Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALLAH’IN (C.C.) SEVGİSİNİ KAZANMA YOLLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALLAH’IN (C.C.) SEVGİSİNİ KAZANMA YOLLARI"— Sunum transkripti:

1 ALLAH’IN (C.C.) SEVGİSİNİ KAZANMA YOLLARI
UZMAN İMAM HATİP BAŞAKŞEHİR MÜFTÜĞÜ DOLAPDERE SAN. SİT. CAMİİ BAŞAKŞEHİR-İSTANBUL

2 BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
قُلْ اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّٰهَ فَاتَّبِعُونٖى يُحْبِبْكُمُ اللّٰهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَحٖيمٌ (ALLAHIN KULUNU SEVMESİNİN YOLU…!!!) «De ki: "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.» (Ali imran suresi 31)

3 ALLAH SEVGİSİNİ KAZANMANIN TEMELİ HER ŞEYDE ALLAH’IN RIZASINI GÖZETMEKTİR:
“Allah azze ve celle’nin rızasını başkasına tercih etmek, insanları kızdırsa bile Allah’ın rızası olan şeyleri yapmak ve istemektir. Bu, özveri derecesidir ve bu derecenin en yükseği peygamberlerindir. Onların derecelerinin en yükseği de “ulu’l azm / azimet sahibi” olanlarındır. Ve onların derecelerinin en yükseği de, Nebimiz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’indir.”

4 Hz. Ömer (RA) anlatıyor: Resulullah SAV buyurdular ki:
"Allah‘ın kulları arasında bir grup var ki, onlar ne peygamberlerdir ne şehidlerdir. Üstelik Kıyamet günü Allah indindeki makamlarının yüceliği sebebiyle peygamberler de, şehidler de onlara gıbda ederler." Orada bulunanlar sordu: "Ey Allah‘ın Resulü! Onlar kim, bize haber ver!" "Onlar aralarında ne kan bağı ne de birbirlerine bağışladıkları bir mal olmadığı halde, Allah‘ın ruhu (Kur'an) adına birbirlerini sevenlerdir. Allah'a yemin ederim, onların yüzleri mutlaka nurdur. Onlar bir nur üzeredirler. Halk korkarken, onlar korkmazlar. İnsanlar üzülürken, onlar üzülmezler. Ve su ayeti okudu: "Haberiniz olsun Allah‘ın dostları var ya! Onlara ne korku var ne de onlar üzülecekler" (Yunus 62). (Ebu Davud, Buyu 78, (3527).

5 Hz. Ebu Hureyre RA anlatıyor: "Resulullah SAV buyurdular ki: "Allah bir kulu sevdi mi Hz. Cebrail AS'a: "Allah falanı seviyor, onu sen de sev!" diye seslenir. Onu Cebrail de sever. Sonra o, sema ehline: "Allah falanı seviyor, onu siz de sevin!" diye nida eder, derken bütün sema ehli de onu sevmeye baslar. Sonra onun için arz (halkı arasına hüsn-ü kabul) konur." (Buhari, Tevhid 33, Edeb 41)

6 عن أَنسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ عنِ الّنبيّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فِيمَا يَرْوِيهِ عَنْ ربِّهِ عزَّ وجَلَّ قَالَ: «إِذَا تقرَّب الْعبْدُ إِليَّ شِبْراً تَقرَّبْتُ إِلَيْهِ ذِرَاعاً، وَإِذَا تقرَّبَ إِلَيَّ ذِراعاً تقرَّبْتُ منه باعاً، وإِذا أَتَانِي يَمْشِي أَتيْتُهُ هَرْوَلَةً» رَوَاهُ الْبُخَارِي. Enes RA’den rivayet edildiğine göre, gözlerimize ışıklar çalan Peygamber Efendimiz SAV’in Yüce Rabbinden rivâyet ettiği bir hadîs-i kudsîde Allah Teâlâ hazretleri şöyle buyurmuştur: “Kulum Bana bir el (bir karış) kadar yaklaşırsa Ben ona yarım kol (arşın) kadar yaklaşırım.. yarım kol (arşın) kadar yaklaşırsa Ben ona iki kol (bir kulaç) kadar yaklaşırım.. Bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak mukabelede bulunurum.”(Buhârî, Tevhîd 50.

7 Hz Muhammed SAV Efendimiz şöyle buyuruyor:
«Allah dünyayı sevdiğine de sevmediğine de verir. Ahireti ise sadece sevdiği kimselere verir.» (Ahmet b.h. I.257)

8 ALLAH’IN SEVGİSİNİ KAZANMA YOLLARI
ALLAH İMAN ETMEKTİR وَاَمَّا الَّذٖينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَيُوَفّٖيهِمْ اُجُورَهُمْ وَاللّٰهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمٖينَ "İman edip salih ameller işleyenlere gelince, Allah onların mükâfatlarını tastamam verecektir. Allah, zalimleri sevmez.» (Ali imran suresi 57)

9 2) ALLAH TAKVA SAHİPLERİNİ SEVER
إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ «Allah (haksızlıktan) sakınanları sever.» (Tevbe suresi 4)

10 3) ALLAH İHSAN (MUHSİN) SAHİPLERİNİ SEVER
AYET: «İNNELLAHE YÜHİBBUL MUHSİNİN» «Allah ihsan sahibi muhsinleri sever» Muhsin: İyilik yapmak ve ikramda bulunmak vs.

11 4) ALLAH ADİL MÜMİNLERİ SEVER
اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطٖينَ «Çünkü Allah, âdil davrananları sever.» (Maide suresi 42)

12 5) SABREDEN MÜMİNLERİ ALLAH SEVER
AYETTE: «İNNALLAHE YÜHİBBUSSABİRİN» «Muhakka ki Allah sabredenleri sever.» Hz Muhammed SAV Efendimiz şöyle buyuruyor: «Essabru Zıyaün» «Sabır ziydır, aydınlıktır.» (Tirmizi Deavat 86)

13 6) ALLAH TEVEKKÜL EDENLER MÜTEVEKKİLERİ SEVER
فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّٰهِ اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلٖينَ «Allah'a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.» (Ali İmran suresi 159)

14 7) ALLAH TEMİZLENENLERİ SEVER
فٖيهِ رِجَالٌ يُحِبُّونَ اَنْ يَتَطَهَّرُوا وَاللّٰهُ يُحِبُّ الْمُطَّهِّرٖينَ «Orada temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah da tertemiz olanları sever.» (Tevbe suresi 108)

15 8) TEVBE EDENLERİ ALLAH SEVER
اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ التَّوَّابٖينَ «Allah tevbe edenleri sever.» (Bakara suresi 222)

16 9) ALLAH CİHAT EDEN MÜMİNLERİ SEVER
اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الَّذٖينَ يُقَاتِلُونَ فٖى سَبٖيلِهٖ صَفًّا كَاَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ «Hiç şüphe yok ki Allah, kendi yolunda, duvarları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.» (Saf suresi 4)

17 10) MÜMİNLERE KARŞI ALÇAK GÖNÜLLÜ OLANLARI ALLAH SEVER
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دٖينِهٖ فَسَوْفَ يَاْتِى اللّٰهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ اَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنٖينَ اَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرٖينَ يُجَاهِدُونَ فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذٰلِكَ فَضْلُ اللّٰهِ يُؤْتٖيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللّٰهُ وَاسِعٌ عَلٖيمٌ «Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler. Onlar mü'minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah'ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.» (Maide suresi 54)

18 11) ALLAH ÇÖMERT MÜMİNLERİ SEVER
وَالَّذٖينَ تَبَوَّؤُ الدَّارَ وَالْاٖيمَانَ مِنْ قَبْلِهِمْ يُحِبُّونَ مَنْ هَاجَرَ اِلَيْهِمْ وَلَا يَجِدُونَ فٖى صُدُورِهِمْ حَاجَةً مِمَّا اُوتُوا وَيُؤْثِرُونَ عَلٰى اَنْفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ وَمَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهٖ فَاُولٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ «Onlardan (muhacirlerden) önce o yurda (Medine'ye) yerleşmiş ve imanı da gönüllerine yerleştirmiş olanlar, hicret edenleri severler. Onlara verilenlerden dolayı içlerinde bir rahatsızlık duymazlar. Kendileri son derece ihtiyaç içinde bulunsalar bile onları kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden, hırsından korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.» (Haşir suresi 9)

19 عن أبي هريرة رضي اللَّه عنه
عن أبي هريرة رضي اللَّه عنه. قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم: «إِنَّ اللَّهَ تعالى قَالَ: منْ عَادَى لِي وَلِياّ ً. فَقَدْ آذَنْتُهُ بِالْحَرْبِ. وَمَا تَقَرَّبَ إِلَيَّ عَبْدِي بِشَيْءٍ أَحَبَّ إِلَيَّ مِمَّا افْتَرَضْتُ عَليْهِ: وما يَزالُ عبْدِي يَتَقَرَّبُ إِلىّ بِالنَّوافِلِ حَتَّى أُحِبَّهُ، فَإِذا أَحْبَبْتُهُ كُنْتُ سَمْعَهُ الَّذِي يَسْمَعُ بِهِ، وبَصَرَهُ الّذِي يُبْصِرُ بِهِ، وَيَدَهُ الّتيِ يَبْطِشُ بِهَا، ورِجلَهُ الّتي يَمْشِي ِبها، وَإِنْ سَأَلَنِي أَعْطيْتُهُ، وَلَئِنِ اسْتَعَاذَنِي َلأُعِيذَنَّهُ» رَوَاهُ الْبُخَارِي. Ebû Hureyre RA’den rivayet edildiğine göre, İnsanlığın İftihar Tablosu Efendimiz SAV, “Allah Teâlâ hazretleri şöyle buyurmuştur” dedi: “Her kim Benim velîlerimden bir velîye düşmanlık ederse, şüphesiz Ben ona harp ilan ede­rim. Kulum kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevgili hiçbir şeyle bana yakınlık kazanamaz. Farzlara ilâveten bir de kulumun sürekli yapmaya devam ettiği nafile­ler vardır ki bunlarla Bana yaklaşır ha yaklaşır ve nihayet öyle bir hâle gelir ki artık Ben onu sevmişim demektir. Bir kere de sevdim mi artık onun işiten kulağı, gö­ren gözü, tutup yakalayan eli ve yürümesine vasıta olan ayağı olurum (Hâsılı; onun işitmesi, görmesi, tutması, yürümesi doğ­rudan doğruya meşîet-i hâssa (hususi muamele) dairesinde cereyan etmeye baş­lar). Böylesi bir kul Benden birşey isterse istediğini muhakkak ona veririm. Bana sığınırsa onu özel korumam altına alırım.” (Buhârî, Rikak 38)

20 DUAMIZ YA RAB SENİ SEVENLERİ SEVMEYİ YERDİKLERİNİDE YERMEYİ BİZLERE İHSAN EYLE YA RAB SENİN SEVGİNE MAZHAR OLACAK AMELLERİ YAPMAYI BİZLERE NASİP EYLE YA RAB RAHMETİNLE İÇİMİZİ TEMİZLE YA RAB RAHMETİNLE DIŞIMIZI TEMİZLE YA RAB RAHMETİNLE BÜTÜN MÜSLÜMANLARI TEMİZLE YA RAB GAZABINDAN RAHMETİNE VE SENDEN SANA SIĞINIYORUZ BİZLERİ KORU VE MUHAFAZA EYLE YA RAB DAİM SENİ SEVMEYİ BİZLERE İHSAN EYLE AMİN


"ALLAH’IN (C.C.) SEVGİSİNİ KAZANMA YOLLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları