Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya."— Sunum transkripti:

1

2 Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya bölerek yarısını arkadaşına vermen gerekiyor. Arkadaşının adını yazmayı unutma. BÜTÜN YARIM ÇEYREK Bir bütün, 2 eş parçaya ayrılırsa bu parçaların her birine …………….. denir. 2 yarım bir …………………….. eder. Buse kağıt helvasının ……………………… ni Dilara’ya verdi. Bir bütünü 4 eş parçaya ayırdığımızda her bir parçaya ……………………… denir. Aşağıdaki varlıkların çeyreğini, üzerinde gerekli çizimleri yaparak göstermelisin. …. tane çeyrek bir bütün eder. 8 çeyrek kaç bütün eder? 20 çeyrek kaç bütün eder? 40 tane çeyrek elma kaç bütün elma eder? 18’in yarısı kaçtır? 24 bütün içinde kaç tane çeyrek vardır? 10 bütün kaç çeyrek eder? 1 saatin içinde kaç çeyrek saat vardır? 12 çeyrek saat kaç saat eder?

3 Mitat Zorlu 2 Kaynak kitaplara ne zaman ihtiyacınız olur? Kaynak kitaplardan nasıl yararlanıyorsunuz? Kaynak kitapların bize sağladığı kolaylıklar nelerdir? Evinizde derslerinizle ilgili kullandığınız kayakları listelemen gerekiyor. Alfabetik sıra nedir? Aşağıdaki metinde altı çizili isimleri kutulardan uygun olanına yazarak sınıflandırmalısın.Okullar açılmıştı. Okullar açılmıştı. Derslere yeni başlamıştık. Artık ikinci sınıfta olduğumuz için okuyup yazabiliyorduk. Bir gün öğretmenimiz sınıfa yanında bir öğrenci ile birlikte geldi. Bu öğrenci, artık bizim sınıfta okuyacakmış. Öğretmenimiz yeni arkadaşımızdan kendisini tanıtmasını istedi. Arkadaşımız söze başladı: -Benim adım Selin Şentürk. Annem, babam, kardeşim ve cici köpek Bulgar ile birlikte oturuyoruz. Atatürk İlköğretim Okulu’ndan geliyorum. Bu semte taşınalı birkaç gün oldu. Bu okul ve bu sınıfa devam etmekten çok mutluyum. Hep beraber başarılı bir ders yılı geçirmemizi diliyorum. Öğretmen Selin’e teşekkür etti. Ahmet’in yanı boş olduğu için Selin’i onun yanına oturttu. Teneffüste hep birlikte güzel oyunlar oynadık. Özel İsim Cins İsimÇoğul İsim

4 Mitat Zorlu 3


"Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları