Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SCRATCH SUNU -2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SCRATCH SUNU -2."— Sunum transkripti:

1 SCRATCH SUNU -2

2 KOD BLOKLARINI EKLEMEK VE SİLMEK
Karakter için eklenen kod bloğunu silmek için kod bloğu üzerine sağ tıklanır. Veya makas simgesine tıklanır. Eğer alt kısmında ona bağlı başka bloklarda varsa onlarda beraber silinir.

3 GERİ ALMAK Silinen bir karakter veya kod bloğunu geri getirmek için düzenle menüsünden Silmeseydim komutuna tıklarız. Sadece 1 önceki silinen komutu veya karakteri geri alır.

4 KOD BLOKLARINI ÇIKARMAK
Kod bloklarını çıkarırken çıkarmak istediğimiz kod bloğunun alt tarafında ona bağlı başka bloklar varsa onlarda beraber çıkar.

5 KOD BLOĞUNU KOPYALAMAK
Kopyalamak için kod bloğu üzerine sağ tıklanır ve açılan menüden kopyasını çıkar a tıklarız veya damga simgesine tıklarız. Bu işlem kod bloğunun aynı kodlama alanında kopyasını çıkarır.

6 KOD BLOKLARINI HAZIRLAMAK
Kod blokları seçili karakter hangisi ise onun için çalışır. Her karakterin kendi kodlama alanı vardır. Örneğin sahnemizde kedi ve araba karakterleri olsun. Karakteri 100 adım ilerleten kod bloğunu kedi seçili iken kodlamışsak sadece kediyi 100 adım hareket ettirir.

7 KOD BLOĞUNU BAŞKA KARAKTERE KOPYALAMAK
Arabayı hareket ettirmek için de ayrıca kod bloğu yazmalıyız eğer aynı hareketi yapacaksa baştan kodlamak yerine yazılan kod bloğunun kopyasını araba karakteri için kullanmalıyız.

8 Bunu yapmak için kod bloğunu seçip araba karakterinin üzerine sürükleyip bırakırız böylece kod bloğunun kopyasını araba karakterine eklemiş oluruz.

9 PROGRAMI ve KOD BLOĞUNU ÇALIŞTIRMAK ve DURDURMAK
Programı çalıştırmak için kod bloğuna tıklarız veya eğer kod bloğunun üstüne eklemişsek bayrak simgesine tıkladığımızda da ona bağlı olan kod bloğu çalışır.

10 PROGRAMI ve KOD BLOĞUNU ÇALIŞTIRMAK ve DURDURMAK
Programı çalıştırdıktan sonra üzerinde değişiklik yapmadan önce programı durdur düğmesine basarak durdurmalıyız. Kod bloğuna tıklayarak sadece o kod bloğunu durdururuz. Aynı kod bloğundaki kodlar eklendikleri sıra ile çalışır.

11 KOD BLOĞUNA NOT EKLEMEK
Not eklemek için kod bloğu üzerine sağ tıklanır ve not ekle seçilir. Eklediğimiz bir notu silebilir, kopyalayabilir veya başka bir kod bloğuna taşıyabiliriz.

12 KARAKTERİN KOPYALAMAK
Karakteri kopyalamak için üstüne sağ tıklarız açılan menüden kopyasını çıkar deriz veya damga simgesine tıklarız sonra karakterin üstüne tıklarız. KOPYASINI ÇIKAR

13 KARAKTERİ SİLMEK Karakteri silmek içinde üstüne sağ tıklarız açılan menüden sil e tıklarız veya makas simgesine tıklarız. SİL

14 KARAKTERİ YENİDEN ADLANDIRMAK
Karaktere sağ tıklayıp açılan menüden info deriz veya karakterlerin bulunduğu ekranda karakterin sol üstündeki i harfine basarız. Açılan ekrandan karakterin adını değiştiririz.

15 KARAKTERİN BOYUTUNU DEĞİŞTİRMEK
Karakterin boyutunu değiştirmek için araç çubuğundaki büyüt ve ufalt düğmelerini kullanırız. BÜYÜT UFALT

16 KOD BLOKLARININ İÇ İÇE EKLENMESİ

17 HAREKET KOD BLOĞU ?

18 OLAYLAR KOD BLOĞU

19 Örnek-1

20 Örnek-2

21 Örnek-3


"SCRATCH SUNU -2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları