Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın."— Sunum transkripti:

1 ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın ayırıcılık görevini üstlenmek ( İç mekan – Dış mekan) İç mekana yeteri düzeyde aydınlığın girmesini sağlamak (Doğal aydınlanma) Gerektiğinde hava sirkülasyonunu sağlamak Ses yalıtımı sağlamak Su yalıtımı sağlamak Isı ve buhar sirkülasyonunu denetlemek Duman ve gaz izolasyonunu sağlamak (yangın bariyeri) İç mekanı güneşin istenmeyen etkilerinden korumak Yalıtım ve koruma görevini kesintisiz sürdürmesi (Dış kabuk)

2 Şantiye uygulama aşamaları
Binanın rölövesinin çıkarılması Uygulama projesinin hazırlanması Malzeme siparişlerin çıkarılarak temin edilmesi Modüllerin imalat resimlerinin hazırlanması Şantiyeye sevk ve montaj

3 Örnek bina rölövesi:

4 Örnek uygulama projesi:

5 Montaj tiplerine göre sınıflandırma:
1. Çubuk sistem: Akslara dikey profiller yerleştirilir, aralarına yatay ve profiller monte edildikten sonra camlama ile yüzey oluşturulur. Ekonomiktir, hata payı yüksektir ve yüksek yapılarda tavsiye edilmez.

6 Montaj tiplerine göre sınıflandırma:
2. Panel sistem: Taşınabilir 1 -2 aks ve bir kat yüksekliğinde modüller olarak atölyede hazırlanır. Camlı bir şekilde şantiyeye getirilir ve özel ekipmanlarla (vinç vb.) yapıya monte edilir. Yatay ve düşey bina hareketlerine tam uyumlu olduğundan yüksek binalarda kullanılır, şantiye süreci çok hızlıdır.

7 Montaj tiplerine göre sınıflandırma:
3. Yarı panel Sistem: Ana taşıyıcılar kat bazında şantiyede monte edilir. Camlaması daha sonra yapılır. Her iki sistemin karması şeklindedir.

8 Aks yerlerinin belirlenmesi:

9 Çelik dübellerin çakılması:

10 Ankraj montajı:

11 Dikey profil montajı:

12 Dilatasyon oluşturulması:

13 Yatay kayıt bağlantısı:

14 Bağlantı elemanlarının tamamlanması:

15 Camlama sonrası dış kapak montajı:

16 Montaj bitimi:

17 Sistemde su yalıtımı: Su yalıtımı görevini tam olarak yapamadığında , İnsan üzerine olumsuz etkisi, Bina taşıyıcısına etkisi, Yapı elemanına etkisi, Sistemin kendine etkisi oluşur.

18 Su yalıtımına yönelik sistem çözümleri:
Kapalı sistem: Su tahliyeli sistem: Basınç dengeli sistem:

19 Sistem bünyesinde kullanılan yalıtım malzemeleri:
Fitil ve contalar: Silikon ve mastikler: Membranlar: Köpük bant (butil bant):


"ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları