Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)"— Sunum transkripti:

1 TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)

2 SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI VE İTİRAZ Ortak Sınav Puan(OSP) sonuçları e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilinecek. Beklenilmeyen sonuçlarla karşılaşıldığında belirlenen tarihlerde Ortak Sınav Puanlarına itiraz edebilecekler. İtiraz edilecek her ders için T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat/ANKARA şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” adı altında 10 TL yatırılması gerekmektedir. İtiraz başvurusunda bulunurken banka dekontunun itiraz dilekçesi ile birlikte gönderilmesi gerekiyor.

3 TERCİH İŞLEMLERİ Yerleştirmeye Esas Puan(YEP)ları öğrencilerin başarı sıraları ve yüzdelik dilimleri ile birlikte açıklandıktan sonra belirlenen tarih aralığında tercih işlemlerini yapabilecekler. Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak da; mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapabilir.

4 TERCİH İŞLEMLERİ ( DEVAMı ) Öğrenciler tercih işlemlerini yaparken tercih ekranında ilk olarak bir soruyla karşılaşacaklar:  “Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Bir Ortaöğretim Kurumuna Yerleştim”,  “Özel Öğretim Kurumlarından Birine Kayıt Yaptırdım”  “Tercih Yapmak İstiyorum” Bu seçeneklerden birini seçmeleri bekleniyor. «Tercih yapmak istiyorum.» seçeneğini işaretleyen öğrenciler A ve B grubundan tercih yapabilecekler.

5 TERCİH İŞLEMLERİ ( DEVAMı ) A ve B Grubu:  A grubunda öğrenciler en fazla 15 tercih yapabilecekler. Kontenjan listelerinde bulunan okulların tercih kodlarıyla tercihlerini yapacaklar.  B grubunda ise sadece okul türlerini tercih edebilecekler. En az 4 türü zorunlu olarak seçecekler.  Fen Lisesi  Anadolu Lisesi  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu İmam Hatip Lisesi  Çok Programlı Anadolu Lisesi  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

6 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ Yerleştirmeler öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puan’ları ile tercih sıralamaları göz önünde bulundurarak puan üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. A grubundan tercihlerinin hiç birine yerleşemeyen bir öğrenci B grubu tercihlerinden yerleştirilecektir. Bu öğrenciler belli kriterlere göre yerleştirilecektir: İkamet adresi Yerleştirmeye Esas Puan(YEP) Okul Kontenjanı Okulun A grubu yerleştirme taban puanı

7 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ (DEVAMI) Öğrenciler il, ilçe, bölge sınırlaması olmaksızın ülke genelindeki tüm okulları yerleştirmeye esas puanları doğrultusunda tercih edebilecekler. Öğrenciler tercih sürecindeki ve sonrasındaki bilgileri oges.meb.gov.tr adresinden takip edebilirler.

8 ÖZEL OKULLARDAKİ BURS İMKANI Özel okullar Türkiye çapında %5’lik dilimden öğrenci alacaklar. Burslu kontenjanını dolduramayan özel okullar il bazında %5’lik dilimden öğrenci alabilecekler. Özel okullar burslu aldıkları öğrencilerin bursluluklarını, başarısızlık, sınıf tekrarı gibi hiçbir ek şart ve yükümlülük aramadan eğitim- öğretim süresi boyunca devam ettirecek. Eğitim, yemek ve ulaşım ücretleri bursluluk kapsamında olacak. Özel okullar, bursluluk dahilindeki pansiyon bilgisine tercih kılavuzunda yer verecek.

9 NAKİL İŞLEMLERİ Yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlara Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliğinin nakil esaslarına göre, özel eğitim kurumlarında ise yine bu yönetmeliğe ve ilgili diğer mevzuatlara göre nakil işlemleri yapılacaktır. Nakil için başvuran öğrenciler nakilleri, puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.

10 MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YENİDEN TANIMLAMA Fen liselerinde hazırlık sınıfı zorunlu oldu. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullar Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüldü. MEB Okullarının şube kontenjanı 34, ihtiyaç halinde en fazla 40 olacak. Ortaöğretim kurumlarının hepsi artık sınavla almaya başladı.

11 ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINA YERLEŞTİRME Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ortaöğretim kademesindeki gündüzlü özel öğretim okullarına yerleştirme işlemleri Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu tarafından yapılacaktır. Yatılı ortaöğretim özel eğitim okullarına yerleştirme işlemleri ise Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri ve Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

12 ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINA YERLEŞTİRME (DEVAMI) Özel eğitim ihtiyacı olan, ilköğretim programını tamamlayanlar ve sınava katılmayan öğrencilerin yerleştirilmesinde özel eğitim değerlendirme kurulu raporları, engel durumları ve özellikleri, ikamet adresleri, Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca belirlenen kriterler dikkate alınacaktır. Öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile, Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri ve Anadolu İmam Hatip Liseleri’ne kontenjan doğrultusunda yerleştirileceklerdir.

13 TERCİHSİZ YERLEŞTİRME YAPILMAYACAK! Din Öğretimi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullar Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüldüğünden bu okullara tercihsiz yerleştirme yapılmayacaktır. Öğrenciler alan tercihi yapmadan bu okullara başlayacaklardır. 9. sınıf sonunda YEP, 9. sınıf yılsonu başarı puanlarına ve alana geçiş koşullarına(özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği) göre alana geçeceklerdir.

14 AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULLARI Açık öğretim ortaokuluna başvurmak isteyen öğrenciler meb.gov.tr adresinde yayınlanan e- kılavuzundaki Yerleştirme İşlemi Tercih Formu’nu doldurup, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne göndererek başvurabilecekler.

15 REFERANS MEB Tebliğler Dergisi, Ocak 2014, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi, http://mevzuat.meb.gov.tr/html/ogr_gecis_ 1/ogr_gec_0.html adresinden alıntılanmıştır.


"TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları