Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaratıcı Düşüncelerimizi Ortaya ÇIKARALIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaratıcı Düşüncelerimizi Ortaya ÇIKARALIM"— Sunum transkripti:

1 Yaratıcı Düşüncelerimizi Ortaya ÇIKARALIM
KURGU KUŞAĞI Yaratıcı Düşüncelerimizi Ortaya ÇIKARALIM

2 Hayallerinizdeki değişim ve gelişimi fark ediniz.

3 Merak ve hayal ettikleri ile değiştirmeyi, geliştirmeyi ve kolaylaştırmayı düşündüklerinin çözümüne yönelik fikirlerini yazarak ve çizerek ifade ederler. Çözüme yönelik düşüncelerini başkaları tarafından doğru olarak anlaşılmasını sağlayacak nitelikte çizer ve çevresiyle paylaşırlar. Düşüncelerini yasal koruma altına alma süreçlerini fark ederler.

4 “KURGU” KUŞAĞI ODAK NOKTALARI VE ETKİNLİKLERİN SINIFLARA GÖRE DAĞILIMI
“Düşünelim Çözelim” “Hayallerim Çizgide Saklı” 7. SINIF “Düşüncelerimizdeki Değişim ve Gelişim” “Hayallerimizdeki Değişim ve Gelişim” 8. SINIF “Düşüncelerimizi Koruyalım” “Düşüncelerimizi Nasıl Koruyalım”

5 Onbeşinci yüzyılda yaşamış olan önemli bir astronomi ve matematik bilginidir. Babası Mehmed Bey, Timur'un ( ) torunu olan Uluğ Bey'in doğancıbaşısı idi. "Kuşçu" lâkabı buradan gelmektedir.

6 Gökyüzü bilgisi (astronomi), hem değişmez kuralların, kanunların tespit edilmesine yarıyor, hem de gözlemlerle kontrol edilebiliyordu. Ali Kuşçu otuz yıla yakın bu işte çalışmıştır. Buluşlarımızı yapmak için görüldüğü gibi belli bir birikim ve çalışma gerekmektedir.

7 Ayasofya'ya müderris olarak atanmıştır
Ayasofya'ya müderris olarak atanmıştır. Ali Kuşçu, burada Fatih Külliyesi'nin programlarını hazırlamış, astronomi ve matematik dersleri vermiştir. Ayrıca İstanbul'un enlem ve boylamını ölçmüş ve çeşitli Güneş saatleri de yapmıştır. Ali Kuşçu'nun medreselerde matematik derslerinin okutulmasında önemli rolü olmuştur. Verdiği dersler olağanüstü rağbet görmüş ve önemli bilim adamları tarafında da izlenmiştir. Ayrıca dönemin matematikçilerinden Sinan Paşa da öğrencilerinden Molla Lütfi aracılığı ile Ali Kuşçu'nun derslerini takip etmiştir. Nitekim etkisi on altıncı yüzyılda ürünlerini verecektir.

8 Ölümüne kadar da gençleri yetiştirmekle uğraştı
Ölümüne kadar da gençleri yetiştirmekle uğraştı. Kuşçu’nun ders vermeye başlamasıyla, İstanbul medreselerinde astronomi ve matematik alanında büyük gelişme oldu Ali Kuşçu’nun İstanbul’a gelişi önemlidir; çünkü o zamana kadar İstanbul’da astronomi ile uğraşan güçlü bir bilgin yoktu. Ali Kuşçu, Osmanlılar arasında astronomi bilimini yaydı.

9 Kurgu Kuşağı Örnekleri

10

11

12

13

14

15


"Yaratıcı Düşüncelerimizi Ortaya ÇIKARALIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları