Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU"— Sunum transkripti:

1 BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU 122003041

2 Hubert BOOTH 1901 yılında ilk elektrikli süpürgeyi icat etti.
Mekanik bazı sistemler geliştirildi. Booth bu icadın ardından British Vacuum Company adlı bir şirket kurdu.

3  At arabaları sayesinde taşınan bu alet işçiler tarafından kullanılırdı.
Pencerelerden uzatılan bir hortum sayesinde evlerin içinde temizlik yapılabiliyordu. Bu icat çok başarılı olmuştu ve çok iş yaptı.

4  Doktor Ulmann Modern anlamda ilk organ nakli çalışması 1902 yılında Viyanalı Doktor Ulmann tarafından hayvanlar arasında böbrek nakliyle başlatılmış. Bu alandaki çalışmalara 1950′li yıllarda hız veren ABD bilim adamları, başarılı organ nakilleri yaparak; organ naklini normal bir tıbbi uygulamaya dönüştürdüler.

5 Guglielmo Marconi . Guglielmo Marconi dalgaları ilkin 9 m, sonra da 275 m ve 3 km'lik uzaklıklara iletmeyi başardı. 1901'de de Atlas Okyanusu'nun ötesine ilk mesajını ulaştırdı.

6 Wilbur ve Orville Wright kardeşler
Motorlu ilk uçuş yapıldı.Orville Wright'ın pilotluğunu yaptığı Flyer adındaki ilk uçak 17 Aralık 1903'te havalanıp yerden üç metre yükseldi, 12 saniye havada kalan uçak sonra sert bir biçimde yere indi. Wilbur ve Orville Wright kardeşler aynı gün iki uçuş daha yaptılar.

7

8 Fransız Alfred BINET (1905)
Fransız deneysel psikolojisinin gerçek yaratıcısıdır. Simon ile birlikte, zihin testleri yöntemini başlatan ilk metrik zeka ölçeğini meydana getirdi.

9 Albert EINSTEIN 1905 yılında Musevi asıllı Alman Einstein özel-genel görelik kuramını yayınladı.  Özel görelilik kuramı doğrusal ve ivmesiz hareket eden sistemlerle sınırlıydı. Genel görelilik kuramı ise ivmeli hareket eden sistemleri de kapsıyordu.

10 Alva FISHER Çamaşır makinesi 1908'de Alva John Fisher tarafından icat edildi. İlk kurutuculu çamaşır makinesi ise 1924'te üretildi. 1937 yılında Bendix Corporation adlı şirket ilk tam otomatik çamaşır makinesini üretti. 1940′lı yıllardan itibaren tam otomatik makineler ev hanımlarının hizmetine girmeye başladı

11

12 Paul CORNU 1907 yılında Fransız Paul CORNU ilk motorlu helikopteri uçurdu.

13 Ernest Rutherford 1911 yılında atom modelini geliştirdi.
Atomun, çok küçük hacimli, yoğun ve artı yüklü bir çekirdek ile bunun çevresinde dönen küçük kütleli ve eksi yüklerden oluştuğunu ortaya koydu.

14 Alfred WEGENER 1912’de başlangıçta tüm kıtaların Pangea adında tek bir kıta olduğu, sonradan parçalanıp dağılarak zamanla günümüzdeki yerlerine ulaştığı görüşüne dayanan kıtaların kayması kuramını ortaya attı.

15 Frederick Banting ve Charles Best
Kanadalı bilim adamları Frederick G. Banting ve Charles H. Best, pankreas özütünden insülin elde ettiler. Bu buluş, şeker hastalığı tedavisinde çığır açtı. (1921)

16 Charles Richter ve Beno Gutenberg
1935’te ABD'li deprembilimciler Charles Richter ve Beno Gutenberg, deprem ve öteki sismik olayların büyüklüklerini belirlemek için bir ölçek hazırladı.


"BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları