Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak"— Sunum transkripti:

1 BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Merkezi Prof. Dr. Baki Hazer Müdür BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak

2 USİGEM Müdür: Prof. Dr. Baki HAZER Müdür Yrd. : Doç. Dr. Güray UYAR Müdür Yrd. : Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZARSLAN Merkez sekreteri: Üzeyir BİLGİN (ortak sekreter).

3 USİGEM YÖNETİM KURULU Başkan: Prof. Dr. Baki HAZER Üye: Prof. Dr. İhsan TOROĞLU Üye: Prof. Dr. Hakan KUTOĞLU Üye: Doç. Dr. Güray UYAR Üye: Doç. Dr. Bülent EKMEKÇİ Üye: Doç. Dr. Halil YILDIRIM Üye: Doç. Dr. Hale SÜTÇÜ Üye: Doç. Dr. Mehmet AKYÜZ Üye: Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZARSLAN Üye: Yrd. Doç. Dr. Gürkan BACAK

4 USİGEM DANIŞMA KURULU Prof. Dr. Baki HAZER Prof. Dr. İhsan TOROĞLU Doç. Dr. Mehmet AKYÜZ Taner KÜLAH Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tel: Hüseyin DEMİREL Tel: Rahmi AKTEPE Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tel: Ayfer YILMAZ Yöneticiler Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

5 Kuruluş Merkezimiz 13/03/2005 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sanayi İşbirliğini Geliştirme Yönetmeliği çerçevesinde kurulmuştur. Merkez Müdürü Prof. Dr. Baki HAZER 11 Haziran 2012 tarihli ve 1494 sayılı Rektörlük Makamı onayıyla Merkez Müdürü olarak atanmıştır.

6 Yapılan Çalışmalar: Eylül-Kasım 2012

7 1. Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
13 Eylül 2012 Perşembe günü saat 15:00’ da Fen-Edebiyat Fakültesi (Yeni Eğitim Bloğu 4.Kat) Öğretim Elemanları Dinlenme Salonu’ nda yapıldı: i. Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayriye GÖKTAŞ ile yapılan görüşme hakkında bilgi verildi. ii. Bölge sanayicileri ile ilişkileri Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü üstlendi. iii. Bölgesel önceliklerin dikkate alınacak. iv. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, v. Üniversitemizde sanayi ile işbirliğine açık olan araştırma merkezleri ile işbirliği, vi. Ticaret ve Sanayi Odası vb. kurumlarla çalıştay yapılması konuları dile getirildi.

8 2. İstanbul’da Dış Ticaret Kompleksinde
Polimer araştırma grubu 18 Eylül 2012 de “Akademisyenlerin tamamlanmış orijinal çalışmalarının sergilendiği” proje pazarı uygulamalarına katıldı. Bir üçüncülük ödülü aldı.

9 Sayın Rektörümüzün desteğiyle Merkezimizce
3. Akron Üniversitesi (ABD) Polymer Mühendisliği Bölümünden Dr. Kevin Cavicchi’ nin katılımıyla 21 Eylül 2012 Cuma günü saat 10:30’ da Üniversitemiz Tahir KARAUĞUZ Konferans Salonu’ nunda “Supramolecular Polymers Through Ionic Interactions” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

10 4. Zonguldak Valisi Sayın Erol AYYILDIZ’ ı makamında ziyaret: Merkez Müdürü ve Yardımcıları 28 Eylül 2012 Cuma günü Sayın Erol AYYILDIZ’ı ziyaret ederek bölge sanayicileri ile işbirliği hakkında Sayın Valinin desteğini istedi.

11 5. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) yı i. Ziyaret etti ii
5. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) yı i. Ziyaret etti ii. BAKKA tarafından 15 Kasım 2012 tarihinde Dedeman Otel’ de düzenlenen “Kobilere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar Zirvesi” toplantısına katıldı.

12 Sayın Rektörümüzün önerilerileri ile
6. Ereğli’den bir sivil toplum örgütünce “Benim de Bir İş Fikrim Var!” isimli proje yarışmasını koordine etmek için Müdürlüğümüz bünyesinde bir koordinasyon kurulu oluşturuldu. i. Bu çerçevede 20 Kasım 2012 Salı günü saat 11:00’ da düzenlenen koordinasyon kurulu öncelikle bir araştırma proje sunumu için çalışmalara başladı. Bu kurula gözlemci-danışman olarak Doç. Dr. Halil Yıldırım da davet edildi. ii. Bu arada aynı isimli bir çalışma Ereğli Eğitim Fakültesinden Y. Doç. Dr. Sait Tortop tarafından TÜBİTAK projesi olarak hayata geçirildi.

13 Planlanan Çalışmalar

14 ÜSİGEM le işbirliği isteyen öğretim üyeleri ve araştırma merkezleri ile bilgi alışverişi, ilgilenen öğretim elemanları ile sanayicileri buluşturmak,

15 2. TÜBİTAK Üniversite-Sanayi işbirliğine ayırdığı bütçeyi diğer kalemlerde olduğu gibi büyük oranda arttırdı. Öğretim üyelerimizin SAN-TEZ projelerinden yararlanmalarının teşvik edilmesi.

16 3. Bilimsel çalışma ve bilimsel makaleler üretmenin yanında ülke kalkınmasının çok önemli bir ayağı olan yatırımcıya nasıl hizmet ederiz? Bölge sanayi kuruluşlarında çalışanların Üniversitemizde yüksek lisans yapmalarının teşvik edilmesi, örnek olarak Cilas Kauçuk fabrikasında (Devrek) bir Kimya Mühendisi ile Biyodizel fabrikasından bir kimyager (Ereğli) Kimya Bölümünde yüksek lisans programına kaydoldu. Böylece yatırımcı üretim konusundaki güncel bilimsel gelişmelere de sahip olmuş olacak ve bu konuda Üniversite ile sürekli işbirliğini devam ettirmiş olacaktır.

17 4. Bölge sanayi merkezlerinde öğrenci staj uygulamaları,
Yüksek Lisans ve doktora tez çalışmalarının bölgemiz sanayi konularından seçilmesinin özendirilmesi,

18 5. Üniversite-sanayi işbirliğini teşvik eden ROKETSAN, ASELSAN ve MAKİNA-KİMYA sanayileri gibi ulusal kuruluşlarımız dan araştırma destek ihtiyaçlarını dile getiren konuşmacıların davet edilmeleri planlanıyor.

19 Bilgi eki: Ülkemizin ithal ettiği hammadde girdilerini Nisan 2012 de katıldığım Kauçuk Çalıştayında birinci ağızlardan duyma fırsatını buldum. Bu liste kendi web sayfamıza da konuluyor.

20 Teknokent kurulması: Filyos vadisi projesi çerçevesinde Sayın Rektörümüzün Teknokent kurulmasına ilişkin çalışmalarını yürekten destekliyoruz. Teşekkür ederim.


"BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları