Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı"— Sunum transkripti:

1 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2014

2 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme ve İnternet Üzerinden Ders Seçim işlemleri; 9 Eylül 2014 Salı Saat: 10:00’da başlayıp, 12 Eylül 2014 Cuma Saat: 23:59’da sona erecektir.

3 • Kayıt Yenileme ve Ders Seçim İşlemleri 09 – 12 Eylül 2014 Tarihleri Arasında Yapılacak Olup •Genel Not Ortalaması 1.80 den Düşük Olan Öğrencilerimiz 30 Kredi (Akts) • Genel Not Ortalaması 1.80 den Yüksek Olan Öğrencilerimiz 50 Kredi (Akts) •Çift Anadal ve Yandal Öğrencilerimiz 60 Kredi (Akts) Ders Seçebilirler.

4 Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti
Kimler Katkı Payı/ Öğrenim Ücreti Yatırmalıdır? Program süresini (önlisans 2 yıl, lisans 4 yıl, Diş Hekimliği 5 yıl, Tıp Fakültesi 6 yıl) doldurmuş olan birinci öğretim öğrencileri Katkı Payı Yatırmalıdır. Program süresini doldurmayan BİRİNCİ ÖĞRETİM öğrencilerinin herhangi bir ücret yatırmalarına gerek yoktur. İKİNCİ ÖĞRETİM de okuyan öğrenciler ve UZAKTAN EĞİTİM öğrencileri kaçıncı sınıfta olurlarsa olsunlar ÖĞRENİM ÜCRETİ yatırmalıdır. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretlerini görmek için TIKLAYINIZ Birinci sınıf öğrencileri (Hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçenler dahil) ders seçimi yapmayacaklardır. Dersler öğrenci bilgi sistemi tarafından otomatik olarak atanacaktır.

5 Öğrencilerimizin öğrenim ücretini herhangi bir ildeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubesine başvurup, Süleyman Demirel Üniversitesi Kurumsal Harç Tahsilat işlemiyle katkı payı/ öğrenim ücreti yatırmak istediklerini beyan edip, öğrenci numaralarını bildirerek yatırmaları gerekmektedir. (Katkı payı/öğrenim ücreti Havale/ EFT gibi bankacılık işlemleriyle YATIRILMAMALIDIR. Tahsilat işlemlerinden dolayı işlem ücreti, havale ücreti adı altında herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.) HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz. Kredi kartıyla tahsilat yapılmayacaktır. Yatırmanız gereken ücreti bilgi sisteminde Harç Bilgileri menüsünden görebilirsiniz.

6 Öğrenci Numaranızı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapınız.
adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasına giriniz. Öğrenci Numaranızı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapınız.

7 Kayıt Yenileme-Ders Kaydı menüsüne giriniz.
Açılan sayfada Kayıt Yenileme-Ders Kaydı menüsüne giriniz.

8 Alt Yarıyıllardan Almanız Gereken Dersleri İşaretleyiniz.
Açılan sayfada Alt Yarıyıllardan Almanız Gereken Dersleri İşaretleyiniz. Alt Yarıyıllardan Kaldığınız Dersleri İşaretleyiniz.

9 Bu yarıyıla ait Zorunlu Derslerinizi İşaretleyiniz.

10 Alt Yarıyıllardan Almadığınız Seçmeli Dersleri İşaretleyiniz
Bu dönem almanız gereken Seçmeli Dersleri İşaretleyiniz

11 Almanız Gereken Üniversite Ortak Seçmeli Dersi İşaretleyiniz.
Derslerinizin çakışma durumunu çakışan dersler bölümünde görebilirsiniz.

12 Almanız gerekirken listelerde görünmeyen alt yarıyıldan ya da bu dönemden almanız gereken herhangi bir dersiniz varsa Bölümünüze ait dersleri sınıf ve ders türü seçmek suretiyle listeleyip ekleyebilirsiniz.

13 Ders Seçimi İşlemlerini Bitirdikten Sonra
Seçili Dersleri Ekle Butonunu Tıklayıp Derslerinizi Ekleyiniz. Daha Sonra Ders Kaydını Tamamla Butonunu Tıklayarak Ders Kaydını Tamamlayınız. 12 Eylül 2014 tarihine kadar ders kaydınızda bir hata olduğunu farketmeniz halinde Ders Kaydını Geri Al butonunu kullanarak ders kaydınızı güncelleyebilir ve yeniden kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

14 Ders Kaydınızı tamamladıktan sonra Rapor Al butonunu kullanarak iki nüsha Ders Kayıt Raporu çıktısı almanız, bir nüshasını birim öğrenci işlerine teslim etmeniz, bir nüshasını da saklamanız gerekmektedir. Ders kayıtlarınızla ilgili ileride yaşanabilecek olan herhangi bir olumsuzlukta bu belge delil niteliği taşımaktadır. Haftalık Ders Programınızın çıktısını Ögr. Ders Programı butonuna tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

15 Yeni Eğitim-Öğretim Döneminde Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı


"SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları