Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU"— Sunum transkripti:

1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
DEĞERLER EĞİTİMİ OCAK-ŞUBAT AYLARI KONUSU “TOPLU ORTAMLARDA DAVRANIŞ KURALLARI”

2 TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR
Yolculuk sırasında kokulu ve kabuklu yiyecek yememeliyiz. Taşıtın penceresinden dışarıya çeşitli maddeler atmamalıyız. İneceğimiz yere gelmeden önce hazırlanmalıyız. İnişlerde aracın orta veya arka kapısını kullanmalıyız. Araç içerisinde fotoğraf ve video çekimi yapmamalıyız. Çok sesli bir şekilde müzik dinleyip etrafımızdakileri rahatsız etmemeliyiz. Araç içerisinde yolcuları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmamalıyız. Şoförün dikkatini dağıtacak şekilde şoförle konuşmamalı.

3 Otobüslerde dur ikazına basmadan inilecek durağa gelindiğinde şoföre “Kapıyı açsana “gibi bir davranışta bulunmamalıyız. Yaşlı,çocuklu,engelli,hamile vatandaşlarımıza her zaman binerken öncelik vermeli,seyir halindeyken oturacak yer vermeli,inerken varsa yüklerine,engelliyse engel durumuna göre yardımcı olmalıyız. Çok dolu bir aracın içindeyken olabilecek en iyi şekilde yerden istifade etmeliyiz, sırtımızda çanta varsa bacak aramıza alıp yolcuların daha rahat yolculuk etmesini sağlayabiliriz.

4 Tiyatro,Sinema Salonlarında Uyulacak Kurallar
Salona bilet alarak girmeliyiz.Bu o sanat eserini ortaya çıkaranların emeğinin karşılığıdır. Salona vaktinde gelmeliyiz. Bize gösterilen yere oturmalıyız. Salonda çekirdek ve kabuklu yiyecekler yememeliyiz. Oyun veya film başladıktan sonra sessizliği hiçbir sebeple bozmamalıyız. Oyunun sonunda oyuncuları kibarca alkışlamalıyız. Mecbur kalmadıkça oyun bitmeden salondan çıkmamalıyız.

5 HASTAHANEDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR
-Oda temizliğine dikkat ederek kaldığımız odanın derli toplu olmasını sağlamak, eşyalarımızı odamızda var olan dolaba düzenli bir şekilde yerleştirmek. -Televizyon izlerken ya da odamızda konuşurken diğer insanları rahatsız etmemek. -Odada bulunan demirbaşların bozulması ya da kırılması durumunda hastane personeline bilgi vermek. -Odada bulunan tıbbi teçhizatları bir gözetmen eşliğinde kullanmak. -Hastaneye özel olarak belirlenen talimatlara uymak. -Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında mutlaka hastane personelinden yardım almak.

6 YEMEK YEME KURALLARI İster lüks bir lokantada, ister yerel bir lokantada olun, görgü kuralları herkesin yemekten keyif almasını sağlar. İşte bazı öneriler: Masa Düzeni Bir kere çatal, bıçak ya da kaşığınızı kullandıktan sonra masaya bir daha asla dokunmaması gerekir. Kullanılmış çatal, bıçak ya da kaşık her zaman tabağın içinde tutulmalıdır. Yemekte Davranışlar Herkesin yemeği gelene kadar ya da ev sahibi başlamanızı rica etmeden yemeğe başlamayın. İçeceğinizi istediğiniz her zaman içebilirsiniz. Ağzınız açıkken yemeğinizi çiğnemeyin, ya da yemek yerken konuşmayın. Ağzınızı fazla doldurmayacak kadar küçük parçalar halinde yiyin.

7 Masada dik oturun ve dirseklerinizi masaya koymayın.
Çok hızlı ya da çok yavaş yemeyin. Masadakilerin hızına uymaya çalışın. Masada iken asla dişlerinizi karıştırmayın. Eğer çok gerekli ise tuvalete gidin. Ekmeğinize yağ sürerken her seferinde küçük bir parça almaya özen gösterin ve her zaman önce tabağınıza alın sonra ekmeğin üzerine sürün. Masadaki yiyecekleri uzatırken, her zaman sağınıza verin. Ekmek verirken kendinize almadan önce başkalarına önerin. Tadına bakmadan önce yemeğe tuz ya da biber koymayın.

8 SOKAK KURALLARI Sokakta bir şeyler yiyerek, içerek yürümek son derece basit hareketlerdir. Bu tip tavırlarda bulunmamaya titizlik gösterebilirsiniz. Aceleniz olduğu anlarda sokakta kimseye çarpmamaya dikkat edin. Yollara kesinlikle yiyeceklerin paket kağıtlarını, içecek kutularını ve bunlar gibi çöp olabilecek şeyleri atmayın, mutlaka bir çöp kutusu bulup ona atın. Kimseyi rahatsız etmeyecek ses tonunda konuşun.

9 OKULDA UYULMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARI
Okula zamanında geliniz. Teneffüs bitimini ifade eden zilden sonra uyarılmayı beklemeden sınıfta olunuz. Okulu ve çevresini temiz tutunuz. Okul idaresi tarafından veliye ulaştırılması istenen duyuruları belirlenen süre içinde yerine getiriniz. Okulda sakız çiğnemeyiniz. Okulda cep telefonu kullanılmaz. Okul ortamına uygun olmayan (tehlikeli,kokulu,gösterişli,değerli araç gereç,oyuncaklar ile oyun kağıtları, vb.) hiçbir eşya ve sakıncalı yayın getirilemez.

10 SINIFTA UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Sınıfa uygun şekilde giriniz. Sınıfı temiz tutun ve çöpleri çöp kutusuna atınız. Derste öğretmeninizi ve arkadaşlarınızı dikkatlice dinleyiniz. Ders zili çaldığında hemen sınıfınıza gidiniz, dersle ilgili araç ve gereçleri hazırlayınız ve öğretmeninizi sessizce bekleyiniz. Söz almak için arkadaşınızın ve öğretmeninizin sözünü bitirmesini bekleyiniz.

11 Sınıfta izinsiz dolaşmaktan kaçınınız.
Arkadaşlarınıza zarar vermekten kaçınınız, duygu ve düşüncelerinizi sözle ifade ediniz. Öğretmeninizden parmak kaldırarak söz isteyiniz. Öğretmeninizden izinsiz konuşmayınız. Arkadaşlarınızla ders içinde konuşmayınız. Teneffüslerde ve ders aralarında yüksek sesle konuşmayınız. Argo ve küfürlü sözlerden kaçınınız. Arkadaşlarınızın görüşlerine saygılı olunuz. Ödevlerinizi düzenli bir şekilde tamamlayınız.

12 Esra KARABAYIR Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
TEŞEKKÜR EDERİZ. HAZIRLAYANLAR Malik ACARTÜRK Okul Müdürü Serkan BAYIR Müdür Yardımcısı Aylin DEMİR Rehberlik Öğretmeni Esra KARABAYIR Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni


"EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları