Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN."— Sunum transkripti:

1 NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN

2 *Büyük eserler uzun sabırların meyvesidir. Victor Hugo, dışarı çıkmak için gereken bütün elbiselerini bir sandığa koyup bir arkadaşına emanet vermişti.

3 Ve çalışması bitmeden de geri getirmemesini sıkı sıkıya tembihlemişti. Hugo, günlerce yalnızlığın mahrem sığınağında sabırla çalışarak "Notre-Dame'de Paris'' adlı kitabını edebiyat dünyasına kazandırdı.

4 *Zamanla Amerika'nın en fazla okunan yazarlarından biri olan William Sorayan, ilk kitabının basılmasından önce, yayınevlerinden üst üste konulduğu zaman 75 santim yüksekliğinde ret mektupları almıştı.

5 *Ünlü ingiliz yazarı G. K. Chesterton, çocukluğunda çok şişman, sevilmeyen biri idi ve sekiz yaşına gelinceye kadar da okumasını öğrenmemişti. Öğretmenlerinden biri, eğer onun kafası açılsaydı, ''beyin yerine kocaman bir yağ parçası'' çıkacağını söyledi.

6 *İngiliz milletvekili Benjamin Disraeli, Parlamentondaki ilk konuşmasında ıslıklandı, yuhalandı ve konuşmasını bitirmeden kürsüyü terk etmeye mecbur kaldı. Fakat yerine geçmeden önce şunları söyledi: ''Pekala, sözümü kesiyorum; ama beni dinleyeceğiniz zaman da gelecektir.''

7 Disraeli, zamanla ingiltere Başbakanı oldu.

8 *Genetik biliminin kurucusu Gregor Mendel, üniversiteye kabul edilmemişti. Daha sonra Viyana Üniversitesi'ne devam etti ise de, mezun olmadan ayrılmıştı.

9 Aynı üniversitenin profesörlerinden biri onun hakkında şunu yazmıştı : "Mendel'de, bir bilim adamı için gerekli berrak düşünebilme yeteneği yoktur.

10 GÜZEL BiR SÖZ SÖYLE veya HİÇBİR ŞEY SÖYLEME Bir fabrikanın genel müdürünün masasında, ziyaretçi koltuğuna dönük olarak şu özdeyiş güzelce çerçevelenmiş halde duruyordu :

11 "Bana güzel bir söz söyle veya hiçbir şey söyleme''.

12 Böyle bir deyişin insanları iyimser olmaya cesaretlendirmede zekice bir yol olduğunu düşünerek onu tasdik ettim.

13 Gülümsedi ve şöyle dedi: "Etkili bir uyarıcı değil mi? Ama benim oturduğum yerden bakınca bu daha da önemli.'' Çerçeveyi kendisine çevirdi ve böylece çerçevenin arkasında yazan ve onun oturduğu yerden görünen yazıyı gördüm:

14 ''Onlara güzel bir söz söyle veya hiçbir şey söyleme. ''iyi şeyler söylemek sizi canlandırır, kendinizi daha iyi hissetmenize neden olur. iyi şeyler söylemek diğer insanların da kendilerini daha iyi hissetmelerine neden olur

15 İyi güzel şeyleri paylaşmak dileğiyle hoş geldiniz.


"NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları