Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

9.SINIFLAR AİDİYET DUYGUSU GELİŞTİRME PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "9.SINIFLAR AİDİYET DUYGUSU GELİŞTİRME PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 9.SINIFLAR AİDİYET DUYGUSU GELİŞTİRME PROJESİ

2 PROJENİN HEDEF KİTLESİ
9.SINIFLAR

3 PROJENİN AMACI

4 9.Sınıf öğrencilerimizin farklı okul, sosyo-ekonomik çevreden gelmesi ve kişilik özelliklerinin birbirlerinden farklı olması nedeniyle; birbirleri, öğretmeleri ve idare ile olan ilişkilerinden kaynaklı sorunların en aza indirilmesi ayrıca akademik anlamada maksimum başarıya ulaşılmasını sağlamak adına, öğrencilerimizin sosyalleşmesi, okulun ana paydaşı olduğunu bilmesi, birbirleri ile yakınlaşan ve samimi ilişkiler kuran bireylerin kendini Şevket Pozcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi topluluğuna bağlama ve varlığını hissetmesi duygusunu kazandırmaktır.

5 PROJE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

6 Projenin uygulanabilirliğini arttırmak adına belirlenen kriterler vardır.
Bu kriterlerin her biri 20 puan üzerinden değerlendirilecektir. Değerlendirme, oluşan komisyonun dönem içinde iki defa toplanacaktır. Bu toplantılar sonunda yapılan değerlendirmeler sonucunda en yüksek puana ulaşan şube birinci İlan edilecektir. Puanların eşitliği halinde şube puan ortalaması en yüksek olan birinci ilan edilecektir, hala bozulmaması halinde sırasıyla diğer kriterlere bakılarak eşitlik bozulacaktır. Birinci olan şube ödüllendirilecektir. Ayrıca bir sonraki değerlendirmeye kadar sınıf kapısının üzerinde flama asılacaktır.

7 a. Puan Ortalaması İlgili şubedeki yapılan tüm derslerin yazılı puan sonuçlarının aritmetik ortalaması alınarak şube başarı puanı elde edilecektir.

8 b. Devamsızlık Süreç içerisindeki kişisel olarak yapılan özürsüz devamsızlık toplamının iş gününe bölünerek elde edilecektir.

9 c. Disiplin Vakaları Değerlendirmede şube içerisinden;
Kimsenin disipline gitmemiş olması 20 puan, 1 ile 3 disiplin vakasına 15 puan, 4 ile 5 disiplin vakasına 10 puan, 6 ve üzeri disiplin vakasına ise 0 puan verilecektir.

10 d. Etkinlikler düzenleme ve Katılım
İlgili şubenin okul bünyesinde düzenlenecek olan sosyal ve kültürel etkinliklere katılım ve bu etkinliklerde gösterilen performanslara göre puanlama yapılacaktır. Düzenlenmesi düşünülen etkinlikler ise sportif, şiir, kompozisyon, Bilgi yarışması, satranç turnuvası gibi etkinlikler ile resmi ve bayrak törenlerine katılım. (resmi ve bayrak törenlerine geç kalmadan dolayı katılmayan öğrenciler şubesine eksi puan olarak yansıtılacaktır)

11 e. Veli Toplantılarına katılım
Dönem içerisinde okul idaresinin düzenlemiş olduğu genel veli toplantılarına iştirak eden veli sayısının en fazla olan şube, sınıf rehber öğretmenlerinin tespiti ile bulunacaktır(imza sirkülerine bakılacaktır).

12 PROJE ÖDÜLLERİ GERÇEKLEŞME ŞEKLİ
Birinci olan şubenin toplu olarak sinemaya götürülmesi, yada bowling turnuvası, ders yılı içerisinde en fazla birinciliği alan şubenin ise sabah kahvaltısına götürülmesi. Ayrıca dereceye giren şubelere başarı sertifikası verilecektir. (Değerlendirme sonucunda 2. Ve 3. Olan şubelere de çeşitli ödüller verilecektir.)

13 PROJE KOMİSYON ÜYELERİ
Hatice DEMİRELLİ – Okul Müdürü Asuman KAYA - Müdür Yardımcısı Fikret YILDIRIM –Müdür Yardımcısı Şeref TAÇYILDIZ –Rehber öğretmen Özden TAŞ – Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Canan ÖZ- 9/E Sınıf Rehber Öğretmeni Ahmet KAYA -9/A Sınıf Rehber Öğretmeni Deniz ORTADAĞ – Disiplin Kurulu Üyesi Hülya ALTUNKAYA- Onur kurulu Üyesi Semanur GÖZÜ- Çocuk Gelişimi Eğitimi Bölüm Şefi Mey MAYRUK- Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmeni Pınar YANPAR-Okul Meclis Başkanı Ceren ARAPASLAN -Onur Kurulu öğrenci temsilcisi Muhsin ESKİDEMİR – Okul Aile Birliği Üyesi

14 PROJE DANIŞMAN ÖĞRETMENLERİ
Asuman KAYA - Müdür Yardımcısı Şeref TAÇYILDIZ –Rehber öğretmen Özden TAŞ – Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yunus YALÇINKAYA– Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülşen GÜMÜŞGÖZ-Kimya Öğretmeni Pınar BARUT – Müzik Öğretmeni Ayla BAYAR- Tiyatro Öğretmeni Ali MERCAN – Beden Eğitimi Öğretmeni

15 PROJE MALİ FİNANSÖRLERİ
Okul aile birliği, Okul idaresi,

16 PROJENİN BAŞARISI NEYE GÖRE BELİRLENECEKTİR
1- I.DÖNEM SÜRESİNCE 9.SINIFLARDAN DİSİPLİN KURULUNA YANSIYAN VAKA SAYISI 2- ŞUBE BAZINDA DEVAMSIZLIK ORTALAMASI 3- ŞUBE BAZINDA PUAN ORTALAMALARI 4-VELİ KATILIM SAYILARI

17 Eğitim sadece okumak değildir.
Okudukları üzerinde düşünebilmek yeteneğidir (Hilty)

18 Bazen önemli olmamalı gidecek olan yada gelmeyen.
Çünkü bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden. Nazım Hikmet


"9.SINIFLAR AİDİYET DUYGUSU GELİŞTİRME PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları