Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayır kurumuna 31 milyar dolarlık bağışta bulunmuş, dünyanın en zengin 2. kişisi olan Warreb Buffet ile CNBC’de 1 saatlik röportajımız vardı. Aşağıda hayatına.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayır kurumuna 31 milyar dolarlık bağışta bulunmuş, dünyanın en zengin 2. kişisi olan Warreb Buffet ile CNBC’de 1 saatlik röportajımız vardı. Aşağıda hayatına."— Sunum transkripti:

1 Hayır kurumuna 31 milyar dolarlık bağışta bulunmuş, dünyanın en zengin 2. kişisi olan Warreb Buffet ile CNBC’de 1 saatlik röportajımız vardı. Aşağıda hayatına oldukça ilginç bazı bakış açılarını göreceksiniz.

2 İlk hisse senedini 11 yaşında aldı ve satın almaya çok geç başladığı için şuan pişman!
O zamanda gerekli şeyler çok ucuzdu Çocuğunuzu yatırım yapması için cesaretlendirin Gazete teslim etme işinden biriktirdikleriyle 14 yaşında küçük bir çiftlik aldı. İnsan küçük birikimlerle birçok şey satın alabilir. Çocuğunuzu birkaç iş türüne başlaması için cesaretlendirin.

3 Hala 50 yıl önce evlendikten sonra aldığı, Omaha şehir merkezinde bulunan 3 yatak odalı evinde yaşıyor. O evde ihtiyacı olan herşeye sahip olduğunu söylüyor. Evinin bir çiti yada koruma duvarı yok. Reel ihtiyacınızdan fazlasını almayın ve çocuklarınızı da böyle düşünmeleri için cesaretlendirin.

4 Heryere kendi arabasıyla gitmektedir ve bir şoförü yada koruması yoktur.
Ne isen O’sun ! Dünyanın en büyük özel jet şirketine sahip olsa da, asla özel jet ile seyahat etmiyor. Daima ekonomik olarak nasıl başarıya ulaşacağını düşün

5 Şirketler grubu, Berkshire Hathaway, yine kendisine ait olan 63 şirketten oluşuyor. Her yıl şirketlerinin yöneticilerine sadece o yılın amaclarını belirten bir mektup yazıyor. Asla toplantı yapmıyor yada düzenli aralıklarla şirketlere uğramıyor. Doğru insanları doğru işlere devret

6 Yöneticilerine sadece 2 kural belirtiyor.
Kural 1: Hiçbir hisse senedi sahibinin parasını kaybetme Kural 2: 1.kuralı unutma ! Amaçlar belirle ve insanları onlara odakla

7 Warren Buffet cep telefonu taşımıyor ve masasında bilgisayarı yok.
Yüksek sosyete grubu ile sosyalleşmiyor. Eve geldikten sonra hoşça vakit geçirmek için kendine mısır patlatıyor ve televizyon seyrediyor. Gösteriş yapmaya çalışmayın, sadece kendiniz olun ve ne yapmaktan keyif alıyorsanız onu yapın Warren Buffet cep telefonu taşımıyor ve masasında bilgisayarı yok.

8 Dünyanın en zengin adamı olan Buffet ile ilk kez 5 yıl önce karşılaştı
Dünyanın en zengin adamı olan Buffet ile ilk kez 5 yıl önce karşılaştı. Bill Gates Warren Buffet ile herhangi bir ortak yanlarının olduğunu düşünmemişti. Bu yüzden görüsmeyi sadece yarım saat olarak palnalamıştı. Fakat Buffet ile görüşünce toplantı 10 saat sürdü ve Bill Gates, Warren Buffet’in hayranı oldu.

9 Gençlere tavsiyeleri ;
”Kredi kartlarından uzak durun, kendinize yatırım yapın ve unutmayın ki : Para adam yapmaz ama Adam para yapar. Hayatınızı olduğunuz gibi yalın yaşayın. Başkalarının söylediklerini yapmayın, sadce dinleyin. Sizi ne iyi hissetiriyorsa onu yapın.

10 Markalara bağımlı olmayın; sadece sizi rahat hissettirecek şeyleri giyin.
Paranızı boşa harcamayın, sadece gerçekten ihtiyacınız olan şeylere harcayın. Son olarak, bu hayat sizin o halde neden başkalarına hayatınızı yönetmesi için fırsat veriyorsunuz."

11 Haydi yaşamak için yolunu seç !
“ EN MUTLU insanlar mutlaka herşeyin EN İYİSİNE sahip değillerdir. Onlar sade bir şekilde yollarında bulduklarına değer verirler ” Haydi yaşamak için yolunu seç !


"Hayır kurumuna 31 milyar dolarlık bağışta bulunmuş, dünyanın en zengin 2. kişisi olan Warreb Buffet ile CNBC’de 1 saatlik röportajımız vardı. Aşağıda hayatına." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları