Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IZALA NEDİR : Asur krallarından I Adat Ninari ve oğlu I Salamsar'dan kalma kitabelerde "Kaşiari Dağları" diye sözü edilen bölgenin Mardin-Midyat yani Tur-Abdin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IZALA NEDİR : Asur krallarından I Adat Ninari ve oğlu I Salamsar'dan kalma kitabelerde "Kaşiari Dağları" diye sözü edilen bölgenin Mardin-Midyat yani Tur-Abdin."— Sunum transkripti:

1

2 iZALA NEDİR : Asur krallarından I Adat Ninari ve oğlu I Salamsar'dan kalma kitabelerde "Kaşiari Dağları" diye sözü edilen bölgenin Mardin-Midyat yani Tur-Abdin çevresi olduğu bilinmektedir Bu bölgeyle ilgili diğer bir coğrafi terim olan "İZALA' da" o dönemden kalmadır Çivi yazı tabletlerde ve daha sonraki Roma ile Bizans kaynaklarında Mardin ve civarı için İZALA terimi kullanılmıştır.

3

4 Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Mor Evgin Manastırı, mimari açıdan diğer manastırlara göre daha gösterişlidir. Yapı itibariyle Sümela Manastırı'na benzetilen Mor Evgin (Avgun) Manastırı Nusaybin ilçesine 25 kilometrelik bir uzaklıkta Bagok Dağı'nın eteklerinde bulunuyor. Tarihi M.S. 363 yılına dayanan manastırı aynı zamanda Süryaniler için ikinci Kudüs olarak adlandırılmakta. Çünkü hacca güden Süryaniler bu manastırda mola verir ve hac yollarına devam edermiş. 

5 Mardin’in tarihi yapısıyla harmanlanıp modern bir yapıya sahip olan İZALA hotel’in bekleme odası .

6

7

8

9 Her makanın kendine has olan duygusunu ele alarak tasarlanmış bir oda
Her makanın kendine has olan duygusunu ele alarak tasarlanmış bir oda. Tahta işlemeler ve Nahit taşlarla tasarlanmıştır. Tavan’da Mardin yöresel işlemeler bulunmaktadır.

10 Zınnar yöredeki bereketli topraklara sahip büyük bir alandır.

11

12 Yörenin özel hamam tasları mevcuttur
Yörenin özel hamam tasları mevcuttur.Bunlar bakırdan olur ve mutlaka içerisinde özel işlemeler bulunur.

13

14

15 Mardin’in usta ellerinde oya oya işlenerek adeta yeniden hayat bulan ,Midyat’ın kendine has güzellikler,nden biri olan KATORİ diğer adıyla NAHİT taşı farklı yapısıyla antik çağları andırıyor.

16

17  Şehidiye Camii manzarası ve özel yöresel yemekleri..

18 123291-FİKRİYE ŞATIR 123296-ELİF EDA ALTINTAŞ


"IZALA NEDİR : Asur krallarından I Adat Ninari ve oğlu I Salamsar'dan kalma kitabelerde "Kaşiari Dağları" diye sözü edilen bölgenin Mardin-Midyat yani Tur-Abdin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları