Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZIM KURALLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZIM KURALLARI."— Sunum transkripti:

1 YAZIM KURALLARI

2 Soru 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır
Soru 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Son günlerde zamlar arka arkaya gelmeye başladı. B) Onunla görüşmeyeli aylar oldu. C) Deve kuşu gibi başını kuma sokuyor. D) Senin bundan haberin var mıki?

3 CEVAP D SEÇENEĞİDİR,-Mİ’NİN YAZIMI YANLIŞTIR.

4 Soru 2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur
Soru 2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? A) O zaman onbir yaşındaydım. B) Sanmayınki o bu konuda bilgisiz. C) Bizide beraberinde götürmek istedi. D) Bizimle gelmeyeceğini babama söylemiş.

5 CEVAP D SEÇENEĞİDİR,DİĞERLERİNDE YAZIM YANLIŞI VARKEN D SEÇENEĞİNDE YOKTUR.

6 Soru 3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken “-da (-de)” ayrı yazılmıştır? A) Diğer arkadaşlar da benimle aynı görüşteydi. B) Davranışları da sözleri gibi tutarlı değildi. C) Yüzün de her zamankinden farklı bir tebessüm vardı. D) Poşetin içine diğerlerini de koyalım.

7 CEVAP C SEÇENEĞİDİR,DE EKİ YANLIŞ YAZILMIŞTIR.

8 Soru 4. Aşağıdakilerin hangisinde kısaltmaların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır? A) Bu dergi, TÜBİTAK’ın desteğiyle çıkıyor. B) Kırtasiyemizde UNICEF’in hazırlattığı kartlar da var. C) Teknisyen olan kardeşim, MTA’da çalışıyor. D) İTÜ’nin bahar şenlikleri çok görkemliydi.

9 CEVAP D SEÇENEĞİDİR,İTÜ’NİN DEĞİL İTÜ’NÜN OLMASI GEREKİR.

10 Soru 5. Sende git, sende unut, kimler unutmadıki… Bu dizede kaç yazım yanlışı yapılmıştır?
A) 1     B) 2     C) 3     D) 4

11 CEVAP C SEÇENEĞİDİR,3 TANE YAZIMYANLIŞI VARDIR.

12 Soru 6. Aşağıdakilerin hangisinde kesme işareti yanlış kullanılmıştır
Soru 6. Aşağıdakilerin hangisinde kesme işareti yanlış kullanılmıştır? A) Bu konuyu A’dan Z’ye hepimize öğretmişti. B) 1980′li yılların en önemli gazetecisiydi. C) Sınavda, Türkçe’den zor soru gelmedi. D) Biz, daha çok Fatih’ler yetiştireceğiz, dedi.

13 CEVAP C SEÇENEĞİDİR, KESME İŞARETİ YANLIŞ KULLANILMIŞTIR.

14 Soru 7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” nin yazımı yanlıştır
Soru 7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” nin yazımı yanlıştır? A) Barajdaki su seviyesi düşmeye başlamış. B) Sınıftakiler oldukça korkmuşlardı bu durumdan. C) Bilmemki bu parayı kimden bulsak. D) Bize çok kızmış, ne ki biraz gecikmişiz.

15 CEVAP C SEÇENEĞİDİR,Kİ AYRI YAZILACAKTIR.

16 Soru 8. Dergi, yasa, yapıt, gazete adlarının her sözcüğü büyük harfle başlar.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uymayan bir kullanım vardır? A) 1950 yılında yayın hayatına başlayan Hisar adlı dergi, uzun yıllar varlığını sürdürmüştür. B) Cengiz Atmatov’un Cemile adlı hikayesi, birçok ödül almıştır. C) Edebiyat ve Eleştiri’nin bütün sayılarını aldım. D) Meclis, Türk Ceza kanununda değişiklikler yaptı.

17 CEVAP C SEÇENEĞİDİR,YANLIŞ YAZILMIŞLARDIR.

18 Soru 9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır
Soru 9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Onlarla öğleden sonra Harput’ta buluşacağız. B) Öğretmenimiz Ömer Bey, Çanakkaleliymiş. C) Durumu Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazıyla bildirdik. D) Birinci Dünya savaşında birçok kayıp vermiştik.

19 CEVAP D SEÇENEĞİDİR,…savaş… DERKEN S HARFİ BÜYÜK YAZILIR.

20 Soru 10. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır
Soru 10. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin. B) Buymuş oyun, gerisi yanlız çelik çomakmış. C) Gönlümü put sanıp da kıran kim? D) Ateşten zehrini tattım bu okun.

21 CEVAP B SEÇENEĞİDİR, ÇÜNKÜ YALNIZ YALNIZ OLACAKTIR.

22 Soru 11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik eylemlerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Kurallara uymayanları öğretmen ikaz etti. B) Sanık, bütün suçlamaları reddetti. C) Ödevlerini hazırlarken sana yardım ederim. D) Bu kadar aceleci olma, birazcık sabır et.

23 CEVAP D SEÇENEĞİDİR,BİRLEŞİK EYLEM YANLIŞ YAZILMIŞTIR.


"YAZIM KURALLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları