Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Menu ve Toolbar oluşturma

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Menu ve Toolbar oluşturma"— Sunum transkripti:

1 Menu ve Toolbar oluşturma
Toolbox penceresinin Windows Forms grubundan alacağınız MenuStrip bileşenini tıklayarak component tray’da yer almasını sağlayın. MenuStrip elemanı aktif hale geldiğinde form üzerinde “Type Here” ifadesi kutu içinde yer alacaktır. Buradan MenuItems seçilerek alt menü seçeneklerine geçilir. İstenilen harfin başına “&” karakteri konarak Alt+”karakter” kısayolu kullanılabilir. Properties penceresindeki Shortcut özelliğine ait kutudan istenilen kısayol seçilir. Bu menuItems yanında otomatik olarak gösterilecektir. Menü seçenekleri arasına bölme çizgisi koymak için sadece “-” eksi karakterini girmeniz yeterlidir. Context Menü oluşturma : Sağ fare tıklandığında aktif hale gelen menülerdir. Private Sub Form1_Load(..) ‘context menu tanımla Dim cm As New ContextMenu() Dim m1 As New MenuItem(“menuitem1”) Dim m2 As New MenuItem(“menuitem2”) Dim m3 As New MenuItem(“menuitem3”) cm.MenuItems.Add(m1) cm.MenuItems.Add(m2) cm.MenuItems.Add(m3) Me.ContextMenu=cm

2

3 Toolbax penceresinden alacağınız “ToolStrip” elemanı pencere üzerine bir toolbar yerleştirmenizi sağlayacktır. ToolStrip1.Buttons.Add(“Aç”)

4

5 Yazdırma İşlemleri Windows Forms grubundan alacağınız Button kontrolünü ve PrintDocument bileşenini form üzerine yerleştirin, Button için Text özelliğini değiştirin “Metin Yazdır” yapın ve Name özelliğini de btnMetinyazdir olarak değiştirin. Yazdırılacak ifade için e değişkeninin Graphics sınıfına ait olan DrawString metodu kullanılacaktır. DrawString metodu şu yapıya sahiptir: e.Graphics.DrawString(Yazdırılacak_metin, Kullanılacak_font_özellikleri, metin_rengi, yazdırılacak_konum)

6 Yazdırma İşlemleri Private Sub btnMetinyazdir_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnMetinyazdir.Click PrintDocument1.Print() End Sub Private Sub PrintDocument1_PrintPage(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs) Handles PrintDocument1.PrintPage e.Graphics.DrawString(" Bu Metin Yazılacaktır...", New Font("Arial", 35, FontStyle.Bold), Brushes.Black, 50, 50) Private Sub btnonizleme_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnonizleme.Click PrintPreviewDialog1.Document = PrintDocument1 PrintPreviewDialog1.ShowDialog()

7


"Menu ve Toolbar oluşturma" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları