Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B
AFYONKARAHİSAR HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B

2 İÇİNDEKİLER NÜFUS COĞRAFYA İKLİM EKONAMİ İLÇELER KOMŞU İLLERİ
MİLLET VEKİLİ AFYON’UN MEŞHURLARI RESİM GALER

3 NÜFUS Nüfus, belirli bir yerde yaşayan insan sayısını ifade eder. Arapça nuf°s bir ülke, bölge veya bir şehirde yaşayan insanların toplamı. 

4 COĞRAFYA M. Ö. 3. yüzyılda Eratosthenes tarafından kullanılan Coğrafya, Eski Yunanca'dayer anlamına gelen Geo ile tarif etmek, betimlemek anlamına gelen Graphie sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. Prof. Dr. Cemalettin ŞAHİN'e göre; Coğrafya, insanın içinde yaşadığı çevrenin doğal özelliklerini, insan-doğal çevreetkileşimini ve bu etkileşim sonucu insanın ortaya koyduğu beşeri ve ekonomiketkinlikleri

5 EKONOMİ EKONOMİ , İktisat olarak da bilinir, servetin üretimini, bölüşümünü ve tüketiminikonu alan toplumsal bilim. İktisat veya ekonomi, üretim, dağıtım, ticaret, tüketim vehizmet sektörlerini inceleyen bir bilim dalıdır. Dünyada kaynakların sınırlı, insanihtiyaçlarının sınırsız olması yüzünden, kaynakların daha verimli bir şekildekullanılabilmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur. İktisat, incelediği konulara vekapsamlara göre dallara ayrılır:

6 İLÇELER Afyonkarahisar İlçeleri
Afyon'un biri merkez olmak üzere on sekiz ilçesi vardır. Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfusu olup, 'ü ilçe merkezinde 'ü köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 39 köyü vardır. İlçe toprakları orta yükseklikte bir plato görünümündedir. Akarçay vadisinde geniş düzlükler vardır. Ekonomisi tarım ve sanayiye dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, şekerpancarı, haşhaş, baklagillerdir. Hayvancılık önemli gelir kaynağıdır. Şeker Fabrikası, Çimento Fabrikası, TCDDY Beton Travers Fabrikası, Yarıaçık Cezaevi, İplik Fabrikası, TSEK Peynir ve Tereyağ Fabrikası başlıca sanayi kuruluşlarıdır

7 KOMŞU İLLERİ Afyonkarahisar Şifalı kaplıcaları, kaymak şekeri ve haşhaşı ile tanınan il. Afyon'a komşu iller arasında Eskişehir, Kütahya, Denizli, Uşak, Burdur, Isparta ve Konyayer alır. 29° 40' ve 31° 43' doğu boylamları ile 37° 45' ve 39° 17' kuzey enlemleri arasındadır. Ege Bölgesi’nin Akdeniz’e ve İç Anadolu Bölgesi'ne açılan kapısı ve önemli bir kültür merkezidir.

8 MİLLET VEKİLİ Milletvekili, doemokratik ülkelerde genel seçimler ile seçilerek parlamentoda halkı temsil hakkı kazanan kişidir.

9 AFYON NE İLE MEŞHUR? Meşhur Yemekleri; Sulu Köfte, Aşure , Nişan Kurabiyesi,Tel Helva, Afyon Kebabı, Haşhaşlı Katmer, Haşhaş Helvası, İncir Dolması, Lokumlu Kurabiye, Su Muhallebisi, Mercimekli Bükme, Kaymak Baklavası, Kabak Tatlısı, Kurabiye, Taze Göce Tarhanası

10 RESİM GALERİSİ Afyonkarahisar Şifalı kaplıcaları, kaymak şekeri ve haşhaşı ile tanınan il. Afyon'a komşu iller arasında Eskişehir, Kütahya, Denizli, Uşak, Burdur, Isparta ve Konya yer alır. 29° 40' ve 31° 43' doğu boylamları ile 37° 45' ve 39° 17' kuzey enlemleri arasındadır. Ege Bölgesi’nin Akdeniz’e ve İç Anadolu Bölgesi'ne açılan kapısı ve önemli bir kültür merkezidir.


"HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları