Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 2

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 2"— Sunum transkripti:

1 ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 2

2 Uyuşturucunun Zararları
- Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak Uyuşturucunun Zararları * Günümüzde gittikçe yaygınlaşan uyuşturucunun etkileri son derece yıkıcıdır. * Eroin, esrar, kokain, uçucu maddeler (tiner ve bali), keyif verici haplar ve bonzai en çok bilinen uyuşturuculardır. * Alınan uyuşturucu madde vücudu zehirler.

3 Uyuşturucunun Zararları
- Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak Uyuşturucunun Zararları * Mide, bağırsak, böbrek ve karaciğerde ağır tahribatlar meydana getirir. * Bir kere bile kullanmakla bağımlılık yapan uyuşturucular vardır ve bunlar kısa zamanda ölüme neden olurlar. * Akıl sağlığına sinir sistemine etki ederek şuur kaybına, hayaller görmeye, zekâ ve hafıza kaybına neden olur.

4 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
Sigaranın Zararları * Dünyada en yaygın zararlı alışkanlık olan sigara, ölümlere neden olan birçok hastalığın başlıca sebeplerindendir. * Bileşiminde nikotin ve 4 bine yakın zehir bulunur. * Akciğer, gırtlak ve dudak başta olmak üzere birçok kanser türünün birinci sebebidir. * Sigaranın içildiği bir evde bulunan diğer fertler pasif içici olarak sigaranın tüm zararlarına maruz kalırlar.

5 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
Sigaranın Zararları * Sigara içen hem kendisine hem de çevresine zarar vermiş olur. * Nefes darlığı, astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına neden olur. * Vücudun bağışıklık sistemini zayıflatarak diğer hastalıklara kapı açar. * Dünyada her yıl 4 milyon ölüm sigaraya bağlı nedenlerdendir.

6 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
İçki, uyuşturucu ve sigara kullanımı ülkemizde ve dünyada artarak hem maddi hem de manevi kayıplara neden olmaktadır. Kendimize, ailemize ve topluma hiçbir yararı olmayan, insanların yeteneklerinin ortaya çıkmasını engelleyen, iş verimini düşüren bu gibi zararlı maddelerden uzak durmalıyız.

7 Bütün zararlı alışkanlıklar merakla başlar.
- Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak Bütün zararlı alışkanlıklar merakla başlar. Bu maddelerin zararlarını öğrenip onlardan kaçınalım.


"ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 2" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları