Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EROZYON SUNUSU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EROZYON SUNUSU."— Sunum transkripti:

1 EROZYON SUNUSU

2

3 EROZYON NEDİR? Erozyon ,toprağın aşınmasını önleyen bitki örtüsünün yok edilmesi sonucu koruyucu örtüden yoksun kalan toprağın su ve rüzgarın etkisiyle aşınması ve taşınması olayıdır. Erozyonun başlıca nedeni, toprağı koruyan bitki örtüsünün yokolmasıdır.

4 EROZYONUN ZARARLARI-1 •   Bitki örtüsünün yok olması, toprak kayması, sel ve çığ felaketlerini artırır.

5 EROZYONUN ZARARLARI-2 •   Verimsizleşen ve yok olan tarım arazileri üzerinde yaşayanları besleyemez duruma gelip, kırsal kesimden kentlere doğru göçü arttırarak, büyük ekonomik ve toplumsal sorunlara yol açar.

6 EROZYONUN ZARARLARI-3 •   Erozyon sonucu taşınan verimli topraklar, baraj göllerini doldurarak, ekonomik ömürlerini kısaltır.

7 EROZYONUN ZARARLARI-4 •   Yeşil örtü ve toprağın elden gitmesi ile ortaya çıkan iklim değişikliği ve bozulan ekolojik denge sonucunda, vahim boyutlarda doğal varlık kaybedilerek ekonomik zarara uğratır.   

8 EROZYONUN ZARARLARI-5 •   Bitki örtüsü ve toprağın olmadığı bir yüzey, kar ve yağmur sularını emmediğinden, doğal su kaynakları düzenli ve sürekli olarak beslenemez.

9 EROZYONDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
1-Doğal dengeyi yeniden tesis etmeliyiz. Öncelikle orman varlığımızı kalite ve miktar olarak iyileştirmeliyiz. 2-Milletçe el ele vererek fidan dikmeliyiz.

10 EROZYONDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
3-Hayvan otlatmayı kontrollü yaptırmalıyız.

11 EROZYONDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
4-Meraları ıslah etmeliyiz.

12 EROZYONDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
5-Yanlış arazi kullanmayı önlemeliyiz.

13 Unutmamalıyız ki ; ormanlarımız, toprağı koruyan, su kaynaklarını geliştiren, havayı temizleyen yapısıyla milli servetimizdir. Korursak kendini yeniler, gelişir.


"EROZYON SUNUSU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları