Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NAMAZ Görmedin mi? göklerde ve yerde bulunan herşey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların bir çoğu Allah´a hakikaten secde ediyorlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NAMAZ Görmedin mi? göklerde ve yerde bulunan herşey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların bir çoğu Allah´a hakikaten secde ediyorlar."— Sunum transkripti:

1 NAMAZ Görmedin mi? göklerde ve yerde bulunan herşey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların bir çoğu Allah´a hakikaten secde ediyorlar. ( Hacc,22/ 19 )

2 KULLUK: Gerçekte, kalbin herhangi birşeye aşırı başlılığıdır. Bir insanın kalbi neye çok meyletmişse, en çok neyi sevmişse, insan o şeylerin kulu olur. NAMAZ: Günde beş vakit Allah`ı birlemenin, yani tevhid´in eyleme dönüşmesinin adıdır. Cismin, aklın ve kalbin katılımı ile gerçekleştirilen mükemmel bir ameldir.

3 Namaz, cennetin anahtarı olduğu gibi, Namazı terketmek cehenneme girme sebebidir.
Hadis: Cennetin anahtarı namazdır. (Ibn Mace) Ayet: Sizi cehenneme sevk eden nedir? Namaz kılanlardan değildik! derler. (Müdessir:74/42-43)

4 Kişi nasıl ki, imanını namaz biçiminde eyleme dönüştürmeden dinini ayakta tutamıyorsa; namazını terk eden kişi ise, dinini yıkmaya başlamış demektir.

5 Hadis: Namaz dinin direğidir. Onu terk eden şüphesiz dini yıkmış olur (Beyhaki) Ayet: Muhakkak ki Namaz, fahşa (iğrenç şeyler) ve münkerden (kötülüklerden) vazgeçirir. (Ankebut 45)

6 Namaz; Dinin olmazsa olmaz, en birincil ameli, kuralıdır.

7 Ebu Hureyre (r.a.) peygamberimizden şöyle rivayet ediyor
Namaz dinin direğidir ve onda on haslet vardır Yüzü güzelleştirir Rahmetin inmesine sebep olur Kalbi nurlandırır Mizanı ağırlaştırır Bedeni rahatlatır Allah’ı razı eder Kabirde arkadaşlık eder Cennet vesilesidir Göklerin anahtarıdır Ateşe karşı engeldir

8 HUŞU

9 Kalbin saygı dolu bir korku hali içinde olması demektir
Kalbin saygı dolu bir korku hali içinde olması demektir. Öyle ki, kalb, Allah korkusuyla ürperir ve titrer.

10 Ayet: Ayet: Onlar ki, Allah anıldığı zaman kalbleri titrer. (Hac 35)
Ağlayarak yüzleri üstü secdeye kapanırlar ve (Kur´an) onların huşu´unu artırır. (Isra 109)

11 Cemaatle NAMAZ: Namazın cemaatle kılınması her ne kadar
farz kılınmamışsa da neredeyse farza yakın bir müekked sünnet olarak takdir olunmuştur.

12 Hadis: Bir kişiye namazı kıldırmasını emretmeyi, sonra da çıkıp cemaati terk edenleri tesbit ederek, onların evlerini ateşe vermeye neredeyse niyetlenmiştim. (Müslim, Buhari,Tirmizi, E.D) Ayet: Rüku edenlerle beraber rüku edin. (Bakara 43)

13 Müslüman: Yanlız Allah`a kulluk edeceğine ve ondan yardım dileyeceğine dair Rabbi ile sözleşme imzalarken, bunu sadece kendi adına yapmaz. Ayet: “Biz yalnız sana kulluk ederiz ve yanlız senden yardım dileriz.” (Fatiha- 5)

14 Cemaat İstişare eden, karar alan, saldırıları birlikte göğüsleyen,
birbirlerine dayanıp güvenen, kurşunla kaynatılmış duvarlar gibi hareket eden, iyiliği emreden,kötülükten alıkoyan hayra çağıran, hakkı ve sabrı tavsiye edendir.

15 Ayet: Allah; kendi yolunda kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saf: 4) Hadis: Düzgün olun, karışık durmayın! Sonra kalplerinize de karışıklık ve ihtilaf girer. (Müslim, Ebu Davud)


"NAMAZ Görmedin mi? göklerde ve yerde bulunan herşey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların bir çoğu Allah´a hakikaten secde ediyorlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları