Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ??? ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ??? ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ."— Sunum transkripti:

1

2

3 BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ???

4 ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA
OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ OLMAK İSTER MİYİZ?

5 DERSLERİMİZDE BAŞARILI
PEKİ… DERSLERİMİZDE BAŞARILI OLMAK İSTER MİYİZ???

6 ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA
OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ OLABİLMEM İÇİN NELER YAPMAM GEREKİR ???

7 OKUL VE SINIF KURALLARI

8 1.Okul içinde istendik davranışlar sergilemeliyim
YANİ... Bağırmamalıyım Koşmamalıyım Okul içinde çöp atmamalıyım. Arkadaşlarımı itmemeliyim. Merdivenlerden kaymamalıyım. Tuvaletleri temiz bırakmalıyım. Suyu ve temizlik malzemelerini ihtiyacı olduğu kadar kullanmalıyım.

9 2. Kendisime ve başkalarına saygılı olmalıyım
Sınıfta, konuşmadan önce parmak kaldırmalıyım. Öğretmenin yada konuşan diğer arkadaşlarımın sözünü kesmemeliyim. İzinsiz yerimden kalkmamalıyım. Konuşurken uygun bir ses tonu kullanmalıyım. Arkadaşlarıma eşya, araç – gereç atmamalıyım. Öğretmen derse gelmeden, sessizce oturup bekliyor olmalıyım.

10 3. Okul araç ve gereçlerimi dikkatli ve temiz kullanmalıyım.
Sıraların üzerine yazı yazılmamalıyım. Bilgisayar odası, Müzik dersliği, İş eğitimi atölyesi, Resim dersliği, yemekhane vb. dikkatli ve temiz kullanmalıyım. Yazı tahtasını gereksiz kullanmamalıyım. Okul ve sınıf içindeki panolarda bulunan projelere zarar vermemeliyim.

11 4. Sorumluluklarını bilmeliyim
Evdeki çanta hazırlığımı kendim yapmalıyım. Tören yerine zamanında gelmeli ve sıra olmalıyım. Sınıfta zamanında yerimi almalıyım. Gerekli araç ve gereçlerimi hazırlamalıyım ve tam olmalı. Derse zamanında hazırlanmalıyım. Ödevlerimi düzenli yapmalıyım. İhtiyaçlarımı teneffüslerde gidermeli, dersten izin almamalıyım. Derslikten ayrılırken veya ders değişikliğinde hazırlığımı zamanında yapabilmeliyim. Derslikten ayrılırken düzenli bir şekilde ayrılmalıyım. Dönüşü istenilen belgeleri zamanında getirmeliyim.

12 5. Derse hazır ve zamanında gelmeliyim.
Derse zamanında girip ,çıkmalıyım. (Teneffüslerde sınıfta kalmamalıyım) Sınıfa, itişip kakışmadan düzenli girmeli, başkalarını rahatsız etmeden oturmalıyım. Ders araç – gereçlerini çıkarmalı, derse hazırlanmalıyım. Sıramı ve çevremi düzenli ve temiz tutmalıyım. İşlenecek dersin dışındaki araç ve gereçleri masamda bulundurmamalıyım. Söz almadan konuşmamalı. Söz kesmemeliyim. Konuşma şeklimde dikkatli ve saygılı olmalıyım. Dersi iyi dinlemeli, katılmalıyım. Dersin düzenini bozacak söz ve davranışlardan kaçınılmalıyım.

13 6. Okul için gerekli olmayan ya da okul düzenini bozacak eşyaları okula getirmemeliyim
Cep telefonu, CD çalar, wolkman, oyun aracı, patlayıcı madde, basketbol , futbol topu, kuruyemiş getirmemeliyim. Okulda sakız çiğnememeliyim. Takı takmamalıyım. Yiyecek veya içecek maddeleriyle okul içerisine girmemeliyim.

14 7. Arkadaşlarıma sözel yada fiziksel şiddet içeren davranışlarda bulunmamalıyım.
Arkadaşlarım ile alay etmemeliyim. Hiç kimseyi küçümsememeliyim. Yüksek sesle bağırmamalıyım. Lakap takmamalıyım. Kötü söz (küfür) söylememeliyim. Olumsuz eleştirilerde bulunmamalıyım. Şakalarımda ölçülü olmalı, arkadaşımın rahatsızlığı durumunda şakayı bitirmeliyim. Arkadaşlarımı dışlayıcı şeyler yapmamalıyım. Fiziksel: Şiddet içeren hiçbir harekette bulunmamalıyım. (Vurma, tekme atma vb.) Karşılık vermemeliyim. (Önce o vurdu vb.)

15 8. Tören sırasında kurallara uymalıyım.
Vakit kaybetmeden sıramda hazır bulunmalıyım. Sırada iken düzeni bozacak hareketlerde bulunmamalıyım. Konuşmacının sözlerini dikkatle dinlemeliyim. Bayrak töreni sırasında bayrağımıza ve marşımıza saygı duymalıyım ve gereğini yapmalıyım.

16 BİLİYORUM Kİ; BUNLARI YAPTIĞIMDA, HERKES TARAFINDAN SEVİLEN
BİRİ OLACAĞIM...

17 TEŞEKKÜRLER!… ERHAN KURT PSİKOLOJİK DANIŞMAN


"BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ??? ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları