Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved."— Sunum transkripti:

1

2 ♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved

3 Zamanlama konusunda bir uzman, bir grup işletme öğrencisi ile bir söyleşi yapıyordu. Başarı düzeyi yüksek öğrencilerin karşısında durarak, eline bir galonluk, ağzı geniş bir kavanoz aldı ve önündeki masanın üzerine koydu. Zamanlama konusunda bir uzman, bir grup işletme öğrencisi ile bir söyleşi yapıyordu. Başarı düzeyi yüksek öğrencilerin karşısında durarak, eline bir galonluk, ağzı geniş bir kavanoz aldı ve önündeki masanın üzerine koydu.

4 Sonra yumruk büyüklüğünde bir düzine kadar taşı çıkartıp göstererek, bunları birer birer, dikkatlice kavanoza yerleştirdi. Kavanoz başka kaya parçası sığmayacak şekilde tepesine kadar dolduğunda, onlara sordu, “Bu kavanoz dolu mu?” Sonra yumruk büyüklüğünde bir düzine kadar taşı çıkartıp göstererek, bunları birer birer, dikkatlice kavanoza yerleştirdi. Kavanoz başka kaya parçası sığmayacak şekilde tepesine kadar dolduğunda, onlara sordu, “Bu kavanoz dolu mu?”

5 ve masanın altından bir kova çakıl çıkardı. Kavanozun içine biraz çakıl boşalttı, çakıl taşlarının aşağıda büyük taşların arasındaki boşluklara yerleşebilmesi için kavanozu salladı. Sonra gruba bir kere daha sordu, “Kavanoz dolu mu?” Bu sefer artık sınıf onun bir şeyler çevirdiğini anlamıştı. “Belki değildir,” diye cevap verdi içlerinden biri. ve masanın altından bir kova çakıl çıkardı. Kavanozun içine biraz çakıl boşalttı, çakıl taşlarının aşağıda büyük taşların arasındaki boşluklara yerleşebilmesi için kavanozu salladı. Sonra gruba bir kere daha sordu, “Kavanoz dolu mu?” Bu sefer artık sınıf onun bir şeyler çevirdiğini anlamıştı. “Belki değildir,” diye cevap verdi içlerinden biri.

6 “Güzel!” diyerek, masanın altına uzanarak, bu defa bir kova kum çıkardı. Kovada ki kumu kavanoza boşaltmaya başladı ve kum içeride taşların ve çakılların arasında kalan bütün boşlukları doldurdu. Yine bir kez daha sordu aynı soruyu,“Bu kavanoz dolu mu?” “Güzel!” diyerek, masanın altına uzanarak, bu defa bir kova kum çıkardı. Kovada ki kumu kavanoza boşaltmaya başladı ve kum içeride taşların ve çakılların arasında kalan bütün boşlukları doldurdu. Yine bir kez daha sordu aynı soruyu,“Bu kavanoz dolu mu?”

7 Bir kez daha “Güzel!” dedi konuşmacı. Sonra eline bir sürahi su alarak, kavanoz ağzına kadar doluncaya kadar boşalttı. Sonra sınıfa şöyle bir baktı ve sordu, Bir kez daha “Güzel!” dedi konuşmacı. Sonra eline bir sürahi su alarak, kavanoz ağzına kadar doluncaya kadar boşalttı. Sonra sınıfa şöyle bir baktı ve sordu,

8 Hevesli bir öğrenci elini kaldırdı ve şöyle dedi, “Anlatmak istediğiniz, programınız ne kadar dolu olursa olsun, eğer gerçekten sıkı çaba gösterirseniz, her zaman için araya daha fazla şeyler sığdırabilirsiniz!” “Hayır,” diye yanıtladı konuşmacı, “anlatmak istediğim nokta o değil. Bu örneğin bize öğrettiği gerçek şudur: -- Anonim

9

10 Tanrı'm tüm zamanımızı hayatımızı "iyi şeylerle" doldurmak için harcamaktan bizi alıkoy ki, "en iyisi" için zamanımız kalsın. www.tommyswindow.com Farklı slaytları görmek için ziyaret ediniz:


"♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları