Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEPOLAMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEPOLAMA."— Sunum transkripti:

1 DEPOLAMA

2 Hafıza Depolama Araçları
Hafıza Çeşitleri Hafıza Ölçümü Bilgisayar Performansı

3 1) HAFIZA DEPOLAMA ARAÇLARI
HARDDİSK (HDD- Hard Disk Drive) ZİPDİSK SSD BELLEK KARTLARI(SD,CF,MMC,MS) FLASH DİSK CD – DVD ROM DİSKET

4 HARDDİSK

5

6 1 bit 1 1 1 1 1 byte

7

8

9 HDD’nin Arka Kısmı

10 SATA SATA konnektörü Ana kart üzerinde SATA soketleri
SATA güç konnektörü (Sabit diske bağlanır)

11 SATA-İDE ARASINDAKİ FARKLAR
IDE 40 pin  SATA 7 pin Enerji tüketimi çok Enerji tüketimi az Hızı düşük(100MB/sn) Hızı yüksek(300MB/sn) IDE'deki cihazları master ve slave diyerek kullanıcının tanımlaması gerekir. SATA'daki cihazlar kendileri otomatik olarak tanımlanır

12 SSD(Solid state disk - Katı Hal Sürücüsü)

13 avantajları -Daha hızlı başlangıç (mekanik hard diskler belli bir dönme hızına ulaşana kadar bilgisayar açılmaz) -Daha hızlı rastgele erişim süresi (mekanik diklerde olduğu gibi diski okumak ve yazmak için bir kafa yoktur) -Aşırı düşük okuma ve yazma gecikme süreleri ( şu an ki en hızlı hard diskten daha hızlı) -Daha hızlı boot ve uygulama erişim süresi ( disk gecikme süresi etken olduğu zamanlarda) -Az hatta hiç hareket eden parça bulunmaz. -Çok düşük güç tüketimi ve ısı üretimi ( notebooklar için ideal) -64’ gb a kadar olan SSD’ lerde sıfır desibel ses ( daha büyükleri soğutmak için fan gerektirebilir) -Mekanik bir aksam olmadığından parçalardan kaynaklanan arıza olasılığı çok düşük. -Daha kararlı performans, daha küçük boyut ve daha hafif

14 dezavantajları -Fiyatları şu an aşırı pahalı -Kapasiteleri yetersiz.
-Manyetik alan ve statik elektriğe karşı mekanik hard disklerden daha dayanıksız. -Sınırlı sayıda yazma döngüsü. ( tipik bir flaş bellek üç yüz bin ile beş yüz bin arası yazma döngüsünden sonra kullanılamaz hale gelir. Ancak bu rakam özel dayanıklı serilerle 1-5 milyona kadar çıkarılmıştır ve bazı dosya sistemi özellikleriyle bu sorun aşılabilir.)

15 Zip disk

16 BELLEK KARTLARI SD KART COMPACT FLASH MMC (MULTİMEDİA KART)
MS(MEMORY STİCK)

17 SD KART (Secure Digital Memory Card)
Genellikle dijital kameralar, mp3 çalıcılar ve PDA pek çok alan için SD karta ihtiyaç duyarlar. SD kartlar Compact Flashtan daha küçüktür.

18 Cf(compact flash) Bilgisayar, dijital fotoğraf makineleri ve PDA lar da kullanılmaktadır. CompactFlash teknolojisi uzun zamandır sahip olduğu pazar liderliğini SD kartlara bırakmıştır. CompactFlash kartların yazma hızı SD kartlara göre daha fazladır Kapasiteleri 4 ile 32 GB arasında değişmektedir.

19 mmC(multimedia kart) Hafıza kapasiteleri 2 MB ila 4 GB arasındadır.
Veri aktarım hızı ise 2,5 MB/s dir. MMC lerin yaygın kullanım alanları Dijital kameralar, MP3 oynatıcılar, cep telefonu ve PDA lardır. SD kartlar ile uyumludur.

20 Ms(memory stick) Geniş bir kullanım alanı vardır.
Memory stick pro genellikle daha çok kapasite ve hız istenen alanlarda, memory stick mikro modeli ise yüksek hız ve kapasite istenmeyen alanlarda tercih edilmektedir.

21 Flash disk Flash Bellekler, güç kesintisinde dahi içerdiği bilgileri kaybetmeyen ve tekrar tekrar yazılıp silinebilen bir bellek çeşididir. Corsair Flash Voyager GT  Okuma: mb/sn Yazma: mb/sn Adata 16Gb N005   Okuma:30 mb/s Yazma:23-25 mb/s

22 CD-DVD ROM

23 DİSKET

24 2) HAFIZA ÇEŞİTLERİ (O -1 )
RAM (Random Access Memory) ROM (Read Only Memory)

25 Dinamik Ram Bellek (DRAM): Sistem belleği
Statik Ram Bellek (SRAM): Önbellek

26 ROM

27 3) HAFIZA ÖLÇÜ BİRİMLERİ
8 bit Byt (Bayt) 1024 byt KB (Kilobayt) 1024 KB MB (Megabayt) 1024 MB GB (Gigabayt) 1024 GB TB (Terabayt) 1024 TB PB (Petabayt)

28 BYTE / X KİLOBYTE MEGABYTE GİGABYTE TERABYTE PETABYTE

29 4) BİLGİSAYAR PERFORMANSI
CPU Hızı RAM bellek büyüklüğü Harddisk hız ve kapasitesi


"DEPOLAMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları