Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AŞK VE GURUR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AŞK VE GURUR."— Sunum transkripti:

1 AŞK VE GURUR

2

3 KAYNAK BİLGİSİ Yazar: Jane Austen Çeviren: Nihal Yeğinobalı
Kapak Tasarımı: Kadir Turgut Yayınevi: Engin Yayıncılık Yayın Tarihi : 2008

4

5 JANE AUSTEN 16 Aralık 1775 yılında İngiltere’de doğmuştur.Yaşayıp öldüğü İngiltere’sini romanlarında derinlemesine işlemiş ve unutulmaz kişiler yaratmıştır.Aşk ve Gurur ünlü İngiliz devlet adamı Winston Churchill’in başucu kitaplarından biridir.Roman yazmaya 1789 yılında başlamıştır.18 Haziran 1817’de ölmüştür.Günümüzde bütün romanları sinemaya uyarlanmıştır. Romanları: Akıl ve Tutku (1811) , Aşk ve Gurur (1813) , Umut Parkı (1814) , Emma (1815) , Northanger Manastırı (1817) (Ölümünden sonra yayımlanmıştır.) , İkna (1817) (Ölümden sonra yayımlanmıştır.)

6

7 BİÇİM ÖZELLİKLERİ Kitap orta büyüklüktedir. Saman kağıda basılmıştır.
Yazılar rahatlıkla okunabilecek puntolarla yazılmıştır. Sayfalarda resimler yoktur. Yazım ve noktalama işaretleri doğru şekilde kullanılmıştır. Kitabın ön kapağında yazarın , kitabın ve yayınevinin adı bulunmaktadır.

8 Kitabın iç kapağında kitabın adı , çevirenin adı , basım tarihleri , kitabın basıldığı matbaanın adı yer almaktadır. Kitabın arka kapağında ise yazarın hayatı anlatılmaktadır.

9

10 İÇERİK ÖZELLİKLERİ Konu: Kitap 18. yüzyıl İngiltere’sinde yaşayan orta halli bir ailenin kızıyla , zengin bir aristokrat olan erkeğin aşkını anlatmaktadır. KARAKTERLER Elizabeth Bennet: Bennet ailesinin ikinci kızıdır.Ailenin diğer üyelerine göre aklı başında bir karakterdir.Karşısındaki insanlara gerçek düşüncelerini söylemekten çekinmez.

11 Fitzwilliam Darcy: Kitaptaki kişiler onu kibirli , kendini beğenmiş soğuk birisi olarak tanımlamaktadır.Fakat öyle birisi değildir.Kendi yaşındaki kişilere göre daha ağırbaşlı , sorumluluk sahibi olduğu için böyle tanımlanmıştır.Güvenilir bir karakterdir. Jane Bennet:Bennet ailesinin en büyük kızıdır.Elizebet’in en sevdiği kardeşidir.Kimse hakkında kötü düşünmez. Bay Bingley: Darcy’nin en yakın arkadaşıdır.Darcy fikirlerine çok önem verir.Darcy’nin sözleriyle fikirlerini değiştirebilir.

12

13 Bay Bennet: Kızları arasında en çok Elizabeth’i sever
Bay Bennet: Kızları arasında en çok Elizabeth’i sever.Fakat kızlarıyla ilgilenen bir baba değildir.Dünyaya alaycı bir gözle bakar. Bayan Bennet:Kızlarını evlendirmek başlıca amacıdır.Hoşuna gitmeyen bir şey olduğu zaman hep sinirlerinin zayıf olduğunu bahane eder. William Collins: Bennet ailesinin akrabasıdır.Papazlık yapmaktadır.Elizabeth ile evlenmek istemektedir.Elizabeth tarafından geri çevrilince Elizabeth’in yakın arkadaşıyla evlenir.Son derece görgüsüz , yalaka bir karakterdir.

14 Catherine de Bourgh:Darcy’nin teyzesidir
Catherine de Bourgh:Darcy’nin teyzesidir.Darcy’i kendi kızıyla evlendirmek istemektedir.Bu yüzden Elizabeth ile olan ilişkisine karşı çıkar.Son derece küstah , insanlara emirler yağdırmaktan hoşlanan bir insandır.Her şeyin kendi istediği gibi olmasını ister. George Wickham: Darcy’nin babasının vaftiz oğludur.Bir süre hukuk eğitimi görmüş.Daha sonra papaz olmaya karar vermiş.Fakat isteği olamayınca orduya katılmıştır.Darcy’e karşı düşmanlık beslemektedir:bu nedenle Darcy’i çevresindeki herkese kötülemektedir.

15

16 Bay ve Bayan Gardiner: Elizabet’in dayısı ve yengesidir
Bay ve Bayan Gardiner: Elizabet’in dayısı ve yengesidir.Aklı başında insanlardır.Elizabeth’i çok sevmektedirler.Elizabeth’in iyiliği için ellerinden gelen her şeyi yaparlar.

17 DİLİ Kitabın dili sadedir.
Büyük harfler , ekler doğru şekilde kullanılmıştır. Devrik cümleler kullanılmıştır.(Ama kendiyle ilgili düşünceler araya girse bile kafasını yoramazdı şu anda.)(Bunun dünyada olamayacağını biliyorum ben.) Uzun cümle kullanımı vardır.(Bir semte yeni taşınan böyle bir bekarın duygu ve görüşleri ne denli az bilinirse bilinsin , bu gerçek çevredeki ailelerin kafasına öyle bir yerleşmiştir ki zengin bekarı kendi kızlarının birinden birinin tapulu malı sayarlar.)

18


"AŞK VE GURUR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları