Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ VERİMLİLİĞİ VE ETKİNLİK ÖLÇÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ VERİMLİLİĞİ VE ETKİNLİK ÖLÇÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ VERİMLİLİĞİ VE ETKİNLİK ÖLÇÜMÜ
Dr. Mehmet Güray ÜNSAL with Prof. Presanta Dey and Dr. Kostas Petridis Uşak Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İstatistik Bölümü

2 VERİMLİLİK (PRODUCTIVITY): Verimlilik, diğer adıyla üretkenlik (productivity), üretim süreci sonunda elde edilen çıktılar ile bu çıktıları elde etmek için üretim sürecindeki kullanılan girdilerin oranı şeklinde tanımlanabilir. ETKİNLİK (EFFICIENCY): Eldeki girdi bileşimini en uygun şekilde kullanarak mümkün olan maksimum çıktının üretilmesindeki başarı etkinlik olarak tanımlanır.

3 VERİMLİLİK VE ETKİNLİK ÖLÇÜMÜ YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI, OPTİMİZASYON
VERİMLİLİK VE ETKİNLİK ÖLÇÜMÜ YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI, OPTİMİZASYON * Stochastic Frontier Analysis-SFA (Stokastik Sınır Analizi) * Malmquist Index (Malmquist İndeks) * Data Envelopment Analysis-DEA (Veri Zarflama Analizi-VZA) * Network DEA (Ağ Örgülü VZA)

4 BENCHMARKING (KIYASLAMA)
CLASSIFICATION (SINIFLAMA) RANKING (SIRALAMA) PROJECTION (PROJEKSİYON)

5 ELEKTRİK DAĞITIM SÜRECİNİN VERİMLİLİĞİ VE ETKİNLİK ÖLÇÜMÜ

6 NETWORK DEA (AĞ ÖRGÜLÜ VZA)

7 enerji arzı fiyatı (TL/MWh)(price for energy suppy)
herbir tüketici için ortalama fiyat  (TL) (average unit price per customer) (ev kullanıcıları ve endüstri için ayrı ayrı olabilir) sehir ve kasaba için ortalama fiyat (TL) (average prices per town and village) Enerji kaybı maliyeti (TL/MWh) (cost of energy loses) Elektrik kesinti yada hatalarının yıllık maliyeti (TL) (Cost of Annuall faults and interrupts) İşgücü maliyeti (TL) (labor cost) Transformatorlerin bakım maliyeti (TL) (maintanence cost of transformators) Kablo maliyeti (TL/km) (cost of lenght of cables)

8 TESEKKÜRLER


"ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ VERİMLİLİĞİ VE ETKİNLİK ÖLÇÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları