Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı E-DersNotu Tasarımı 10.06.2011.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı E-DersNotu Tasarımı 10.06.2011."— Sunum transkripti:

1 Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı E-DersNotu Tasarımı 10.06.2011

2 E-DersNotu İlahiyat Önlisans Programı’nda öğrencilere internet ortamında ders çalışabilme olanağı sağlamak amacıyla her derste her ünite için e- DersNotu üretilecektir. e-DersNotu içerikleri izleyen sayfalarda açıklanacağı gibi ünite yazarları tarafından oluşturulacak, editör tarafından akademik denetimi gerçekleştirilecek, dersin e-Öğrenme Koordinatörü tarafından teknik denetimden geçirilerek Açıköğretim e-Öğrenme Portalında yayınlanacaktır.

3 E-dersNotu Bileşenleri Her ünite için – Powerpoint ile hazırlanmış ana dosya (sesli) – Word ile hazırlanmış 10 test sorusu – Word ile hazırlanmış geri beslemeli 10 alıştırma sorusu – İhtiyaç duyulduğu kadar PDF, HTML, Resim, Ses, Video, vb. ek okuma/dinleme/izleme dosyası – Word ile hazırlanmış etkinlikler listesi

4 Ünite Ana Dosyası Şablonu Giriş ve bitiş slaytları dahil 15-20 slayttan oluşmalı, Sayfalarda konuyu özetleyen ana maddeler yer almalı, Her sayfada konuyu anlatan «ders anlatım metni» (Sayfa notları bölümünde) bulunmalı Sayfalara konuyu daha iyi açıklamak için resim, grafik, tablo, SmartArt grafiği, internet ya da dosyalara link, video vb. eklenebilir. Ders anlatımı esnasında örnekler, ara sorulara vb. yer verilmelidir.

5 Seslendirme Tamamlanmış Powerpoint dosyasında her slaytta sayfa notları bölümünde yer alan «ders anlatım metni» Powerpoint üzerinde seslendirilmeli. Seslendirmeyi kendi olanaklarınızla yapabileceğiniz gibi, Televizyon Programlarının çekimi için Eskişehir’e gelindiğinde Bilgisayar Destekli Eğitim Birimi’nde de yapılabilir. Not: Size bu işlemin nasıl yapılacağını gösteren bir metin verilecek.

6 Videolar Slaytlara video eklemek yerine videoyu YouTube ya da Google Video sitelerine yükleyerek, slayta sadece videonun internet adresini eklemeniz daha uygun olacaktır. Not: Size bu işlemin nasıl yapılacağını gösteren bir metin verilecek.

7 Test Soruları Örnek test soruları: 1. Aşağıdakilerden hangisi menkul kıymet değildir? A) Kambiyo senetleri B) Gelir ortaklığı senetleri C) Tahvil faiz kuponları D) Banka garantili bonolar E) Yeni pay alma kuponları 2. Aşağıdakilerden hangisi sermaye piyasası araçlarından biridir? A) Mevduat sertifikaları B) Çek C) Poliçe D) Tahvil türevleri E) Nakit Not: Size örnek soru dosyası verilecek.

8 Alıştırma Soruları Örnek alıştırma sorusu: Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi menkul kıymet değildir? A) Tahvil B) Hisse senedi C) Hazine bonosu D) Poliçe E) Banka bonosu Cevap: A) Yanlış: Tahvil menkul kıymettir. B) Yanlış: Hisse senedi menkul kıymettir. C) Yanlış: Hazine bonosu menkul kıymettir. D) Doğru: Poliçe kıymetli evraktır. Ancak menkul kıymet değildir. E) Yanlış: Banka bonosu menkul kıymettir. Not: Size örnek alıştırma dosyası verilecek

9 Etkinlikler Listesi Öğrenciye o üniteyi nasıl çalışacağını gösteren adımların listesinden oluşmaktadır. Örnek: – Bu üniteyi çalışmaya başlamadan önce Din Sosyolojisi kitabının 2. ve 3. ünitelerini okuyunuz. – Bu üniteye ait e-DersNotunu çalışınız. – http://tr.wikipedia.org/wiki/Din_sosyolojisi makalesini inceleyiniz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Din_sosyolojisi – Bu üniteye ait Test ve Alıştırma sorularını çözünüz. – Bu üniteye ait e-Televizyon programını seyrediniz.

10 Dosyaların Gönderilmesi Yazar tamamladığı dosyaları editöre e-posta ile iletecek. Dosyalar isim verirken dersin kodu ve ünite numarası dosya isminde kullanılmalı. Örnek: İLH1006-Unite05.ppt İLH2004-Unite02.pdf Editör akademik açıdan denetlediği dosyaları dersin e-Öğrenme Koordinatörü’ne e-Posta ile iletecektir. Dersin e-Öğrenme Koordinatörü üniteleri teknik denetimden geçirecek, dosyaları internet ortamında yayınlanabilir formata dönüştürecek ve İlahiyat Önlisans Programında yayınlayacaktır. E-Posta ile iletilemeyecek kadar büyük boyutlu dosyaların iletilmesi gerektiğinde dersin e-Öğrenme Koordinatörüne danışılmalıdır. Tüm ünitelerin e-DersNotu 1 Eylül 2011 tarihine kadar yayınlanmış olmalıdır.

11 Dersler Derse-Öğrenme Koordinatörü 1. Yarıyıl Dersleri İLH1001 - İslam İnanç EsaslarıArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr) İLH1002 - İslam İbadet EsaslarıArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr) İLH1003 - İslam Ahlak EsaslarıArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr) İLH1004 - İlk Dönem İslam TarihiArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr) İLH1005 - İslam Sanatları TarihiÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) ARA1001 - Arapça IArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr) 2. Yarıyıl Dersleri İLH1006 - Tefsir Tarihi ve UsulüÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) İLH1007 - Hadis Tarihi ve UsulüÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) İLH1008 - İslam Hukukuna GirişÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) İLH1009 - İslam Kurumları ve MedeniyetiÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) İLH1010 - Türk İslam EdebiyatıÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) ARA1002 - Arapça IIArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr) 3. Yarıyıl Dersleri İLH2001 - TefsirÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) İLH2002 - Günümüz Fıkıh ProblemleriÖğr.Gör. G. Deniz Dinçer (gddincer@anadolu.edu.tr) İLH2003 - İslam Düşünce TarihiÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) İLH2004 - İslam Mezhepleri TarihiÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) İLH2005 - Din PsikolojisiÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) ARA2001 - Arapça IIIArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr) 4. Yarıyıl Dersleri İLH2006 - HadisÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) İLH2007 - Kelam'a GirişÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) İLH2008 - Din SosyolojisiÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) İLH2009 - Yaşayan Dünya DinleriÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) İLH2010 - Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde RehberlikÖğr.Gör. Emel Güler (emelgoksal@anadolu.edu.tr) ARA2002 - Arapça IVArş.Gör. Buket Kip Kayabaş (bkip@anadolu.edu.tr)

12 İletişim e-DersNotu üretimi için gerekli şablon dosyaları ile süreci anlatan kılavuzlar e- öğrenme koordinatörleri tarafından editörlere e-Posta ile gönderilecektir. Editörler bu bilgileri en kısa sürede yazarları ile paylaşarak yazarları üniteler için e-DersNotu üretimine yönlendirmeleri gerekmektedir.


"Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı E-DersNotu Tasarımı 10.06.2011." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları