Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi."— Sunum transkripti:

1 MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

2 APEV YAZILIMI Akademik personele ait kişisel bilgiler Yayın ve ödüller Tezler ve projeler

3 GEREKSİNİM : Aranan uzman bir öğretim üyesi ile iletişim kurulmak ve bilgi toplanmak, Dekanlıklardan değişik konularda hakemlik, bilirkişilik, danışmanlık, tez izleme komitesi ve jüri üyeliği, İdarecilik ve komisyon üyeliği gibi konularda kimlere ne kadar yük verildiğinin görülmesi, Sosyal etkinlikler düzenlenirken kimlerin hangi alanlarda ilgi duyduğu ve birikimlerinden yararlanılmak, Yabancı dil bilgilerinin anında ve kıyaslamalı olarak görülebilmesi, İzinlerin takibi, Belli bir dönemde görevlendirmelerin (örn. Yurtdışına ne sayıda ve kimlerin) İSTENDİĞİNDE

4 GELİŞTİRİLEN YAZILIMIN ÖZELLİKLERİ Microsoft Office Access ortamında Veri tabanında yer alacak alanlar belirlenmesi Alan boyutları Girilecek bilginin türü (metin, tarih, saat vb.) Sabit değer girişi olup olmadığı(evet veya hayır gibi) Eğer istenirse giriş formatı Alana girilecek bilginin hangi sınırlamalar dahilinde yazılması gerektiği SAPTANMIŞTIR.

5 Şekil 1. Veri tabanında yer alması planlanan bilgilerin başlangıç tasarım penceresi

6

7

8 Şekil 4. Nüfus bilgileri formu

9

10

11 Şekil 7. Tezler ve projeler ana denetim panosu

12 Şekil 8. Tezler ve projeler veri tabanı içerisinde yer alan ‘yönettiği doktora tezleri’ formu

13

14

15

16 UYGULAMA DENEYİ Veri tabanın güncelliği Dekanlık personel bürosu tarafından şu iki yolla sağlanmaktadır: 1 - Fakülte Yönetim Kurulu kararları, Rektörlükten ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nden gelen (görevlendirmeler, atamalar, yükseltilmeler, tamamlanan tezler gibi), ilgili yazılar hemen ilgili öğretim üyemizin sayfasına işlenerek, 2 - Ayrıca, her akademik yıl sonunda Bölümlerden gelen kişisel akademik faaliyet raporlarına göre her öğretim üyemizin yayınları ve proje faaliyetleri kişisel sayfasına işlenerek.

17 SONUÇ : Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademik Personel Veri Tabanı (APEV) halen Dekanlığımızca kullanılmaktadır. Bu sayede akademik personel ile ilgili her türlü bilgiye anında ulaşmak, kurumlar tarafından gelen talepleri hızlı bir şekilde karşılamak olanaklı hale gelmiş, önemli zaman ve işgücü tasarrufu sağlanmıştır.


"MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları