Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OYUN ÖRNEKLERİ NAZAN ÜNAL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OYUN ÖRNEKLERİ NAZAN ÜNAL."— Sunum transkripti:

1 OYUN ÖRNEKLERİ NAZAN ÜNAL

2 Dinleme becerilerini destekleyen oyun:(3-5 yaş)
Alkışşş

3 Çocuğunuzun taklit edeceği eğlenceli, ritmik alkışlar yapın ve çocuğunuzun dinleme, düşünme ve modelleme becerisinin gelişmesine yardımcı olun. Modelleme becerileri matematik ve okuma kavramlarının idrak edilmesi için gereklidir.

4 Gerekli malzemeler Müzik
Nasıl yapacaksınız? Ellerinizi belli bir ritimle çırpın ve çocuğunuzdan da aynısını yapmasını isteyin. Örneğin, iki kısa alkış, bir alkış, iki kısa alkış bir alkış modelini deneyebilirsiniz. Çocuğunuz belli bir ritim modelini birçok kez tekrarladıktan sonra, daha zor bir modeli deneyin ya da çocuğunuz parmak şıklatabiliyorsa, aralara parmak şıklatmayı da ekleyin. Daha sonra çocuğunuzun en sevdiği müzikleri açın ve öğrendiğiniz ritmik alkış modellerini yeniden tekrarlamasını isteyin. Onun da size öğretmek üzere ritmik alkış modelleri üretmesine izin verin.

5 Dinleme becerilerini destekleyen oyun: (3-5 YAŞ)
Kim o ?

6 Bu oyunda çocuğun en sevdiği oyuncaklar, onun dinleme, dil ve düşünme becerilerini geliştirmesine yardımcı olacak.

7 Gerekli malzemeler Çocuğun çeşitli bebekleri ve pelüş oyuncakları, bir sandalye

8 Nasıl yapacaksınız? Çocuğunuzun en sevdiği bebekleri ve pelüş oyuncaklarını bir araya toplayın. Daha sonra çocuğunuzu arkası oyuncaklara dönük bir şekilde sandalyeye oturtun. Oyuncaklardan birini alın ve sandalyenin arkasını tıklatın. Çocuğunuz kapıyı kimin çaldığını sorsun. Sesinizi değiştirerek oyuncağın ağzından konuşun ve kendisiyle ilgili ipuçları verin. Örneğin şöyle diyebilirsiniz: “benim, yumuşak uyku arkadaşın”. Çocuğun kapıyı çalan oyuncağı tahmin etmesi için gerekirse daha fazla ipucu verin. “Arkadaşların” hepsini bitirdikten sonra sandalyeye siz oturun ve ipuçlarını çocuk versin.

9 Matematik becerilerini destekleyen oyun: (3-5 yaş)
Bakkalcılık

10 Bakkalcılık oyununun en güzel tarafı çocuğun evde kolaylıkla bulunabilecek birçok nesneyi “satabilmesidir”. Bu deneyim çocuğun gerçek hayatta ticaretin nasıl işlediğini anlamasına ve aynı zamanda da yetişkin rolü oynamasına yardımcı olacak. Çocuklar bakkalcılık oynadıklarına hem hayal güçlerini hem de dili hafıza, sınıflandırma ve rakam becerilerini kullanırlar. Bu oyun çocuğunuzun matematik, düşünme, eşleştirme ve rakam becerilerinin gelişime katkıda bulunacak

11 Gerekli malzemeler Evde bulunabilecek çeşitli küçük nesneler: Kavanozlar Dergiler Boş kutular Poşetler Oyuncak para Kalem veya boya kalemi Resim kağıdı

12 Çocuğunuzdan, mutfağın bir köşesinde, dolaptaki kavanozlar veya yiyecek kutularını kullanarak bir bakkal kurmasını isteyin. Resim kartonu ve kalemleri kullanarak, bakkalın adını gösteren tabela, fiyat etiketleri ve “özel indirimleri” belirten etiketler hazırlayın. Çocuğunuz size ve diğer çocuklara oyuncak paralar karşılığında mal satsın. Çocuğunuza gerçek bir müşteri gibi sattığı mallar hakkında sorular sorun. Sırasıyla bakkal ve müşteri rollerini oynayın. Başka zamanlarda da farklı mağazalar oluşturun (ayakkabıcı, giyim, oyuncakçı, evcil hayvan mağazası vb.). Çocuğunuza bakkalcılık oynamanın, oyun bittiğinde oyun malzemelerini toplamayı gerektirdiğini öğretmeyi de unutmayın.

13 Doğru ipi bul!   Bu oyun, birlikte eğlenirken, çocuğunuzun ön matematik becerilerini destekleyecek ve ölçüm kavramlarını anlamasına yardımcı olacak.

14 Gerekli malzemeler İki farklı renkte yün yumağı, bant , makas

15 Nasıl yapacaksınız? Her iki renk iplikten aynı boydan birer tane olmak üzere, farklı boylarda ipler kesin. İplerden bir renkte olanları odada çeşitli yerlere bantla asın veya görünür yerlere koyun. Çocuğunuza diğer renk ipliklerden birini vererek, aynı boyda olanını bulmasını isteyin. Tüm iplerin eşini bulana kadar devam edin. Oyun sonrasında bir boyda olan ipleri göstermesini ve bunu diğer iplerle kıyaslamasını isteyin. Hangi ip en uzun, hangisi en kısa gibi sorular yöneltin. İple aynı boyda başka eşyalar (kitap, ayakkabı vb.) bulup bulamayacağını sorun.


"OYUN ÖRNEKLERİ NAZAN ÜNAL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları