Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

18 Adımda Test Çözme Becerisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "18 Adımda Test Çözme Becerisi"— Sunum transkripti:

1 18 Adımda Test Çözme Becerisi

2 HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL
Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni genellikle bilgi eksikliğinden değil, sorulara yaklaşım tarzından veya soru sitiline aşina olmamaktan kaynaklanır. Test tecrübesi sınav sonucunu etkileyen en önemli etkenlerdendir.Test çözme tekniğini iyi bilmek istenen sonucun alınmasına büyük oranda katkı sağlayacaktır.

3 HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL
Sınavdan önce çözülen yüzlerce hatta binlerce sorunun oluşturduğu bilgi birikimi adayın sınavda başarılı olmasını sağlar. Çünkü çözülen her soru gerçek sınav öncesi adaya tecrübe kazandıracaktır. Aday bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını, ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir.

4 HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL
Öğrencilerin test çözerken “bir sorudan ne çıkar canım” diyerek o soruyu yok sayması en büyük hatadır. Çözülen her bir soru tipi aday için bir avantajdır.   Sınava hazırlanan adayın çözemediği her sorunun doğru cevabını öğrenmesi gerekir.

5 18 Adımda Test Çözme Becerisi
1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğrenmelisiniz. Soru çözerek öğrenip-öğrenmediğinizi de kontrol etmiş olursunuz. 2. Amaç SBS’de başarılı olmak ise SBS niteliğine uygun sorular çözmelisiniz. Eğer YGS’de başarılı olmak istiyorsanız ÖSS niteliğine uygun sorular çözmeliniz.

6 18 Adımda Test Çözme Becerisi
3. Soruları kendinize zaman tanıyarak çözün. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil, bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir. Bu yüzden 100 soru için 120 dakika süre tanınmaktadır. (SBS-8)

7 18 Adımda Test Çözme Becerisi
4. Her sorunun size ‘’sınavda sorulabileceğini’’ düşünerek cevaplamaya çalışın. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz sorunun mutlaka doğru çözümünü öğrenin. 5. Soruyu çok fazla okuyarak-zihninizi karıştırmayın.

8 18 Adımda Test Çözme Becerisi
6. Soruyu çözmenizi sağlayacak, soru metninde yer alan önemli kelimelerin altını çizin. 7. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışın. Soru çözmek sizde bir alışkanlık olsun.

9 18 Adımda Test Çözme Becerisi
8. Soru kökünü ve soru paragrafını anlamadan, şıkları okumaya başlamayın. Önce size verilenleri ve sizden istenenleri iyi belirleyin. Bu, sizin cevabı daha kısa sürede ve daha doğru bir şekilde bulmanızı sağlayacaktır.

10 18 Adımda Test Çözme Becerisi
9. Bütün şıkları okumadan ‘’doğru olduğuna inandığınız’’ şıkkı işaretlemeyin. Çünkü bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister. 10. İki cevap da birbirine benziyorsa; cevap, büyük ihtimalle ikisi de değildir. İki şık birbirinin zıttaysa, bunlardan biri doğrudur.

11 18 Adımda Test Çözme Becerisi
11. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin. 12. Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru veya sorular varsa o soruya hemen değil de, birkaç tane soru çözdükten sonra bakın.

12 18 Adımda Test Çözme Becerisi
13. Yanlış çözdüğünüz sorulardan ötürü ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin. Çünkü her yanlış çözdüğünüz soru, şayet doğru çözümünü öğrenirseniz sizin için bir kazançtır. 14. Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayın. Her öğrencinin çözemeyeceği sorular mutlaka çıkar.

13 18 Adımda Test Çözme Becerisi
15. Uzun paragraftan oluşan soruları “uzun soru zordur” yargısında bulunarak okumadan geçmeyin. Paragraf sorularının en önemli özelliği; cevabının, paragrafın içinde gizli olmasıdır.

14 18 Adımda Test Çözme Becerisi
16. Paragraf sorularında önce soru kökünü okursanız, paragrafı daha kolay ve kısa sürede anlarsınız. Bu ise soruyu daha çabuk çözeceğiniz anlamına gelir.

15 18 Adımda Test Çözme Becerisi
17. Doğru cevaba daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız, ‘’yanlış olduğuna inandığınız’’ şıkları hemen eleyin. Kalan şıklar üzerine düşünün. 18. Sayısal sorularda işlemleri mutlaka kaleminizi kullanarak yapın.

16 ÇOK MU ZOR?? ZORLAŞTIRAN DUYGU, İSTEKSİZLİĞİNİZDİR… BİZDEN SÖYLEMESİ!


"18 Adımda Test Çözme Becerisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları