Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;"— Sunum transkripti:

1 PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;
LÜTFEN TIKLAYINIZ…

2 ia - paz

3 sağlık için inanılmaz hediyeler sunar. Sağlık ise,
Bu 10 önemli Mudra ; sağlık için inanılmaz hediyeler sunar. Sağlık ise, kelimenin tam anlamıyla ellerinizin içinde…

4 Mudra (Sanskritçe: "Conta") sembolik bir jest
veya ayin demektir. Hinduizm ve Budizmde. Bazı mudralar gövde ve ellerin tamamını içerir gövde, el parmakları ile yapılmaktadır. Mudra (Sanskritçe) "manevi jest" ve orijinallik enerjik "mührü" dür. Mudralar kol, el ve vücut pozisyonlarını kullanır. Hinduizm ve Budizm. “Buda” büyük mudra kullanımı biliyordu ve çoğu bu ritüel jestler kullanılarak betimlenmiştir. Çeşitli Kung Fu formlar pozisyonları bu mudra içerir. Tantric ritüellerde düzenli 108 mudra kullanılır. Hint Klasik Dansının içinde Mudralar kullanılır. Orada 200’ün üzerinde mudra bulunmaktadır.

5 Gyan Mudra (Bilgi Mudrası)
Yöntem: Baş parmak ucu ile işaret parmak ucuna dokunulur. Diğer üç parmak uzatılır. Özellik: Bilgi mudrası olarak bilinir, Bilgiyi geliştirir. Baş parmak ucunda hipofiz ve endokrin bezlerinin merkezleri vardır. Parmaklarınızı bastırdığınız zaman, bu iki bezin bulunduğu merkezleri aktifleştirirsiniz. Süre: Bu mudra için belirli bir zaman süresi yok . Her yerde ve her zaman; otururken , ayakta veya yatakta yatarken uygulayabilirsiniz.. Faydaları: Hafıza gücünü arttırır, beyni keskinleştirir, konsantrasyonu artırır ve uykusuzluğu önler Eğer düzenli olarak uygulanırsa , tüm ruhsal zihinsel bozukluklar tedavi olur. (Histeri , Öfke ve Depresyon gibi.)

6 Prithvi Mudra (Toprak, Dünya mudrası)
Yöntem: Baş parmağın ucu ile yüzük parmağının ucuna dokunulur, diğer üç parmak uzatılır. Özellik: Tüm fiziksel zayıflıkları azaltır. Süre: Belirli bir zaman süresi yoktur. İstediğiniz zaman uygulama yapılabilir. Faydaları: Zayıf insanlar için kilo artışına yardımcı olur. Cilt sağlığını güçlendirir ve cilde parlaklık kazandırır. Vücudu aktive ederek, sağlığı koruyup güçlendirir.

7 Varuna Mudra (Su Mudrası)
Yöntem: Baş parmak ucu ile küçük parmak ucuna dokunulur, diğer üç parmak uzatılır. Özellik: Su içeriğini dengeler ve tüm hastalıkları önler. Hastalıklar su eksikliğinden dolayı oluşur. Süre: Belirli bir zaman süresi yoktur. Uygulamaya göre belirlenebilir Faydaları: Vücutta su içeriğini dengeleyerek kanı temizler ve sağlığı korur. Mide , bağırsak iltihabını iyileştirir ve kas erimesini önler.

8 Vayu Mudra (Hava Mudrası)
Yöntem: İşaret parmağınızı aşağıya kıvırıp üzerine baş parmağınız ile basın. Diğer parmaklarınızı düz tutun. Özellik: Hava dengesizliği nedeniyle gerçekleşen tüm hastalıkları önler. Süre: saat içinde bu mudra 45 dakika uygulandığında hastalığın şiddetini azaltır . Daha iyi sonuç için; düzenli 2 ay uygulanmalıdır. Faydaları: Romatizma, Artrit, Gut, Parkinson hastalığı ve felç Servikal omur ve omurga iltihabı, yüz felci için yararlıdır. Ayrıca midedeki şişkinliği düzeltir.

9 Shunya Mudra (Hava Mudrası)
Yöntem: Orta parmağı aşağıya doğru kıvırın ve baş parmak ile kıvrım yerinin ortasına bastırın. Özellik: Vücudumuzdaki donukluğu azaltır. Süre: Günlük tedavi için dakika süre yeterlidir. Faydaları: Kulak ağrısını; 4-5 dakikalık uygulama bile giderebilir. Doğuştan olmayan sağır ve zihinsel özürlüler içinde kullanılır

10 Surya Mudra (Güneş Mudrası)
Yöntem: Yüzük parmağını kıvırıp başparmak ile bastırın. Özellik: Tiroid bezinde merkezi güçlendirir. Süre: Günde iki kez 5-15 dakika uygulanır. Faydaları: Kolesterolü azaltır ve kilo azaltmada yardımcı olur anksiyeteyi azaltır. Hazımsızlığı düzeltir.

11 Prana Mudra (Yaşam Mudrası)
Yöntem: Yüzük parmağı ve küçük parmak ile baş parmak ucu birleştirilir. Diğer iki parmak uzatılır. Özellik: Yaşam mudrası olarak tanımlanır, yaşam gücünü artırır. Uygulama ile zayıf insanlar güçlü hale gelir. Kan damarlarında daralmaları azaltır. Eğer düzenli olarak uygulanırsa, kişi aktif hale gelecektir. Süre: Belirli bir zaman süresi yok. Her zaman uygulanabilir. Faydaları: Bağışıklığı güçlendirir. Gözlerin gücünü artırır ve göz hastalıklarını azaltır. Vitamin eksikliğini, yorgunluğu ve halsizliği giderir.

12 Apana Mudra (Sindirim Mudrası)
Yöntem: Orta parmak ve yüzük parmağınızı kıvırın baş parmak ucu ile dokunun, diğer iki parmağınızı uzatın. Özellik: Boşaltım sistemini düzenleyerek sağlığımızda önemli rol oynar. Süre: Günlük 45 dakika uygulama önerilir. Ancak daha uzun süreli uygulamalar daha yararlı sonuçlar sağlar. Faydaları: Şeker hastalığını kontrol eder. Kabızlık ve basuru iyileştirir. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

13 Apana Vayu Mudra (Cesaret Mudrası)
Yöntem: Orta parmak ve yüzük parmak kıvrılır başparmak uçları ile dokunulur, işaret parmağı ise başparmak tabanına dokunur ve küçük parmak uzatılır. Özellik: Kalp için yararlıdır. Kalp krizi riskinde enjeksiyon gibi çalışır. Vücutta gaz içeriğini azaltır. Süre: Uygulamayı çok kez yapabilirsiniz. Kalp hastaları ve Tansiyon hastaları her gün 15 dakika süre ile iki kez uygulamada daha iyi sonuç alabilir. Faydaları: Kalbi güçlendirir ve çarpıntıyı düzenler. Boşaltım sistemini düzenler. Mide sorununu çözer

14 Linga Mudra (Isı Mudrası)
Yöntem: İki elin parmakları iç içe geçirilir, sol elin baş parmağı yukarıya doğru uzatılarak sağ elin işaret parmağı ile sarılır. Özellik: Vücut ısı üretir. Bu mudradan daha çok faydalanmak için beslenmede süt, tereyağına önem vermeliyiz daha fazla su ve taze meyve suları tüketmeliyiz Süre: İstenildiği zaman uygulanabilir. Isı ürettiği için çok uygulamada terlemeye neden olabilir. Kış dönemi daha rahat uygulanır. Faydaları: Bu balgam üretimini durdurur ve akciğerlere güç verir. Şiddetli soğuk algınlığı ve bronş enfeksiyonunu tedavi eder. Vücudu canlandırır.

15 Mudraları istediğiniz zaman,
her yerde yapabilirsiniz (otobüs, tren, araba, ofis veya evde. ) İşe yarayıp yaramadığını anlamak için denemek gerekir. Uygulama ile kazanacağınız çok şey olmasına rağmen kaybedecek bir şeyiniz yoktur.

16 SUNUMU BEĞENDİYSENİZ; SEVDİKLERİNİZ ile PAYLAŞIN…

17 SAĞLIKLA ve SEVGİYLE KALIN
Hoşça Kalın


"PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları