Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEL AĞRILARINI ÖNLEMENİN YOLLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEL AĞRILARINI ÖNLEMENİN YOLLARI"— Sunum transkripti:

1 BEL AĞRILARINI ÖNLEMENİN YOLLARI
EGZERSİZ VE BESLENME Bel ağrısı yapmayan egzersizler yapılmalıdır. Yüzmek bel ağrılarına en iyi gelen spordur, mümkün olduğunca çok yüzülmelidir. Aşırı kilolardan kaçınılmalı, eğer varsa aşırı kilolar verilmelidir.

2

3 UYURKEN Yatınca şeklini değiştirmeyen bir yatak seçilmelidir.
Yan yatarken sırta binen baskıyı azaltmak için diz bükülmelidir. Sırtüstü yatarken dizlerin altına küçük bir yastık konulmalıdır.

4 OTURURKEN Sandalyenin arkalığında beldeki normal kavisi koruyabilecek bir yastık bulundurulmalıdır. Masaya yakın oturulmalı, uzak oturup masaya eğilinmemelidir. Ayak yerle temas ettirilmelidir. Araba kullanırken pedallara kolay ulaşabilecek şekilde oturulmalıdır. Kalça ile dizler aynı seviyede tutulmalıdır. 2 saatten fazla aynı pozisyonda oturulmamalıdır.

5

6 AYAKTA DURURKEN VE YÜRÜRKEN
Uzun süre ayakta durulacaksa sık sık ağırlı bir bacaktan diğerine aktarılmalıdır. İşler zorlanmayacak bir yükseklik seviyesinde yapılmalıdır. Dik durulmalıdır. Ayaklardan biri alçak bir yere koyulmalıdır. Basılan yerin sert zemin olmasına dikkat edilmelidir. Sportif, alçak topuklu ayakkabı giyilmelidir. Yürürken yük taşırken yükün hep aynı elde durmamasına dikkat edilmelidir. Her iki elde de yük varsa yükleri eşit olarak her iki ele verilmelidir

7

8 EĞİLİRKEN VE YÜK KALDIRIRKEN
Baş dik tutulmalı, bel kavsi korunmalıdır. Dizler ve kalçalar kırılarak eğilinirse üç doğal kavis hizası korumuş olur. Zeminin dengeli olmasına dikkat edilmeli ve kaldırılacak yüke yakın olunmalıdır. Dönerken bel değil ayaklar döndürülmelidir. Yük göğüse yapıştırılarak beldeki yük azaltılmalıdır. Yük eğilerek değil çömelerek yere koyulmalıdır. Ayaklar arası biraz açılmalı ve yük her iki ayağa eşit dağıtılmalıdır.

9

10 The problem isn’t with what we don’t know, the problem is with what we know that isn’t so.
-WILL ROGERS-

11 TEŞEKKÜRLER…


"BEL AĞRILARINI ÖNLEMENİN YOLLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları