin uzun süre olması halinde saç kökleri yeterli besin ve oksijenden mahrum kalır, bu da saç kaybını arttırır.

7 Stres kontrolü, hastalık veya ameliyatlardan sonra vücudu yeterince dinlendirmek bu tip saç dökülmesini önlemek için yapılabilecek en uygun şeylerdir. Yine genetik yatkınlıklar veya hormonal bozukluklar, menopoz gibi durumlar kişilerde ani ve aşırı saç dökülmesini tetikler. Yine bazı ilaçların direk olarak saç üzerinde olumsuz etkileri vardır. Özellikle kemoterapi de kullanılan kanser ilaçları, radyasyon, antidepresan ilaçları, bazı antibiyotikleri, doğum kontrol ilaçları saç dökülmesini tetikleyen önemli sebeplerdir. Hatta bazen anestezik ilaçlar dahi bölgesel ve aşırı saç dökülmesine sebep olabilmektedir.

8 Fiziksel zararlar sonucu oluşan kellik ise tedavi edilmesi pek mümkün olmayan kelliktir. Bu gibi durumlarda yapılabilecek en iyi şey saçı tarama yolunu değiştirmek olabilir. Yine saç için kullanılan şampuan, saç kremi, saç dökülmesi şampuanları veya saç kremleri ters etki yaparak saç dökülmesine sebep olabilirler. Bu yüzden bu tarz ürünleri kullanmadan önce içindeki malzemeleri iyice araştırmakta fayda vardı.

9 HAIRMİX şampuan bitkisel içeriği ve içindeki aktif maddeler ile hasar görmüş saçları onarır, saçları nemlendirir, korur ve parlaklık sağlar. Saçları besler ve daha canlı görünmesine destek olur. Bileşiminde ki zink pyrithione aktif maddesi sayesinde kepek problemini önlemeye yardımcı olurken provitamin B5 saçları gerekli olan vitamini sağlamasına yardımcı olur. Saç derisinin doğal pH dengesi korunurken gün boyu yıpranmış saçlar HAIRMIX şampuan ile yeniden hayat bulur.

10 ÇİNKO Alopesi etyolojisinde çinko yetersizliği önemli bir faktördür. Çinko Mikroorganizmada hücre siklusunun her kademesi ve DNA sentezi için gereklidir. Bunun yanında çinko dermatolojik patolojik proçeslerin önemli bir kısmında sorumlu tutulan eser bir elementtir. Günlük çinko ihtiyacı erişkinlerde 15 mg/gün dür. Çinko düodenum ve ileumda emilir. Deride en fazla epidermiste bulunur. Çinko saçta da yoğun olarak bulunur. Hücre siklusunda G1, S ve G2 fazından mitoza geçişte gerekli olduğundan çinko eksikliğinde hücreler G1 fazında toplanarak S fazına geçememektedir. Saçta çinko keratin oluşumunda da gereklidir. Serum çinko düzeyi düştüğünde sıklıkla alopesi görülür. Akut çinko yetersizliği durumunda progesif olarak total alopesiye gidiş olmaktadır. Kronik eksikliğinde ise saç büyümesi yavaşlamakta ve düffiz alopesi ile sonlanmaktadır.Çinko aynı zamanda çok etkili bir anti-androjen olan bir vitamin-mineraldir. Çinko, B6 vitaminiyle birlikte kullanıldığında 5 alfa-redüktaz enzimini bloke ederek testosteronun DHT'ye dönüşmesini engeller. Ne var ki çinkonun androgenetik saç dökülmesine karşı etkinliğini ortaya koyan çok az sayıda araştırma mevcuttur. Propecia gibi başka 5 alfa-redüktaz inhibitörleriyle karşılaştırıldığında çinko çok daha güvenlidir, çünkü çinko vücudumuzda zaten bulunmakta olan bir vitamindir ve yan etkisi yoktur.

11 BİOTİN B vitamini ailesinin bir üyesidir ve saç folliküllerinin beslenmesinde önemli bir besleyicidir. Yağ asitlerinin biosentezine, glukoz oluşumuna, amino asit dallarının silsilesine (L-leucine, L- isoleucine, L- valine ) ve ürik asit çekirdekçiğinin de novo sentezinde yer alır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar göstermiştir ki; biotin hem kopyalanma hem de değişmede genin tanımlanmasında da rol oynamaktadır ve aynı zamanda DNA nın replikasyonunda rol oynar. Parlak ve canlı saç oluşumuna yardımcı olur. Beslenmede tavsiye edilen biotin miktarını azaltan veya tamamen kesen ve yeterince besleyici olmayan diyetler vücutta dengesizliklere ve saç dökülmesinin artmasına neden olur. Biotin eksikliğinin işaret ve semptomları kafa derisinde döküntü, saç dökülmesi ve nörolojik anormalliklerdir. Biotin suda eriyen bir vitamin olup organizmada dört adet karboksilaz enziminin (prüvat, propionil CoA, metilkrotonil CoA, asetil CoA) ko-faktörü olarak görev almaktadır ve biotin eksikliğinde alopesia ve depigmentasyon görülmektedir. Biotin doğal besin kaynaklarında genişlikle bulunmaktadır. Eğer biotinin tamamı besinlerden alınırsa; diğer B vitaminleriyle karşılaştırıldığında daha az alınmış olur. Memeliler ve pek çok bitki türü biotin sentezleyememektedir. Biotin bakteriler, maya ve diğer mantarlar, su yosunları ve özel bitkiler tarafından sentezlenir.

12 PROVİTAMİN- B5 Pantotenik asitin vücuttaki oranının azalması saç folikülü hücrelerinin yeterince beslenememesine neden olmaktadır. Yapılan bütün hayvan deneylerinde Pantotenik asit (PA) eksikliğinin kıllarda dökülme ile sonuçlandığı gösterilmiştir. Kafa derisine uygulanıp deri tarafından emildikten sonra fosforik asit, adenin ve pentoz ile bağlanarak saçların büyümesinde son derece önemli rolü olan Koenzim A'yı oluşturur. Koenzim A metobolizmada son derece önemli fonksiyonlar görmektedir. Özellikle saçların ve tüylerin büyümesinde etkilidir. Eksikliğinde bütün canlıların genlerinde büyümenin durması ve yavaşlaması görülür. İnsanda kıl ve saçların dökülmesi (alopesi) ve kansızlık Koenzim A' nın eksikliğinde görülen belirtilerdendir. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, tüyleri beyazlaşan ve dökülen farelere yeniden Pantotenik asit verildiğinde tüylerin yeniden çıktığı gözlenmiştir. Bu da pantotenik asidin saç sağlığı açısından ne kadar önemli bir faktör olduğunu göstermektedir. Saçların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan en önemli vitamin B grubu vitaminlerinden özellikle Pro vitamin B5'dir. Pantotenik asit in saç üzerindeki etkileri şunlardır: saç oluşumu destekler, hasar görmüş saçları onarır, saçları nemlendirir, saçları korur canlılık ve parlaklık sağlar.

13 PROVİTAMİN- B5 Saç sağlığı açısından B5 vitamini özellikle şampuanlarda kullanılmaktadır.B5 vitamininin büyük moleküllü olmasından dolayı saç köklerinden emilimi çok zordur. Dolayısıyla şampuanlarda B5 vitamininin ön maddesi olarak yani pro vitamin olarak kullanılmaktadır. Saçların yapısını oluşturan sistein ve sistin aminoasitlerinin vücutta sentezlendiği düşünülürse; saçların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için Pro vitamin B5'in dışarıdan alınması gerekmektedir. Pantotenik asidin saç üzerindeki etkileri ise şunlardır: Hasar görmüş saçları onarır. Saçları nemlendirir. Saçları korur ve parlaklık sağlar. Saçların daha kolay şekil almasını sağlar. Saçları besler ve daha canlı bir görünüme kavuşmalarını sağlar.

14 DEFNE Geçmişi mitolojik çağlara kadar uzanan defne, güzellik ve güzel kokunun sembolü olarak bilinir yüzyıllardır. Saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirilerek kullanılır. Defne, saç diplerindeki hücreleri aktivite ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenen azalmasını ve zamanla durmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar. Dünyada en değerli yağların çıkarıldığı defne ağaçları yoğun olarak Hatay yöresinde yetişmektedir. Ayrıca defneyaprağı ve yağından yapılan kremler, adale ve kas gevşetici olarak kullanılmaktadır. Defne, deri gözeneklerinin açılmasını saçların rahat oksijen almasını sağlar. Saçın yağlanmasını geciktirir ve sağlıklı saçlar için ideal bir ortam hazırlar. Defne içeriğindeki E vitamini başta olmak üzere, diğer tabi vitaminler, sürekli kullanımda saç ve saç diplerini beslemeye, yıpranmış ve kırılmış saçları onarmaya, zayıf ve ince telli saçların güçlenmesine, gür, dolgun ve parlak bir görünüme sahip olmasını sağlamaya yardımcı olur.

15 ISIRGAN OTU (Nettle) Isırgan otu her türlü saça iyi geldiğinden herkes tarafından kullanılabilir. Damar tıkanıklıklarının önlenmesinde ısırgan otu çok önemli rol oynar. Isırgan otu saçlı deride kan dolaşımını artırır foliküllerdeki mikro sirkülâsyonu hızlandırır. Saç dökülmesini önler ve saçın yumuşak, parlak ve düz hale gelmesini sağlar. Saçtaki kepeklenmeyi de azaltır.

16 HAIRMIX ŞAMPUAN KULLANIMI
Saçlara ve saç derisine tamamen ıslatma işleminden sonra HAIRMIX şampuan köpürmeye yetecek miktarda uygulanır. Saçlı derinin bir süre masaj şeklinde ovulmasına takiben bol su ile durulanır. İkinci kez aynı şekilde bir uygulama gerçekleşirken, HAIRMIX şampuan saçlarda 5 dakika kadar bir süre bekletilir ardından bol su ile durulanır. Bu işlem haftada en az 3 kez uygulanır.


"HAIRMIX SAÇ DÖKÜLMESİ VE KEPEĞE KARŞI BİTKİ ÖZLÜ VİTAMİNLİ SAÇ BAKIM ŞAMPUANI NORMAL   MADDELERİN KULLANIM AMAÇLARI Deionized Water Çözücü Sodium." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları