Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FAYDALI BESİNLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FAYDALI BESİNLER."— Sunum transkripti:

1 FAYDALI BESİNLER

2 MANDALİNA Kanı temizler. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Damar setliğine ve felçte faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip olanlara iyi gelir.

3 SALATALIK Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Basura iyi gelir. Harareti keser. Sinirleri yatıştırır. Yorgunluğu giderir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kolesterolü düşüren salatalık kalp ve damar hastalıklarına vücudu korur. Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır. Böbrek hastalıkları ile bağırsak iltihabı ve gut hastalığında faydalıdır. Ter bezlerinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

4 PEYNİR Peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin bir besindir. Örneğin 100 gram gravyer peynirinde 250 gram ete eş değer protein bulunmaktadır. Sindirim olarak sütten daha kolay olan peynirin yağ oranı ise çeşidine göre değişiklik gösterir. Ph seviyesini kontrol edebildiğinden diş için iyi bir koruyucudur. Dişçiler bu nedenle yemeklerden sonra küçük bir parça peynir yemenin yararlı olduğunu söylerler.

5 SÜT En başta bebeklerde ve gelişme çağındaki çocuklarda olmak üzere sütün, gencinden yaşlısına herkes için oldukça fazla faydası bulunmaktadır. İçerisinde yer alan kalsiyum, fosfor ve iyodun yanı sıra A, B, C, D, E ve K vitaminleri vücudun günlük ihtiyacını karşılamak için rol oynar. Bu nedenle süt ve süt ürünleri her gün düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Özellikle çocuklar tam yağlı süt tüketmelidirler. Süt içerisinde bulunan yağ, çocuklara gelişimlerinde yardımcı olacak enerji ve vitaminleri vermektedir. Bakalım vücuda genel olarak başka ne gibi yararları varmış.

6 MUZ Muz özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. Kabızlığı giderir. Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.

7 HAVUÇ Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücüdür. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir. Bitkinliğe ve kansızlığa iyi gelir.

8 ISPANAK Vücudun dayanıklılığını artırır. Kansızlığı ve gelişme bozukluğunu giderir. Soğuk algınlığına karşı korur. Kalp ve gelişme bozukluğunu giderir. Kalp adalelerini kuvvetlendirir. Ruhi çöküntünün sıkıntılarını giderir. Kan miktarını artırır. Ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarında faydalıdır. Kanser ve veremden korur. Hamilelerde faydalıdır.

9 ELMA Sindirim sistemine çok yararlıdır. Bağırsak faaliyetlerini düzenler, hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Böbrekleri temizler ve böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Kolesterolü, tansiyonu ve kan şekerini düşürür. Kalp hastalıkları ve damar sertliğine karşı koruyucudur. Vücuda kuvvet verir, yorgunluğu giderir.

10 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
ÇIKIŞ


"FAYDALI BESİNLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları