Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SALDIRGANLIK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SALDIRGANLIK."— Sunum transkripti:

1 SALDIRGANLIK

2 Saldırganlık, eylemin kendisi vurgulandığında başka kişilere zarar veren herhangi bir davranış olarak tanımlanırken; eylemde bulunan kişinin niyeti vurgulandığında ise hedefi yaralamak niyetiyle girişilen bir davranış olarak tanımlanır. Saldırganlığın nedenleri ise:

3 Biyolojik nedenler İçgüdüsel nedenler Toplumsal nedenler Engellenmeye bağlı nedenler Pekiştirilmeye dayalı nedenler Eğitime bağlı nedenler Aile tutumuna bağlı nedenler Yoksunluğa bağlı nedenler Arkadaş gruplarına bağlı nedenler Medyaya bağlı nedenler

4 Saldırgan çocuğa yaklaşımda dikkat edilmesi gereken noktalar
Yapılan hatalara rağmen çocuğa koşulsuz sevgi gösterilmeli,hataları zaman zaman affedilmeli hatta görmezden gelinmelidir. Çocuğun davranışlarında kısıtlama yapılıyorsa bunun nedeni açıklanmalıdır. Sorunların tartışılmasında çocuğa da söz hakkı verilmelidir. Saldırgan davranışın değişmesi için o davranışın yerine yeni bir davranış koymak önemlidir.

5 BAZI ÖNERİLER Okuldaki herkesin okulu sahipleneceği ve orada olmaktan hoşlanacağı bir atmosfer oluşturulmalıdır. Çocuklar kötü davranışlarından dolayı cezalandırılmamalı; çünkü bu tutum davranışı pekiştirmektedir. Saldırgan davranışta çocuğun kişiliği değil davranış hedef alınarak davranışın olumsuzluğu üzerinde durulmalıdır. Saldırgan davranışlar gösteren öğrencilere karşı tüm okul personelinin öğrencinin ruh sağlığını dikkate alan ortak ve istikrarlı bir tutum geliştirilmesi gereklidir.

6 Öğrenciler arasında ciddi bir kavgaya tanık olduğunuz zaman neler yapmalısınız
Kavganın yapıldığı yere doğru hızlı adımlarla yürüyün, ama koşmayın Öğrencilerin birbirinden ayrılmalarını ve uzaklaşmalarını sağlayın. Saldırganla mağduru birbirinden uzak tutun. Kavgaya karışan herkesi kendi yerine gönderin. Kavga eden öğrencilere kendinizi tanıtın. Kavganın tam ortasında değil biraz uzakta durun, varsa gözlüklerinizi çıkarın.

7 Otoriter bir ses tonuyla somut emirler verin
Müdahale sırasında kendi kişisel otoritenizi değil kuralları uygulayın. Fiziksel güç kullanmaktan kaçının. Gerekiyorsa yaralananlar için tıbbi yardım sağlayın. Olaya katılan öğrencilerin kimlik bilgilerini, sayısını, yaşlarını, varsa olayda kullanılan suç aletlerini ve olay yerini inceleyerek olayla ilgili tutanak hazırlanır, idare ve öğretmenler haberdar edilir.


"SALDIRGANLIK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları