Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Devinişsel Hedeflere Ulaşma Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Devinişsel Hedeflere Ulaşma Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık."— Sunum transkripti:

1 Devinişsel Hedeflere Ulaşma Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık

2 Aslında bilişsel hedeflere ulaşmada yaygın olarak kullanılan birçok yöntem ve teknik devinişsel hedeflere ulaşmada da kullanılabilmektedir.

3 Örneğin buluş yoluyla öğrenme yöntemi devinişsel hedeflere ulaşmada da kullanılabilmektedir.

4 Devinişsel hedeflere ulaşmaya özgü olan öğretim tekniklerinden bazıları şunlardır: Gösteri Komut Alıştırma Eşli çalışma

5 Gösteri tekniğinde öğretmen ya da antrenör hareketi gösterirken açıklamalar yapar. Bu teknikle öğrenenin dikkati çekilir, hareketlerin standartları, sırası, parçalar arası ilişkiler sergilenir.

6 Komut tekniğinde öğretmen ya da antrenör komutlar vererek öğrenenin bunlara uymasını bekler. Bu teknikte öğretim belirli bir düzen ve disiplin içinde gerçekleşir. Komut tekniği kalabalık gruplarla çalışma yapmak için de uygundur.

7 Alıştırma tekniğinde öğrenenler gerekli bilgi ve açıklamaları aldıktan sonra kendi başlarına çalışırlar. Çalışma sırasında öğretmen ya da antrenör öğrencilere yol göstererek onlara dönüt verir, standartlara uymalarını sağlar.

8 Eşli çalışma tekniğinde öğrenenler eşlerle birlikte çalışırlar. Eşlerden biri hareketleri yaparken diğeri gözlem yapar ve dönüt verir. Bu teknikte öğretmen ya da antrenörün uyarısıyla eşler rollerini değiştirerek çalışmaya devam ederler. Gözlem sırasında gözlem kartları (formları) kullanılabilmektedir.


"Devinişsel Hedeflere Ulaşma Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları