Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞAL AFETLER SERAP HAMULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞAL AFETLER SERAP HAMULU."— Sunum transkripti:

1 DOĞAL AFETLER SERAP HAMULU

2 DOĞAL AFET NEDİR? Başka bir ifade ile can ve mal kaybına yol açan doğal olaylardır. Afetin ilk özelliği doğal olması, ikincisi can ve mal kaybına neden olması bir diğeri çok kısa zamanda meydana gelmesi ve son olarak da başladıktan sonra insanlar tarafından engellenememesidir.

3 DOĞAL AFETLER

4 Deprem Heyelan Yanardağ Patlamaları Tsunami

5 Sel Çığ Fırtına Kuraklık Orman yangını İklim değişiklikleri Hortum

6 DEPREM Deprem, yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayıdır.

7 HEYELAN Heyelan ya da toprak kayması, yamacın yerçekimi, eğim, su ve benzeri diğer kuvvetlerin etkisiyle aşağı ve dışa doğru hareketidir

8

9

10 YANARDAĞ PATLAMALARI Yanardağ ya da Volkan, dünyanın iç tabakalarında bulunan, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkla erimiş kayalar, yeryuvarlağının yüzeyinden dışarı püskürerek çıkmasıdır.

11

12

13

14

15

16 TSUNAMİ Tsunami, Japonca'da 'liman dalgası' anlamına geliyor.

17 Tsunami, okyanus ya da denizlerin tabanında oluşan deprem, heyelan ve volkan patlaması bunlara bağlı taban çökmesi, zemin kaymaları gibi olaylar sonucu büyük dalgalar oluşuyor.

18

19 SEL Sel, bir bölgede toprağı belirli bir süre için tamamen veya kısmen su altında bırakan; ani, büyük ve düzensiz su akıntılarına verilen isimdir.

20 Bir akarsu veya deniz, göl gibi büyük su kitleleri taşarak yatağından çıkar ve "sel" adı verilen bir doğal felakete neden olur.

21

22

23 ÇIĞ Çığ, farklı nedenlerden dolayı dağdan aşağıya doğru kayan büyük kar kütleleridir.

24

25 FIRTINA Hızlı esen rüzgar kendi kuvvetinin yanında çevresini de etkiler. Öncelikle estiği denizde veya okyanusta suları kabartarak büyük dalgalar oluşturur.

26

27

28

29 KURAKLIK Su kıtlığı olarak tanımlanabilen kuraklık, doğal bir iklim olayıdır

30

31

32 ORMAN YANGINI Yıldırım düşmesi,yanardağ patlaması ve yüksek sıcaklık gibi doğal sebeplerle çıkan yangınlardır

33

34

35 İKLİMSEL DEĞİŞİKLİKLER
Atmosferdeki doğal sera etkisinin, insan faaliyetleri sonucunda daha da artarak küresel boyutta aşırı ısınmaya neden olmasıdır.

36

37 HORTUM Hortum, kümülüs bulutları ile bağlantılı olarak silindir şakilinde dönerek gezen bir rüzgâr türüdür. Bu "hortum" bulutlardan yere kadar uzanır ve büyük yıkıcı güce sahip olan bir doğa felâketidir.

38 Bir denizin ya da gölün üzerinde meydana gelen bir hortum, yerden emdiği sular ile bir "Su hortumu" oluşturur.

39

40


"DOĞAL AFETLER SERAP HAMULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları