Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vi Editörü Aslı Ergün. Doküman Açmak, Başlatmak vi dosya_adi Komut girmek ve girilen komut uygulama modununu değiştirmek için ESC tuşuna basılır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vi Editörü Aslı Ergün. Doküman Açmak, Başlatmak vi dosya_adi Komut girmek ve girilen komut uygulama modununu değiştirmek için ESC tuşuna basılır."— Sunum transkripti:

1 Vi Editörü Aslı Ergün

2 Doküman Açmak, Başlatmak vi dosya_adi Komut girmek ve girilen komut uygulama modununu değiştirmek için ESC tuşuna basılır.

3 Komutlar i: (insert) ekleme modudur, cursor bulunduğu yerden önceye ekleme yapar. a: (append) ekleme modudur, cursor bulunduğu yerden sonraya ekleme yapar. X: Tek karakter sil 3x: 3 karakter sil Dd: satır sil 4dd: 4 satır sil Yy: Kopyala 4yy: 4 satır kopyala P: yapıştır. U: undo q: Editorden çık q!: Editorden saklamdan çık w: Sakla wq: Sakla ve çık :5 : 5. satıra git /patern : Patern seklinde tanımlanan kelimeyi arar. n: Next – bir sonraki


"Vi Editörü Aslı Ergün. Doküman Açmak, Başlatmak vi dosya_adi Komut girmek ve girilen komut uygulama modununu değiştirmek için ESC tuşuna basılır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları