Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ETKİLEŞİMLİ TÜRKİYE APPLETİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ETKİLEŞİMLİ TÜRKİYE APPLETİ"— Sunum transkripti:

1 ETKİLEŞİMLİ TÜRKİYE APPLETİ
Hazırlayanlar: Dilber Çetintaş Zehra Karhan Döne Oğuz Ayşe Geçkil Danışman :Yrd.Doç.Dr.Galip AYDIN

2 AMAÇLAR 1-Applet oluşturabilmek 2-Appleti HTML sayfası içerisinde kullanabilmek 3-Mouse olaylarını kullanarak iki nokta arasındaki mesafeyi bulma 4-İl isimlerini link haline getirebilme 5-Appletteki resmi hareket ettirme ve konumunun koordinatlarını bulma

3 Applet kullanımı için “java. applet” kütüphanesi import edilir
Applet kullanımı için “java.applet” kütüphanesi import edilir.Aynı zamanda form kontrolleri oluştururken de “java.awt”kütüphanesini import etmek gerekir. Hazırlanan “resim_applet.class” adındaki bir java appletini html de kullanırken <applet code=resim_applet.class width=“200” height=“200”> yazılır.

4 EXAMPLE: import java.applet.Applet; import java.awt.*;
public class resim extends Applet { private Image res; public void init() res=getImage(getDocumentBase(),"harita.jpg"); } public void paint(Graphics g) g.drawImage(res,1,1,this); /* // resmi orijinalinin iki kati boyunda ciziniz int en=res.getWidth(this); int yukseklik=res.getWidth(this); g.drawImage(res,1,90,en*2,yukseklik*2,this); */

5 <html> <title>Applet1</title> <body> <applet code=“resim.class” widht=“700” height=“300”> </applet> </body> </html>

6 İstenilen resim örnekteki kodlarla alınarak “resim. java” oluşturulur
İstenilen resim örnekteki kodlarla alınarak “resim.java” oluşturulur.resim.java derlenerek “resim class” haline gelir.Not defterinde yazdığımız kodlarla “Applet.htm” oluşturularak komut sisteminde “appletviewer Applet.htm”yazılarak appletimizde istenilen resim görülür.

7

8 Elazığ iline tıkladığımızda o ile ait HTML sayfası gelecek
Örneğin; Elazığ iline tıkladığımızda o ile ait HTML sayfası gelecek Elazığ’dan resimler linkine tıklandığında da o il ile ilgili resimler karşımıza çıkacak İl isimleri link gibi düşünülecek ve üzerine tıklandığında o ile ait bilgi ve resimler ekrana gelecek.

9

10

11 HARİTANIN HAREKET ETTİRİLMESİ

12 Mouse Olayları: Bu olaylar java’nın “awt” kütüphanesi içerisindeki “event” kütüphanesi içerisinde bulunmaktadır.Bunlar metodlara çok benzer fakat bizim istediğimiz anda değil de kullanıcının verdiği cevaplara göre çalışır. Bu olayın kullanılması için hangi olay tanımlanıyorsa onun altbirimi de class tanımından sonra tanımlanmalıdır.

13 Mouse(fare) olaylarında “MouseListener” arabirimi tanımlanmalıdır
Mouse(fare) olaylarında “MouseListener” arabirimi tanımlanmalıdır.Bu arabirimin içerdiği olaylar: mouseEntered mouseExited mousePressed mouseClicked mouseRelased

14 Haritayı mouse olaylarını kullanarak istediğimiz noktaya hareket ettirebiliriz.
Seçilen iki ilin koordinatları belirlenip, bu koordinatlara göre uzaklık hesaplanır.Daha sonra haritanın ölçeği kullanılarak km cinsinden değeri belirlenir.

15 KAYNAKLAR: Sun Java Eclips(Palme Yayıncılık)
HTML 4.0 Görsel Eğitim Seti CETURK forum

16 TEŞEKKÜR EDERİZ


"ETKİLEŞİMLİ TÜRKİYE APPLETİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları