Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI.  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI.  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz."— Sunum transkripti:

1 7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI

2  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz kontağı kurularak konuşulabilir.  Düzgün ve doğru cümleler kurarak kendini ifade edebilir.

3  Dinleme becerisine sahiptir. Kendisine okunan hikayeleri rahatlıkla dinleyebilir.  Yeni arkadaşlar edinebilir.  Oyun kurabilir ve oyunların kurallarına uyum gösterebilir.  Kağıt üzerinde küçük alanda çalışabilir.  Kalem tutabilir.

4  Renkleri ayırt edebilir.  Sağ ve solu ayırt edebilir.  Gruplandırmalar ve sınıflamalar yapabilir.  Zaman kavramını farkındadır. Dün, bugün ve yarın kavramlarını bilir ve doğru kullanır.

5  Kendine verilen yönergeleri uygulayabilir.  Mutluluk, kızgınlık ve üzüntü gibi duygularını ifade edebilir.  Büyük-küçük, uzak-yakın, uzun-kısa kavramlarının farkındadır.

6  Küçük kasları oldukça gelişmiş olduğundan, diğer yaşlara oranla el işlerinde daha beceriklidir.  Oyunlarda ve ilgi alanlarında kız ve erkekler arasında farklılıklar izlenir.Her ikisi de sürekli yeni şeyler denemek ister.  Özgüven ve “başarabilirim” inancı,bu dönemin en çok ihtiyaç duyulan duyguları arasındadır.

7  Bu yaş çocuğu değişmekte olan bir çocuktur. Anne-babalar, çocuklarındaki bu değişiklikleri: “ Bu çocuğa ne oldu bilmiyorum, çok değişti” şeklinde dile getirirler.  Resimlerindeki oranlar daha gerçekçi olmaya başlamıştır.

8 İP UÇLARI: Değiştirmek istediğiniz davranışa karar verin. Çocuğunuza karşı açık ve net olun. İstediğiniz davranışları sergilediğinde övgüde bulunun. Kararlı ve tutarlı olun. Güç çatışmasına girmeyin. Geçmiş hakkında söylenmeyin.


"7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI.  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları