Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY."— Sunum transkripti:

1 İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY

2 Genelde tehlikelerinden ve zararlarından bahsedilir ama ben bu defa internetin faydalarından söz etmek istiyorum. Yeni başlayanlar veya "internet ne işe yarar ki" diyenler için internetin yararları...

3 İnternet devasa bir kütüphanedir: Akla gelen her konuda araştırma yapabilir, kaynaklar, kitaplar, makaleler, yorumlar bulunabilir.

4 İnternet bir iletişim aracıdır: Dünyanın diğer ucundakilerle bile görüntülü, yazılı veya sesli iletişim kurulabilir. Buna en basit örnek, messenger (msn, icq vb.) programlardır.

5 İnternet bir medya aracıdır: Gazeteler, dergiler, yazarlar, internet haber siteleri, son dakika haberleri elinizin altındadır. Hatta radyo dinleyebilir, TV de izleyebilirsiniz.

6 İnternet sanal bir bankadır: İnternet bankacılığıyla nakit para çekmek/yatırmak dışında neredeyse bütün bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

7 İnternet sanal bir devlettir: Devlet (Kamu) siteleri üzerinden birçok resmi işlem artık internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin, trafik cezası ödemek, bilgi edinmek, sınav başvurusu yapmak, çocuğunuzun notlarını öğrenmek vs..

8 İnternet sanal bir mağazadır: Alışveriş siteleri aracılığıyla aklınıza gelebilecek hemen hemen her türlü eşya veya malzeme satın alabilirsiniz.

9 İnternet bir paylaşım aracıdır: Kendi kişisel sitenizi (blogunuzu) birkaç dakikada oluşturabilir, yazı, resim, dosya gibi paylaşmak istediğiniz herşeyi dünya çapında yayınlayabilirsiniz. Bunları yapmak için site açmak şart değil, forumları, sosyal ağları veya bunlara benzer paylaşım sitelerini de bu amaçla kullanabilirsiniz.

10 İnternet bir eğlence aracıdır: Müzik, film, video, karikatür, oyun, tv, radyo vs..

11 Kurumsal Uygulamalar: Şirket veya kurumların birbirleriyle veya kendi şubeleri arasında veri aktarımı, veri paylaşımı, yedekleme, internet uygulamaları, merkezi yönetim gibi pek çok hayati uygulama da internet üzerinden gerçekleşmektedir.

12 Örneğin; size kargoyla gönderilen bir paketin ne aşamada olduğunu internet üzerinden takip edebilirsiniz. Burada kargo elemanları paketin geçtiği her aşamayı ellerindeki taşınabilir cihazlarla kendi sistemlerine internet üzerinden iletirler, bunu yaptıklarında kendi web sitelerinin veritabanını güncellemiş olurlar ve siz de bu bilgileri yine internet üzerinden takip edersiniz.

13 Bunların dışında daha birçok faydaları ve kullanım alanları elbette mevcut ama aklıma gelenler bunlar. Sizin de eklemek istediğiniz bir şeyler olursa intel üzerinden ekleyebilirsiniz…


"İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları