Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olan ''de'' yanlış yazılmıştır? A) Bence annen de haksızdı, sen de haksızdın. B) Bıçak ta, kaşık ta ikisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olan ''de'' yanlış yazılmıştır? A) Bence annen de haksızdı, sen de haksızdın. B) Bıçak ta, kaşık ta ikisi."— Sunum transkripti:

1 1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olan ''de'' yanlış yazılmıştır? A) Bence annen de haksızdı, sen de haksızdın. B) Bıçak ta, kaşık ta ikisi de kaybolmuş. C) Sen de, ben de ne dediğimizi bilmiyoruz. D) Sinop'ta kıstak da var.

2 1.Cevap B Bıçak ta = bıçak da , kaşık ta = kaşık da

3 2.Soru Aşağıdaki ''mi''lerden hangisi diğerlerinden farklıdır? A) Bu defteri yazdın mı B) Çok mu sıkıldın bugün C) Doğru mu duyduğum söylentiler D) Yaz geldi mi tatile çıkarız

4 D İlk 3 şık soru,diğeri zaman bildirdiğinden
2.Cevap D İlk 3 şık soru,diğeri zaman bildirdiğinden

5 3.Soru ''Öyle düşünüyorum ki, bu olaylar böyle gelişmeyecek.'' Yukarıdaki cümlede yer alan zarflar hangi seçenekte tam olarak verilmiştir? A) öyle, böyle B) öyle, ki C) Bu, böyle D) öyle, ki, böyle

6 3.Cevap A

7 4.Soru Aşağıdaki cümlelerden hangisinde ''Kardeşim bugün odasını dağınık bırakmış.'' cümlesindeki zarf çeşitleri vardır? a) Akşamleyin yemeği özenerek hazırladım. b) Babam, şimdi eve geliyor. c) Dişlerimi, her yemekten sonra fırçalarım. d) Bugün size ne anlatacağım?

8 4.Cevap A

9 5.Soru Aşağıdaki cümlelerden hangisine soru anlamını bir zarf vermektedir? A) Kitapları kime vereceksin? B) Bu kalemlerin hangisini kırdın? C) Salona neyi taşıyalım? D) Sorumu niçin cevaplamadın?

10 5.Cevap Cevap:D

11 6.Soru ''İle'' sözcüğü hangi cümlede bağlaç görevindedir? A) Çatal ile et kesilmez. B) Acele ile işe başlanmaz. C) Kardeşim ile annem çarşıya çıkmışlar. D) Yolu ile yaptığın iş yormaz.

12 6.Cevap Cevap:C

13 7.Soru Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna ünlem işareti (!) konulmalıydı? A) Güneş açtı B) Bunu da götürelim C) Pencere açılmıyor D) Buraya gelsene sen

14 7.Cevap Cevap:D

15 8.Soru Hangi cümlede zarf yoktur? A) Uzun uzun konuştuk B) Güzel güzel anlatmış. C) Güzel tatildi D) Çok yoruldum, artık oturalım.

16 8.Cevap Cevap:D

17 9.Soru ''Sessizce dışarı çıktık.'' tümcesinin ilk iki sözcüğü ne çeşit zarflar­dır? A) Durum ve yer zarfları B) Yer ve soru zarfları C) Hal ve azlık-çokluk zarfları D) Yer ve miktar zarfları

18 9.Cevap Cevap:A

19 ''Zor'' sözcüğü hangi cümlede zarf olarak kullanılmıştır?
10.Soru   ''Zor'' sözcüğü hangi cümlede zarf olarak kullanılmıştır? A) Zoru başardım B) Zor işler peşindesin. C) Sınavı zor kazanırsın D) Çok zor soruydu.

20 10.Cevap Cevap: C

21 11.Soru Aşağıdaki tümcelerden hangisinde bağlaç yoktur? A) Ya sen getir, ya da başkasıyla gönder. B) Koştun ama yetişmeyi başaramadın. C) Çarşı ile pazarı dolaşmaktan yoruldum. D) Baltası ile ormana daldı.

22 11.Cevap Cevap:D

23 12.Soru ''Şimdi daha çok istiyorum onu.'' cümlesinde aşağıdaki sözcük çeşitlerin­den hangisi yoktur? A) Zamir B) Edat C) Zarf D) Çekimli fiil

24 12.Cevap Cevap:B

25 13.Soru ''Aferin!'' ünlemi, hangi seçenekte sitem belirtmektedir? A) Aferin! Hemen gidip aldın. B) Aferin! Sonunda gelebildin. C) Aferin! Çok iyi çalışmışsın. D) Aferin! En çabuk sen bitirdin.

26 13.Cevap Cevap:B

27 14.Soru ''Ah!'' ünlemi hangi seçenekte bir özlemi dile getirmektedir? A) Ah, bir tatil gelse! B) Ah, ne yazık oldu! C) Ah kafam! D) Ah yavrum, sözümü neden dinlemedin sanki!

28 14.Cevap Cevap:A

29 15.Soru Aşağıdaki cümlelerden hangisindeki ''ki'' bağlaç olmasına rağmen bitişik yazılmıştır? A) Bir an sandımki dünya başıma yıkıldı. B) Onu değil yanındakini alayım. C) Orada oturmuyorum, karşıdaki sokakta oturuyorum. D) Kitabı Ayşe'ninki sanmıştım.

30 15.Cevap Cevap:A


"1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olan ''de'' yanlış yazılmıştır? A) Bence annen de haksızdı, sen de haksızdın. B) Bıçak ta, kaşık ta ikisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları