Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEŞİLAY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEŞİLAY."— Sunum transkripti:

1 YEŞİLAY

2

3

4

5

6

7

8 Yeşilay Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkımızın ve bilhassa gençlerimizin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren, bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

9 Yeşilay'ın Hedefleri BUNLAR BAZILARI
1. Faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak, 2. Kurs, seminer, televizyon, radyo konuşmaları, konferans ve pan gibi eğitim çalışmaları düzenlemek, 3. Üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak ve bunları tefriş etmek, BUNLAR BAZILARI

10 YEŞİLAY İçki sigara hedefin Esrar eroin kötü hayin Bunu insanlığa yayın Yeşilay’ım Yeşilay’ım Evim ocağım Sarayım Ciğere zehir çekmeyin Evi ocağı yıkmayın İçip te pis pis kokmayın Yeşilay’ım Yeşilay’ım Evim ocağım Sarayım

11 Bırak Artık Sigarayı (Halil Manuş)
Yeşilay’a kulak ver de Bırak artık sigarayı. Tek sebeptir bin bir derde Bırak artık sigarayı. Güç sembolüydü milletin Nerde o gücün, kuvvetin? Sebebi belli illetin Bırak artık sigarayı.

12 SİGARA İLE MÜCADELE ET

13

14

15

16

17 YEŞİLAY HAFTASI ( 1 – 7 Mart )
Yurdumuzda alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaya karşı olanlar 5 Mart 1920 tarihinde Hilâli Ahdar Derneğini kurdular. Hilâl – ay , ahdar – yeşil anlamındadır. Hilâli Ahdar, daha sonra Yeşilay adını aldı. Yeşilay Derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1 – 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.

18

19

20

21

22


"YEŞİLAY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları