Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…"— Sunum transkripti:

1 SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz

2 Atatürk’ten Anılar…

3 Bu vatan toprağıdır…

4 Kral Edvard İstanbul’a geldiği zaman, yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına yanaştı. Atatürk rıhtımda onu bekliyordu. Deniz dalgalıydı. Kralın bindiği motor, inip çıkıyordu.

5 İmparator rıhtıma çıkmak istediği bir sırada,
eli yere değerek tozlandı. O sırada Atatürk elini uzatmış bulunuyordu. Bunu gören Kral bir mendille elini silmek istediği zaman Atatürk: -Yurdumun toprağı temizdir,o elinizi kirletmez, diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma çıkardı.

6 Devrim bir anda olur !

7 Atatürk harf devrimini gerçekleştirmişti
Atatürk harf devrimini gerçekleştirmişti. Yaşlı, genç, kadın, erkek tüm yurttaşlar yeni harfleri öğrenmek için gece gündüz kurslara gidiyorlardı. Devrimi izleyen iki yıl içinde bir buçuk milyon vatandaş okur yazar olmuştu.

8 Harf devriminin en dikkate değer yanı, Atatürk’ün bu devrimin yerleşmesinde en ufak bir ihmali bile kabul etmemiş olmasıdır. Bazı danışmanlar: -İlkokulların ilk sınıflarından itibaren yeni harflerle öğretime başlayalım. O kuşakla birlikte ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi izletelim… görüşündeydi.

9 -Devrim ya bir anda olur, yada hiç olmaz, dedi.
Atatürk bu görüş ve düşüncelerin hiçbirisine yanaşmadı. -Devrim ya bir anda olur, yada hiç olmaz, dedi.

10 Cumhurbaşkanı öğretmenden sonra gelir…

11 Harf inkîlabından sonra Atatürk’ün kara tahta başındaki resmi görülünce,
O’na “başöğretmen” denilmeye başlandı.

12 Kurtuluş Savaşı’ndan hemen sonra, bir gazeteci kendisine şöyle bir soru yöneltmişti: -Yurdu kurtardınız.Şimdi ne yapmak isterdiniz? Hiç duraklamadan şu cevabı vermişti: -Milli Eğitim Bakanı olarak Türk kültürünü yükseltmeye çalışmak, en büyük amacımdır.

13 Atatürk ziyaret ettiği bölgelerde mutlaka bir okula girer, öğretmen ve öğrencilerle konuşurdu. Bir gün Atatürk’ün yolu bir köy okuluna düştü. Tek sınıflı okulda bir genç öğretmen ders veriyordu. Atatürk sınıfa girince, öğretmen kürsüsünü terk etti.

14 Atatürk: -Hayır, yerinizde oturunuz ve dersinize devam ediniz, dedi.
Eğer izin verirseniz, bizde sizden faydalanmak isteriz. Sınıfa girdiği zaman, Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir.

15 Sen omuzlara layıksın !

16 Mustafa Kemal Tarsus’ta istasyon'dan şehre doğru, bir süre yaya olarak yürüdü. O'nu görmek için sabahtan yolları dolduran Tarsusluların arasından neşe ile selamlar vererek, ilerledi. O sırada ansızın bir olayla karşılaştı.

17 Milli Mücadele'deki çete giysili bir kadın, Atatürk'ün yolunu keserek ayağına kapandı. Gözyaşlarıyla şöyle haykırıyordu: "Bastığın toprağa kurban olayım Paşam!"

18 Mustafa Kemal onu yerden kaldırmak için eğilirken kulağına bu kadının Kurtuluş Savaşında cephelerde çarpışmış olan Adile Çavuş olduğunu fısıldadılar.

19 Gözlerinden iki damla yaş düşen Mustafa Kemal, bu güneşten yüzü yanmış kadının elinden tutup ayağa kaldırdı ve ona şöyle seslendi: "Kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın."

20 Asmalı Konak Soundtrack
SENİ ÇOK ÖZLEDİK… © Slaytizle 2008 Resim Düzenleme Slaytizle.com Murat Çevik Fon Müziği Asmalı Konak Soundtrack Ses Düzenleme AudaCity

21 TÜRKİYE’NİN SLAYT PORTALI

22

23

24

25


"SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları