Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOYP 2015 ADAY BAŞVURU DOSYASI ÖNSÖZ – JCI HAKKINDA JCI TÜRKİYE, daha iyi bir toplum için daha iyi liderler yaratmayı amaçlayan proaktif ve dinamik bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOYP 2015 ADAY BAŞVURU DOSYASI ÖNSÖZ – JCI HAKKINDA JCI TÜRKİYE, daha iyi bir toplum için daha iyi liderler yaratmayı amaçlayan proaktif ve dinamik bir."— Sunum transkripti:

1 TOYP ADAY BAŞVURU DOSYASI ÖNSÖZ – JCI HAKKINDA JCI TÜRKİYE, daha iyi bir toplum için daha iyi liderler yaratmayı amaçlayan proaktif ve dinamik bir dernektir. Proje geliştirme ve yürütme yanında interaktif eğitimler yoluyla, gençlerin ulusal ve uluslararası arenada, sosyal ve iş alanındaki becerilerini geliştirmelerine, böylece geleceğin yöneticileri vizyonerleri, eğitimcileri ve diplomatları olmalarına yardımcı oluyoruz. 20 senedir çalışmalarına devam etmekte olan JCI İSTANBUL, tüm dünyada üyesi ile 100’den fazla ülkede faaliyet göstermekte olan JCI (Junior Chamber International)’ın İstanbul şubesidir ve yaş arasındaki bir kesime hitap etmektedir.

2 Neden 2015’ün kazanan 10 Başarılı Gencinden biri siz olmayasınız!
VİZYONUMUZ; Aktif gençler için önde gelen platform olmak. MİSYONUMUZ; Genç lider ve girişimcilerin yetişmesine dair fırsatlar sunarak, pozitif gelişimine katkı sağlamak. JCI faaliyetlerini 4 alanda gerçekleştirmektedir; Toplumsal Projeler, İş Dünyası, Bireysel Gelişim ve Uluslararası Projeler. Bu sene 21. gerçekleştirilecek olan TOYP Projesi her sene JCI İSTANBUL şubesi tarafından organize edilmekte olan bir JCI TÜRKİYE projesidir. TOYP’15 ile ilgili detaylı bilgileri aşağıda ve daha fazlasını Web Sayfamızda bulabilirsiniz. Neden 2015’ün kazanan 10 Başarılı Gencinden biri siz olmayasınız! BAŞVURUNUZU BEKLİYORUZ!

3 Bu seneki adaylarımız arasında sizi de görmek isteriz.
TOYP (TEN OUTSTANDING YOUNG PERSONS) HAKKINDA: JCI’ın faaliyette olduğu ülkelerin ulusal şubeleri tarafından düzenlenerek Dünya Kongresi’nde sonuçlanan The Outstanding Young People (TOYP) Yarışması’nın Türkiye ayağı, "Türkiye’nin On Başarılı Genci’ Yarışması, her sene JCI Türkiye Derneği tarafından düzenlenmektedir. Bu sene 21.si gerçekleştirilecek Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Yarışması projesi, başarılı gençlerimizin desteklenmesi ve uluslararası platformda ülkemizin en iyi şekilde tanıtılması açısından çok önemlidir. Ülkemizde ödül kazanan gençler, bütün ülkelerden gelen adaylarla beraber, uluslararası büyük jürinin değerlendirmesine girecek ve uluslararası etapta da birincilik aldıkları takdirde “Yılın En Başarılı Gençleri” ödüllerini, bir sonraki yılın Dünya Kongresi’nde alacaklardır. Bu seneki adaylarımız arasında sizi de görmek isteriz.

4 Adaylık Başvurularının Başlaması: Mart 2015 Başvuru Bitimi ve Değerlendirmelerin Başlatılması: Eylül 2015 Ödül Töreni Gecesi: Kasım 2015 (Global Girişimcilik Haftası)

5 TOYP 2015 PROGRAMI NEDİR? Dünyanın en prestijli ödüllü olan “Ten Outstanding Young Persons of the World” programının Türkiye finalleri olan TOYP ‘Türkiye’nin On Başarılı Genci’ projesi, her sene, dünyanın en büyük üçüncü gençlik sivil toplum örgütü olan JCI-Junior Chamber International (Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler) Derneği Türkiye Şubesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin alanında en eski sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık projelerinden biridir. ÖDÜLLERİN AMACI VE HEDEFİ NEDİR? Türkiye’de daha iyi yarınların peşinde koşan başarılı gençlerin toplumsal gelişime katkısı bulunan öykülerini ve çalışmalarını görünür kılarak, tüm Türkiye’de farkındalık yaratmak, daha duyarlı ve aktif vatandaş olmalarını teşvik ederek ilham vermek amacıyla, insanların hayatına katkıda bulunan sıradışı kişilerin olağanüstü etkilerini, ekranlar vasıtasıyla Türkiye gündemine taşımaktır. ÖDÜLLERİN ÖNEMİ NEDİR? Alışılmışın dışında başarı göstermek; sıradışı düşünce yapısı, cesaret, mücadeleci ruh ve iyi ahlak gerektirir. İnsanlık tarihi bireyin gücünün toplumların değişimleri yaşamasına ilham verdiği milyonlarca örnek ile doludur. Öte yandan gündemindeki olağanüstü durumların oldukça fazla olduğu Türkiye’de, olumsuz olağandışılıkların arasında, başarıları dünya çapında takdir görmüş fakat kendi ülkesi tarafından bile yeterince tanınmayan binlerce gizli kahraman bulunmaktadır. Bu bilgisizliğin Türkiye’ye paha biçilemez zararının tarifi: ilham kaybı. Bu yüzden, tek misyonu toplumdaki pozitif değişimi gençler vasıtası ile gerçekleştirmek olan JCI Türkiye, 1995 yılından beri her yıl olağanüstü başarılar göstermiş sıradışı Türk gençlerini dünya çapında arar, seçer ve önce kendi ulusuna ardından uluslararası kamuoyuna tanıtıp sonrasında dünya çapında ilham yaratmalarına katkıda bulunur.

6 KİMLER KATILABİLİYOR yaş arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 10 farklı kategoride, tasarı aşamasını geçerek hayata geçirilmiş bir projesi olan, yaptığı çalışmalar ile önce kendine, ardından çevresine pozitif katkısı olan, buluş yapan, girişimciliği başaran, hayat kurtaran veya vesile olan, başarıya giden yolda hikayesinin anlamlı ve ilham verici olduğunu düşünen ve yarışma kurallarını kabul eden herkes katılabilir. BAŞVURU KATEGORİLERİ 1. İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik 2. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi 3. Bilimsel Önderlik 4. Kültürel Başarı 5. Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik 6. İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı 7. İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet 8. Fen ve Teknik Gelişme 9. Kişisel Başarı 10. Tıbbi Yenilik ve Buluşlar

7 ADAYLAR NASIL BELİRLENİYOR
ADAYLAR NASIL BELİRLENİYOR? Başvuruların haricinde, TOYP’15 ekibi koşullara uyan adaylara, tüm Türkiye’de ve Dünya’da yerel, ulusal ve uluslararası medya tarama, basın duyurusu, ilan, poster, billboard daveti, web duyurusu, sosyal medya ve TV programı ile adaylık daveti yapar. BİRİNCİLER NASIL SEÇİLİYOR? JCI sadece TOYP organizasyonunun koordinasyonunu gerçekleştirir. Birincileri seçkin Jüri üyeleri değerlendirir. Adaylar, her kategoride 4 jüri üyesi, toplam 40 kişilik bir jüri ekibi tarafından değerlendirilir. Jüri üyelerinin değerlendirme yaptıkları kategorilerde belirli bir birikim, uzmanlık ve söz sahibi olmaları önem taşır. Her sene bu kıstaslara bağlı kalarak seçkin bir jüri oluşturulur. Her sene olduğu gibi, bu seneki jürimizin içinde iş ve sanat dünyasından önemli isimler ile çok değerli akademisyenler bulunacaktır.

8 TOYP KURALLARI • Adaylar 18 ve 40 yaş arasında olmak zorundadır
TOYP KURALLARI • Adaylar 18 ve 40 yaş arasında olmak zorundadır. 1 Ocak 1975 öncesinde doğan adaylar Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci Ödülü'ne katılamazlar. Gerektiğinde adayın yaşının kanıtlanması için adaylık formuyla birlikte Nüfus Kâğıdının/Doğum Belgesinin tasdikli bir kopyası ibraz edilmelidir. • Aday adaylığın geldiği ülkenin doğuştan ya da sonradan vatandaşı olmak ya da 1 Ocak 2013 tarihinden önce vatandaşlık başvurusunda bulunmuş olmak zorundadır. • Adayların, ilk iki şartı karşılamaları ve bir JCI Ulusal Örgütü aracılığıyla kaydolmaları kaydıyla, derneğin üyesi olmaları GEREKMEZ. • Aday Uluslararası, Ulusal ya da Yerel düzeylerde Yönetim Kurulu’nun mevcut üyesi olamaz. Ayrıca ücretli personel üyeleri de JCI TOYP programı değerlendirmesine alınmazlar. • Aday, adaylık formunda yer alan tüm bilgileri doğrulamak ve bu bilgilerin yayınlanmasına izin vermek üzere adaylık formu beyanatını imzalamak zorundadır. Aday bu formu imzalayarak aynı zamanda bir 2015 ödülüne layık görülmesi halinde, olağanüstü koşullar hariç, Kasım 2015 tarihinde, İstanbul’daki JCI TOYP’15 Ödül törenine katılma istekliliğini de belirtir.

9 • Tüm bilgilerin resmi başvuru formu ile adaylık komitesine ulaştırılması gerekir. Adayın ödüle layık görülmesi halinde, sesli ve görsel malzemeler JCI Dünya Genel Merkezi tarafından talep edilecektir. • 4’ x 6’ (10 cm x 15 cm) boyutlarında ve kaliteli bir vesikalık fotoğrafın resmi adaylık formuyla birlikte başvuru formuna eklenmesi gerekir. • Adayın başvuru formlarında sıralanan on kategoriden birine girmesi gerekir. Lütfen dikkat ediniz: Her aday her form için sadece bir kategoriye aday gösterilebilir. • Bir kişi aynı yıl uluslararası düzeyde sadece JCI Yaratıcı Genç Girişimci Ödülü’ne (CYEA) ya da Dünyanın On Üstün Genci (TOYP) programına aday olabilir. • Ulusal ve uluslararası yarışma arasında vefat eden bir kişi uluslararası TOYP ödülüne aday gösterilemez.

10 • Adayların ödülü kazandıktan sonra 2015/2016 yılı boyunca JCI ideallerini tanıtmaya istekli olması gerekir. • Adaylık formlarının ve kapsamlı BAŞVURU DOSYALARININ en geç 01 Eylül 2015 tarihine kadar, TÜRKÇE olarak Adaylık Komitemize sunulması gerekir. DEĞERLENDİRME JCI TOYP jüri üyeleri genellikle üniversiteler, sivil toplum örgütleri, devlet kurumları ve Uluslararası Ticaret Odası gibi ortak örgütlerden seçilir. Jüri üyeleri ayrıca çoğunlukla iş ve toplum liderleri, üniversite profesörleri ve JCI Yönetim Kurulu üyelerinden oluşur. Değerlendirme, her kategoride en az 4 jüri üyesi, en az 40 kişilik bir jüri ekibi tarafından yapılır. Jüri üyelerinin değerlendirme yaptıkları kategorilerde belirli bir birikim, uzmanlık ve söz sahibi olmaları önem taşır. Değerlendirme iki aşamada yapılır. İlk aşama 50 finalistin seçileceği tarama sürecidir. Sonrasında adaylık formları ikinci bir jüri heyetine sunulur ve bu aşamada 10 ödül sahibi belirlenir. Tüm adaylar üstün gençler olduğu için seçim süreci zorlu ve çetindir.

11 Hüseyin Gömleksizoğlu
Jüri üyeleri finalistleri değerlendirir ve birinci, ikinci, üçüncü tercihlerini sıralandırırlar; bu sıralandırmada üç kriter temel alınır: • Adaylar toplumsal olarak kabul gören başarı ilkelerini ne kadar iyi temsil ediyorlar. • Adayın başarıları toplumuna, ülkesine ya da dünyaya nasıl faydalı olabilir. • Adayın başarıları ya da liderliği başkalarına nasıl ilham verebilir. Jüri üyelerinin tercihlerine dayanılarak 10 JCI TOYP Ödül Sahibi listesi oluşturularak yayınlanır. Ayrıntılı Bilgi İçin: Hüseyin Gömleksizoğlu JCI TÜRKİYE, 2015 TOYP Director / 2015TOYP Direktörü Mail : -


"TOYP 2015 ADAY BAŞVURU DOSYASI ÖNSÖZ – JCI HAKKINDA JCI TÜRKİYE, daha iyi bir toplum için daha iyi liderler yaratmayı amaçlayan proaktif ve dinamik bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları