Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞASIN! MÜZİK DERSİ BAŞLIYOR!....

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞASIN! MÜZİK DERSİ BAŞLIYOR!...."— Sunum transkripti:

1 YAŞASIN! MÜZİK DERSİ BAŞLIYOR!...

2 İNSANDA SES DEĞİŞİMİ

3 Çocukluktan gençliğe geçişin ilk belirtisi seste görülür.
Ses değişikliğinin yaşandığı bu döneme “mutasyon dönemi” denir. Mutasyon dönemi genellikle kızlarda 11-12, erkeklerde yaşları arasıdır. Ses değişimi sıcak bölgelerde daha erken yaşlarda başlayabilir.

4 Ses değişimi dönemi kızlarda fark edilemeyecek kadar hafif geçmesine karşılık, erkeklerde daha belirgindir. Mutasyon dönemi içinde olan erkekler, genellikle gırtlaklarında bir fazlalık hissederler. Konuşurken ve şarkı söylerken seslerinde meydana gelen ani incelmelere ve kalınlaşmalara engel olamazlar. Gençler, kendilerini rahatsız eden bu durumun geçici olduğunu bilmeli ve normal karşılamalıdırlar.

5 Mutasyon dönemi sonunda erkek sesleri kız seslerine göre sekiz ses (bir oktav) kalınlaşarak çocuk sesleri grubundan çıkar. Ses değişimi döneminde ses sağlığımıza daha çok dikkat etmeliyiz. Yüksek sesle konuşmamalı ve yüksek sesle şarkı söylememeliyiz. Soğuk ve sıcak yiyeceklerden uzak durmalı, sesimizde meydana gelen ve uzun süren rahatsızlıklarda doktora gitmeliyiz.

6 Mutasyon döneminden önceki insan sesleri “çocuk sesi” diye adlandırılır.
Mutasyon döneminden sonra ise insan sesleri, cinslere göre “kadın-erkek” diye gruplandırılır. Kadın ve erkek sesleri ise ses sınırlarına göre, kendi aralarında tekrar çeşitli gruplara ayrılır.

7 KADIN SESLERİ 1 . İNCE (SOPRANO ) 2 . ORTA ( MEZO-SOPRANO )
3. KALIN ( ALTO )

8 ERKEK SESLERİ 1 . İNCE (TENOR ) 2 . ORTA ( BARİTON ) 3. KALIN ( BAS)
bisGeN


"YAŞASIN! MÜZİK DERSİ BAŞLIYOR!...." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları