Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI."— Sunum transkripti:

1 Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI

2 Konu Kapsamı TARIM VETERİNER BİYOLOJİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ SU ÜRÜNLERİ GIDA

3 Tarihçe 1992’den günümüze 2000 den sonra hızlanan çalışmalar, 2003 makalelerin yanında kaynakça/referanslar da taranabilmeye başlandı. 2004 tam metinlere erişim sağlandı. 2005 atıf indeksi çalışmaları başladı. 22 Kasım 2006'da ilk Komite toplantısı yapıldı. 2008 dergilerin elektronik ortamda editörler tarafından iletilmesine olanak sağlayacak web tabanlı program çalışmaları tamamlandı 2009 yılında; - Web tabanlı dergi takip sistemi devreye girdi, -Atıf İndeksi yazılımı ihalesi gerçekleştirildi, -Google Scholar’da taranmaya başladı. -Ankara Üniversitesi Senatosu, ULAKBİM Veri Tabanlarını atama ve yükseltmelerde kullanmaya karar verdi ve bu kararını YÖK’e onaylattı.

4 ULUSAL VERİ TABANLARI DERGİ TAKİP SİSTEMİ www.uvtdi.ulakbim.gov.tr

5 ULUSAL VERİ TABANLARI DERGİ TAKİP SİSTEMİ Kurum dışı kullanıcılara da yer veren, Yeni başvuruların elektronik ortamda yapılabileceği, Dergi bilgilerini listeleyen/filtreleyen, Dergi ile ilgili yazışmaların ve komite toplantısı tutanaklarının elektronik ortamda tutulacağı bir sistem geliştirildi.

6 ULUSAL VERİ TABANLARI DERGİ TAKİP SİSTEMİ Sistemde farklı rollerde kullanıcıların erişim sağlayacağı farklı modüller yer almaktadır: Kurum İç Kullanıcılar : UVT Ofis Görevlileri ULAKBİM Veri Tabanları Uzmanları Veri Giriş ve Aktarım çalışanları Kurum Dışı Kullanıcılar : Editörler Komite Üyeleri

7 ULUSAL VERİ TABANLARI DERGİ TAKİP SİSTEMİ EDİTÖRLER Yeni başvurular elektronik ortamda yapılabilecek, basılı kopyası postayla gönderilecek, Editörler dergi içeriklerini elektronik ortamda gönderebilecek ve ULAKBİM’e ulaştığından emin olacak, Editör basılı sayıların ULAKBİM’e ulaşıp ulaşmadığını görebilecek, ulaşmaması halinde sistem de otomatik uyarı e-postası gönderebilecek, Editör/dergi sorumlusu, dergi ve iletişim bilgilerini güncelleyebilecek,

8 ULUSAL VERİ TABANLARI DERGİ TAKİP SİSTEMİ Komite toplantılarına ilişkin bilgiler yer alacak; Tutanaklar sistemde arşivlenecek, Toplantı sayısı, tarih ve veri tabanına göre listeleme yapılabilecek, Komite üyesi ilgili olduğu veri tabanına ait tüm tutanaklara erişebilecek, Komite üyeleri ilgili olduğu veri tabanındaki dergi bilgilerine erişim sağlayarak çeşitli listelemeler yapabilecek.

9 ULUSAL VERİ TABANLARI DERGİ TAKİP SİSTEMİ İŞLEM SIRASI Editör tarafından dergi bilgileri girilecek, ULAKBİM VT uzmanı tarafından ön değerlendirmesi yapılacak, Komite üyesi sistem üzerinden dergi değerlendirme yapabilecek ve uzman tarafından yapılan değerlendirme bilgilerine erişebilecek.

10 ULUSAL VERİ TABANLARI DERGİ İZLEME SİSTEMİ

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Teşekkürler didem@ulakbim.gov.tr Didem AYDAN 20 Ekim 2009 Ankara


"Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları